Blog de Traumatología Deportiva

Programar visita

Blog de Traumatología Deportiva

19 abril, 2018

Causes de la lesió del manegot dels rotatoris

Lesió del manegot dels rotatoris

La lesió del manegot dels rotatoris pot ser deguda a un traumatisme a l’espatlla o a la degeneració /desgast progressiu del teixit del tendó. Els moviments repetitius per sobre del cap, l’aixecament d’objectes pesats durant un període prolongat i el tancament de l’espai per on passa el tendó (acromi i espai subacromial) poden provocar símptomes, irritar i arribar a danyar i trencar el tendó.

GRUPS DE PACIENTS EN ELS QUALS ÉS MÉS FREQÜENT LA LESIÓ DEL MANEGOT DELS ROTADORS:

· Treballadors manuals: Persones que, per la seva ocupació, han de fer treball de força en zones elevades (Pintors, paletes, mecànics …)

· Jugadors d’esports “de mà”: Esportistes que practiquen esports en els quals es treballa sobretot amb el tren superior i que impliquen girs de les espatlles de manera repetitiva (tennis, pàdel, handbol, bàsquet, voleibol, natació …).

· Persones en edat avançada: Es tracta de lesions per “desgast” corresponent a l’edat. Igual que les articulacions com el genoll o el maluc es desgasten amb l’edat, en els braços no sol desgastar l’articulació, sinó que és més freqüent que es desgast i s’arribi a trencar el tendó, en lloc del cartílag de les articulacions.

CAUSA MÉS FREQÜENT DE LESIÓ DEL MANEGOT DELS ROTATORIS

La causa més freqüent de lesió del manegot dels rotatoris és la barreja del “desgast normal per edat” del tendó i les activitats esportives o laborals per sobre del pla dels ulls. Tot això comporta que el tendó treballi més “ajustat” i, per tant, la seva compressió, inflamació i desgast i, finalment, la seva ruptura.

“La causa més freqüent de lesió del manegot dels rotatoris és la barreja del” desgast normal per edat “del tendó i les activitats esportives o laborals per sobre del pla dels ulls”

Dr. Sergi Sastre


Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella