Blog barnaclínic


22 desembre, 2023

El Clínic segon millor hospital públic d’Espanya un any més segons el Monitor de Reputació Sanitària

Clasificación mejor hospital público de España

Tan com en l’anterior edició del Monitor de Reputació Sanitària (MRS), un rànquing que elabora des de fa nou anys Merco, el Clínic ha aconseguit ser el segon millor hospital públic d’Espanya. A més d’una classificació general, el MRS també presenta una classificació de 34 especialitats, ampliant set més respecte a 2022. El Clínic ha encapçalat cinc d’elles: Aparell Digestiu, Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, Hematologia, Nefrologia i Radiodiagnòstic.

Es repeteix el top 3 de millors hospitals públics d’Espanya

Si l’hospital Clínic Barcelona ha repetit en la segona posició, també com l’any passat, completen el top 3 de millors hospitals públics d’Espanya l’Hospital Universitari La Paz, en el primer lloc, i l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón, en la tercera posició.

El Clínic, també entre els millors per especialitats

Si hem dit que el Clínic Barcelona ha liderat cinc de les classificacions del MRS per especialitats (Aparell Digestiu, Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, Hematologia, Nefrologia i Radiodiagnòstic), també ha ocupat els llocs capdavanters en altres serveis. En segon lloc ha posicionat a set especialitats: Dermatologia, Endocrinologia i nutrició, Medicina Interna, Obstetrícia i Ginecologia, Reumatologia, Urologia i Anàlisis clínics. També hi ha tres serveis en tercera posició: Cardiologia, Otorrinolaringologia i Psiquiatria. Finalment, fins a altres 11 serveis també han aconseguit posicionarse entre els 10 millors d’Espanya.
El MRS incloïa enguany classificacions per comunitat autònoma, igual com es va fer per primera vegada l’any passat. A Catalunya, l’hospital Clínic ha liderat el rànquing en 16 especialitats: Alergologia, Anestesiologia i reanimació, Aparell Digestiu, Cardiologia, Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, Dermatologia, Endocrinologia i nutrició, Hematologia, Medicina Interna, Nefrologia, Obstetrícia i Ginecologia, Oftalmologia, Otorrinolaringologia, Psiquiatria, Radiodiagnòstic, Reumatologia i Urologia.

Referents espanyols també en gestió hospitalària

També en el MRS s’avalua, a més de les especialitats clíniques, la gestió del centre. En aquests llistats, l’hospital Clínic s’ha situat en la segona posició quant a equip de Direcció Infermera i la tercera en la classificació de millors equips de gestió i d’equips de comunicació. En aquests tres llistats de gestió, el Clínic ha estat el primer hospital en l’àmbit de Catalunya.

Què és el Monitor de Reputació Sanitària?

El MRS és un estudi independent que analitza la reputació de tota la sanitat espanyola, ia través del qual s’han avaluat els actors del sistema sanitari a partir de tres valoracions: la primera, la valoració realitzada per professionals mèdics, 4.005 metges especialistes hospitalaris i 307 metges de medicina familiar i comunitària; la segona, la valoració de 2.304 infermers, 223 gerents i directius d’hospitals, 320 gestors infermers, 82 directius d’empreses farmacèutiques, 70 responsables de farmàcia hospitalària, 532 responsables d’associacions de pacients, així com 110 periodistes i informadors de la salut; i, finalment, totes aquestes valoracions es complementen amb la tercera anàlisi de més de 3.254 indicadors objectius específics de 34 serveis clínics.

Per a més informació sobre el rànquing de Monitor de Reputació Sanitària, podeu consultar el següent enllaç.


VOL CONTACTAR AMB ELS NOSTRES PROFESSIONALS?

DEMANAR CITA  | SOL·LICITAR TELEVISITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella