Blog de Cardiología y Cirugía Vascular

Programar visita

Blog de Cardiología y Cirugía Vascular

@barnaclinic
  1. 21 juny, 2022

    Malalties valvulars i arrítmies, com diagnosticar-les i tractar-les

    El cor és un òrgan fonamental per a la nostra vida. S’encarrega de bombar la sang que porta oxigen i nutrients a tots els racons del nostre cos. Per això, el seu correcte funcionament és vital. Alguns símptomes com la fatiga o un pols desigual ens poden avisar que hi ha un problema amb aquest òrgan. Gràcies a les modernes tècniques de diagnòstic per la imatge, ara és possible confirmar aquestes sospites o desvetllar problemes que hi pugui haver, com una malaltia valvular o una arrítmia, d’una manera ràpida i senzilla.

    “Hi ha diferents tècniques d’imatge que ens permeten veure l’anatomia del cor i sobretot la funció cardíaca, perquè permeten veure el seu moviment normal”, explica la Dra. Marta Sitges, directora de l’Institut Cardiovascular del Clínic de Barcelona i cardiòloga de barnaclinic+.

    Llegir més…

  2. 15 juny, 2022

    La revolució de la cardiologia intervencionista

    La cardiologia intervencionista és una subespecialitat de la Cardiologia en la qual es fan tractaments de patologies cardíaques a través de procediments mínimament invasius. Això significa que no cal fer grans ferides o cirurgies obertes per realitzar els procediments, sinó que els especialistes s’ajuden d’un instrumental petit que s’introdueix al cor del pacient a través d’uns tubs llargs, prims i ous que s’anomenen catèters. Gràcies a això és possible tant diagnosticar problemes en la circulació de la sang com fer tractaments.

    Llegir més…

  3. 20 maig, 2022

    Un diagnòstic primerenc és fonamental per a les valvulopaties

    Una de les malalties més importants del cor i que afecta un elevat percentatge de la població són les malalties valvulars o valvulopaties. Aquestes es produeixen quan la vàlvula deixa de funcionar correctament. Això es pot deure bé perquè la vàlvula no obre correctament i no permet sortir la sang del cor o bé perquè deixa de funcionar i no es tanca adequadament, fet que fa que la sang no circuli en la direcció que hauria de fer. “Les valvulopaties afecten especialment les persones grans, ja que està molt relacionada amb l’envelliment, i requereixen un diagnòstic primerenc. Si aquest es dóna, es poden tractar eficaçment i aconseguir canviar totalment el pronòstic d’aquesta malaltia”, explica la Dra. Marta Sitges, directora de l’Institut Cardiovascular de l’Hospital Clínic de Barcelona i cardiòloga de barnaclínic+.

    Llegir més…

  4. 9 juny, 2021

    Els dispositius d’assistència ventricular, una nova opció per a la insuficiència cardíaca

    Fins no fa gaire, l’única opció quan el cor deixava de funcionar era un trasplantament cardíac. La dificultat per trobar donants i les condicions d’alguns pacients que desaconsellaven l’operació feien que aquesta fos una teràpia de minoritària. No obstant això, l’evolució tecnològica dels darrers anys ha permès trobar una solució amb el desenvolupament dels dispositius d’assistència ventricular, també conegut com a dispositiu d’assistència circulatòria mecànica o cor artificial ambulatori.

    Llegir més…

  5. 26 juny, 2020

    Cirurgia robòtica cardíaca: Què és i quins són els seus beneficis?

    Des de fa uns dies, el Grup Hospital Clínic de Barcelona és el primer d’Espanya a realitzar intervecions de cirurgia robòtica cardíaca. Aquest tipus de cirurgia cardiovascular mínimament invasiva està assistida per un sistema robòtic Da Vinci que permet realitzar les intervencions de manera molt menys invasiva. Això suposa un millor resultat estètic per al pacient, menys complicacions i una millor i més ràpida recuperació.

    Llegir més…

  6. 6 març, 2020

    La TAVI, tractament mínimament invasiu de l’estenosi aòrtica greu

    L’estenosi d’aorta és una malaltia valvular produïda per la rigidesa i calcificació de la vàlvula aòrtica. En aquests casos, la vàlvula aòrtica no s’obre de forma correcta, dificultant que la sang flueixi amb normalitat. Amb els anys, l’estenosi aòrtica pot fer-se severa, provocant símptomes com: dispnea (ofec), dolor toràcic o síncopes (pèrdues de coneixement). Per al tractament de l’estenosi aòrtica greu hi ha dues opcions: la cirurgia i l’implant transcatéter (TAVI o TAVR). La cirurgia sol ser el tractament d’elecció, però, certs pacients presenten un alt risc per a una operació convencional a cor obert. En aquests casos, la TAVI és la millor alternativa.

    Llegir més…

  7. 24 maig, 2019

    Especialistes en cirurgia de mínim accés i cirurgia toracoscòpica

    POST DEL DR. MANUEL CASTELLÁ

    En el Servei de cirurgia cardiovascular de l’Hospital Clínic de Barcelona i de barnaclínic+ realitzem tot tipus d’intervencions; Des de cirurgia mínimament invasiva i cirurgia toracoscòpica, cirugía reparadora valvular , cirurgia reparadora arterial coronària, assistències ventriculars, trasplantament cardíac… Cobrim totes les àrees de la cirurgia cardíaca amb òptims resultats.

    Llegir més…

  8. 7 maig, 2019

    A qui pot afectar la Mort Sobtada i què és la Síndrome de Brugada?

    La Mort Sobtada és la parada cardíaca sobtada i inesperada que es produeix en una persona aparentment sana. Així doncs, pot afectar qualsevol persona i en qualsevol moment. A Espanya es produeixen 30.000 casos a l’any i diversos milions a tot el món.

    La Síndrome de Brugada és una malaltia genèticament determinada, ocasionada per la presència d’una mutació que afecta l’electricitat del cor. Aquesta alteració originarà arítmies ventriculars que, en casos greus, poden arribar a provocar la Mort Sobtada.

    Llegir més…

  9. 18 abril, 2019

    Cirurgia cardiovascular mínimament invasiva explicada pas a pas

    POST DEL DR. DANIEL PEREDA

    En anteriors posts hem explicat què és la Cirurgia Port Access, en concret, i els beneficis que ofereix la cirurgia cardiovascular mínimanete invasiva , en general. A l’entrada d’avui expliquem, pas a pas, en què consisteix i com es realitza una cirurgia cardiovascular mínimament invasiva utilitzant la tècnica Port Access.

    Llegir més…

  10. 4 abril, 2019

    Quins beneficis ofereix la cirurgia cardiovascular mínimament invasiva?

    Cirugía Cardiovascular Mínimamente Invasiva

    POST DEL DR. DANIEL PEREDA

    La reducció de l’agressió quirúrgica té múltiples beneficis, ja que ens permet aconseguir els mateixos objectius de la cirurgia convencional causant menys dany al pacient. Fa uns dies, vam parlar en concret de la cirurgia Port Access i, ja llavors, vam dir que es tracta d’una tècnica molt menys traumàtica. Vegem altres beneficis de la cirurgia cardiovascular mínimament invasiva

    Llegir més…