Blog barnaclínic


9 març, 2023

El Clínic de Barcelona torna a ser un dels millors hospitals del món segons la World’s Best Hospitals

Mejores hospitales del mundo en 2023

Què defineix que un gran hospital sigui de primera classe? Sens dubte, una atenció exquisida, investigacions pioneres i ser innovadors són tres grans pilars per a aquesta qüestió. Però hi ha una característica més que comparteixen aquests grans centres: la consistència. Els millors hospitals del món atrauen constantment els millors professionals i brinden els millors resultats per als pacients, així com ofereixen noves teràpies i realitzen importants investigacions. Fer això anualment no és una qüestió banal. Per cinquena vegada, la revista Newsweek, en col·laboració amb Statista, ha elaborat el rànquing dels millors hospitals del món, la World’s Best Hospitals 2023. I un any més, el Clínic de Barcelona ha estat entre els millors d’Espanya i del món.

En aquesta ocasió, com a l’edició anterior, el Clínic ha ocupat la segona posició entre els millors hospitals d’Espanya, només darrere de l’Hospital Universitario La Paz, mentre que l’Hospital Universitario 12 de Octubre completava el pòdium com a tercer centre. D’altra banda, al rànquing dels millors hospitals del món, el Clínic de Barcelona ha ocupat la posició número 62.

Com es trien els millors hospitals del món?

En la preparació d’aquest rànquing s’ha tingut en compte que molts centres s’estan recuperant encara de la pressió sense precedents que va suposar la pandèmia de la covid-19. Aquest darrer any han hagut de fer front a la inflació i la incertesa financera mundial, bregant amb costos creixents, poblacions cada vegada més envellides i una força laboral mèdica exhausta per lluitar contra una pandèmia. Per dur a terme aquesta classificació dels millors hospitals del món, s’ha pres en consideració l’opinió de més de 80.000 experts sanitaris, com ara metges, gerents i altres professionals de l’àmbit de la salut, a més de la satisfacció dels pacients i indicadors clínics.

Quants hospitals han estat avaluats?

En aquesta ocasió s’han avaluat més de 2.300 hospitals de 28 països, incorporant-se com a novetat a la llista els hospitals de Taiwan. Per primera vegada, a més, s’han establert posicions per als 250 hospitals inclosos a la llista, ja que en anys precedents només els 150 primers tenien un ordre ia partir d’aquí es col·locaven per ordre alfabètic.

Una altra novetat és que per primera vegada es va enquestar els hospitals sobre l’estat d’implementació dels PROM. Els PROM es defineixen com a qüestionaris estandarditzats i validats que completen els pacients per mesurar la seva percepció del seu benestar funcional i qualitat de vida. La World’s Best Hospitals 2023 també inclou noves mètriques de qualitat hospitalària.

Els millors hospitals d’Espanya

Espanya per part seva ha aconseguit incloure fins a tretze centres entre els 250 millors. Els tretze millors hospitals d’Espanya. A més de l’Hospital Universitario La Paz (53), el Clínic de Barcelona (62) i l’Hospital Universitario 12 de Octubre (72), també han estat inclosos entre els millors hospitals del món: l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (83), l’Hospital General Universitario Gregorio Marañón (90), la Clínica Universidad de Navarra (97), l’Hospital Universitario Ramón y Cajal (152), l’Hospital Universitario y Politécnico la Fe (205), l’Hospital Universitari Fundación Jiménez Díaz.


Vols ser atès pels professionals d’un dels millors hospitals del món?

M’INTERESSA!

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella