Blog de Traumatología Deportiva

Programar visita

Blog de Traumatología Deportiva

14 maig, 2018

Factors de risc de la lesió del manegot dels rotatoris

Factores de riesgo lesión del manguito de los rotadores - Lesió del manegot dels rotatoris

Hem parlat en repetides ocasions de la lesió del manegot dels rotatoris. Així doncs, ja sabem què és i quin és el seu tractament ; quines són les fases de la lesió ; els símptomes i les causes . En el post d’avui parlarem dels factors de risc de la lesió del manegot dels rotatoris, és a dir, aquelles circumstàncies que augmenten les possibilitats de patir aquesta lesió.

1. L’EDAT

Amb l’edat, augmenta el risc de patir una lesió del manegot dels rotatoris. Les ruptures del manegot dels rotatoris són més freqüents en persones majors de 50 anys. El mateix “desgast” natural dels teixits pot afectar els tendons ( tendinosi ) ia les articulacions (artrosi).

“Les ruptures del manegot dels rotatoris són més freqüents en persones majors de 50 anys”

Dr. Sergi Sastre

2. LA PRÀCTICA DE DETERMINATS ESPORTS

Els atletes que realitzen moviments repetitius amb els braços regularment, com a jugadors de tennis , handbol, els nedadors , llançaments de pilota … corren un major risc de tenir una lesió del manegot dels rotatorisIgual que per exemple els corredors tenen més risc d’afectar el tendó rotular , explicat en altres entrades del bloc .

“Els atletes que realitzen moviments repetitius amb els braços regularment corren un major risc de tenir una lesió del manegot dels rotatoris”

Dr. Sergi Sastre

3. TREBALLAR EN LA CONSTRUCCIÓ

Algunes ocupacions, com la fusteria o la pintura de cases, requereixen moviments de braços repetitius, sovint per sobre del cap, que poden danyar el manegot dels rotatoris amb el temps. Seria per una causa semblant als esportistes.

4. TENIR ANTECEDENTS FAMILIARS

Hi pot haver un component genètic en les lesions del manegot dels rotatoris , ja que és més comú que apareguin en determinades famílies. Pot heretar la “qualitat” dels tendons, i això comporta més risc de lesió.

“Pot heretar la” qualitat “dels tendons, i això comporta més risc de lesió del manegot dels rotatoris”

Dr. Sergi Sastre


BANNER-CITA-SergiSastre

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella