Blog de enfermería

Programar visita

Blog de enfermería

@barnaclinic

7 octubre, 2020

La importància de la prevenció i la detecció precoç en la salut prostàtica

Día Europeo de salud prostática

El passat 15 de setembre els països europeus s’uneixen per celebrar el Dia Europeu de la Salut prostàtica. L’objectiu d’aquesta unió és conscienciar els homes de la importància de realitzar revisions periòdiques ja que la majoria dels homes es neguen a visitar l’uròleg abans de presentar algun tipus de patologia crònica o un quadre que cal alguna interacció d’urgència.

El  càncer de pròstata és el segon més freqüent entre els homes, amb aproximadament 1.276.106 nous casos a l’any en el món. Segons dades de l’Observatori del càncer de l’aecc, a Espanya es van diagnosticar 31.728 nous casos de càncer i 6.061 persones van morir per aquesta causa en 2018, d’aquí la importància de detectar-ho en la menor brevetat possible

QUÈ ÉS LA PRÒSTATA?

La pròstata és una glàndula pròpia de l’aparell reproductor masculí , just a sota de la bufeta i davant de l’recte, que envolta la uretra i produeix un líquid que forma part de l’semen la principal funció és mantenir vius i nodrits als espermatozoides.

SÍMPTOMES QUE PODEN ANUNCIAR UN PROBLEMA A LA PRÒSTATA

PRINCIPALS MALALTIES DE LA PRÒSTATA

COM CELEBRAR EL DIA EUROPEU DE LA SALUT PROSTÀTICA?

La nostra millor recomanació és la prevenció i detecció precoç .

Per prevenir les malalties prostàtiques cal seguir unes pautes vida saludable combinant una vida físicament activa i una alimentació saludable.

Hem d’animar als homes de la teva família i amics (sobretot els que hagin complert 40 anys) a fer-se revisions periòdiques en la pròstata. Per a això pots recomanar acudir a alguna xerrada, portar-els-hi un fullet o ensenyar-los algun vídeo que els convidi a la reflexió.

Hi ha diferents proves per detectar el càncer de pròstata a temps, però les més importants són el tacte rectal i la prova PSA.

A la Unitat d’Urologia i Men`s Health de barnaclinic+  disposem d’uròlegs, radiòlegs i bioquímics molt reconeguts en el camp de la diagnosi de el càncer de pròstata. Disposem de la moderna  Ressonància Magnètica Nuclear 3T , una de les eines més poderoses i precises per al diagnòstic no invasiu del càncer de pròstata. A més, en els casos en què sigui necessària la biòpsia , el nostre equip de diagnòstic pot realitzar el procediment sota sedació per minimitzar l’impacte del procediment.


Bibliografía:

https://www.cancer.gov/espanol/publicaciones/diccionario/def/prostata

https://www.diainternacionalde.com/ficha/dia-europeo-salud-prostata

https://www.barnaclinic.com/es/mens-health/diagnostico-cancer-prostata/

https://www.aecc.es/es/todo-sobre-cancer/tipos-cancer/cancer-prostata/anatomia-adenocarcinoma


VOLS CONTACTAR AMB UROLOGIA I MEN’S HEALTH BARNACLÍNIC+?

DEMANAR CITA PRESENCIALSOL·LICITAR TELEVISITA

Be Sociable, Share!

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella