-
20 març, 2020
Consells sobre alimentació durant el confinament per Coronavirus (COVID-19)
Amb el confinament pel Coronavirus (COVID-19), estem vivint un moment sense precedents al nostre país. Tothom a casa, durant quinze dies com a mínim, una cosa que va molt en contra de la nostra rutina diària i que podria afectar si no actuem adequadament. Anem a repassar els punts bàsics i alguns consells sobre alimentació durant el confinament per Coronavirus, per evitar que “la quarantena” ens passi factura física.
Llegir més… -
8 gener, 2020
Per què els carbohidrats són sempre els dolents de la pel·lícula?
Costa de gener, moment de posar-se a dieta si hem fet excessos en les festes nadalenques… Com volem tornar a el pes el més aviat possible, acudim a la dieta de moda que promet resultats sense esforç i en un tres i no res. La gran majoria d’aquestes dietes -per no dir totes- tenen com a punt en comú ser molt baixes en hidrats de carboni o carbohidrats (CH). Gràcies a això, sembla que aquests són sempre perjudicials per a la salut i el control de pes. Però, són tan dolents els carbohidrats com ens el pinten? S’han d’eliminar realment?
-
4 desembre, 2019
L’oli de coco és tan beneficiós com diuen?
En nutrició sembla que tot va sobre nous aliments amb grans efectes per a la salut. Sembla que els aliments de tota la vida no són prou bons, que ja estem avorrits d’ells i hem d’incorporar algun nou. Aquest aliment nou d’avui dia és el coco, concretament l’oli de coco. Però, és oli de coco o greix de coco? Quines són les propietats de l’oli de coco? Tenen les mateixes propietats l’oli MCT i el greix de coco? Vegem…
-
15 octubre, 2019
El dejuni intermitent per aprimar. Què és? Té beneficis?
Des de fa uns anys es planteja com a opció el dejuni intermitent per aprimar. Davant d’aquest nou mètode sorgeixen diverses preguntes: Es tracta d’una dieta saludable? És efectiu? Quins són els beneficis del dejuni intermitent? i, és apte per a tothom? El concepte en què es basa és deixar de menjar durant certes hores al dia o menjar molt poc uns dies puntuals a la setmana. La seva justificació és reduir l’aportació energètica diària i els nivells d’insulina en sang per així disminuir la síntesi de greix corporal.
-
3 setembre, 2019
Aspectes imprescindibles per fer una alimentació saludable
Una bona alimentació o una alimentació saludable és la que promou la salut, aquella que regula l’organisme i la que redueix l’aparició de malalties cròniques. Fins aquí, tots d’acord. Però ¿quines característiques són les que aconsegueixen fomentar aquesta alimentació equilibrada i saludable? Anem a veure-les a continuació.
Llegir més… -
9 juliol, 2019
10 consells per combatre el reflux gastroesofàgic
El reflux gastroesofàgic (RGE) o acidesa estomacal és un dels símptomes més comuns a nivell digestiu en el món occidental. No només és incòmode, sinó que pot ser perillós amb els anys si no es corregeix. Anem a veure quines són les principals causes i alguns remeis per al reflux gastroesofàgic.
-
3 maig, 2019
Com l’alimentació pot ajudar en la hipertensió pulmonar idiopàtica
La hipertensió pulmonar és una malaltia minoritària de l’adult i es caracteritza per una pressió alta en les artèries pulmonars. Això és degut al fet que els vasos sanguinis dels pulmons estan estrets i dificulten el pas de la sang. La hipertensió pulmonar és una malaltia crònica que no té cura, però el tractament mèdic i un estil de vida i alimentació adequats poden reduir els símptomes i millorar la qualitat de vida de qui la pateix. Llegir més…
-
20 març, 2019
Com seguir una dieta saludable si no hi ha temps per cuinar?
De vegades, sembla impossible poder portar una dieta saludable si no hi ha temps per cuinar, per culpa del ritme frenètic que portem avui en dia. Però, en realitat, menjar bé i dedicar poc temps a cuinar no tenen perquè ser conceptes incompatibles. Afortunadament, hi ha maneres d’aconseguir seguir una dieta saludable sense haver de passar llargues hores entre fogons. Amb els següents consells, pot resultar més fàcil del que sembla.
-
27 febrer, 2019
S’ha de modificar l’alimentació davant una fibrosi pulmonar idiopàtica?
La Fibrosi Pulmonar Idiopàtica (FPI) és una malaltia rara de l’adult que dificulta la respiració per una pèrdua progressiva de la capacitat dels pulmons. El seu teixit es va cicatritzant, afavorint així la dispnea o dificultat de respiració i això passa per causes encara desconegudes. Per al seu tractament, hi ha dos fàrmacs al mercat que alenteixen la progressió de la malaltia però, malauradament, tenen certs efectes secundaris indesitjats. Els més freqüents són la manca de gana, la diarrea i la conseqüent pèrdua de pes que no ajuden en l’evolució del pacient. En el post d’avui expliquem en quins casos, com i per què cal adaptar l’alimentació davant una fibrosi pulmonar idiopàtica.
-
8 febrer, 2019
Alimentació en càncer de pàncrees i després de cirurgia pancreàtica
El càncer de pàncrees és un tipus de malaltia que influeix molt directament en l’estat nutricional del pacient. Les persones que ho pateixen poden presentar múltiples símptomes digestius com la dispèpsia o digestió pesada, meteorisme o inflor abdominal i l’anorèxia o manca important de gana, entre d’altres. Si no hi ha una intervenció nutricional precoç per revisar l’alimentació en el càncer de pàncrees o després cirurgia pancreàtica, el risc de desnutrició i pèrdua de pes, especialment de massa muscular, és elevat. Llegir més…