Blog barnaclínic


26 setembre, 2022

Nou serveis del Clínic entre els millors del món a la ‘World’s Best Specialized Hospitals’ de 2023

Mejores hospitales del mundo por especialidad

La revista Newsweek en col·laboració amb el portal d’estadística Statista Inc. publiquen cada any un rànquing dels millors hospitals del món per especialitat, el ‘World’s Best Specialized Hospitals 2023’. Com és habitual, el Grup Clínic Barcelona s’ha destacat com un dels millors hospitals del món i del nostre país, i ha aconseguit llocs destacats en nou de les onze categories que s’analitzaven aquest any. El servei més ben posicionat ha estat el d’Urologia, dirigit pel Dr. Antonio Alcaraz, que a més era novetat al rànquing d’aquesta edició. D’aquesta manera, l’Institut Clínic de Nefrologia i Urologia (ICNU) ha aconseguit el lloc número 14 del rànquing, i és a més el segon millor servei d’Espanya, només per darrere de l’Hospital Universitari La Paz de Madrid.

Millors resultats i més especialitats que el 2022 a gairebé totes les àrees

L‘Institut Clínic Cardiovascular (ICV), dirigit per la Dra. Marta Sitges, va aconseguir el lloc número 38 a la llista de millors serveis de cardiologia, mentre que el Servei de Cirurgia Cardiovascular del Dr. Manuel Castellà va aconseguir el número 35 entre els de cirurgia cardíaca. Per la seva banda, l’Institut Clínic d’Especialitats Mèdiques i Quirúrgiques (ICEMEQ), al capdavant del qual hi ha el Dr. Josep Maria Segur, va aconseguir el lloc 41 al rànquing d’Ortopèdia amb el Servei de Cirurgia Ortopètica i Traumatologia, dirigit pel Dr. Pere Torner.

L’Institut Clínic de Malalties Digestives i Metabòliques (ICMDM), el director del qual és el Dr. Josep Vidal, va aconseguir un doble reconeixement una altra vegada en aquest llistat. D’una banda, va posicionar al número 51 el servei de Gastroenterologia, dirigit pel Dr. Francesc Balaguer. De l’altra, al número 59 va situar-se el Servei d’Endocrinologia. A més, l’Institut Clínic de Neurociències (ICN), que dirigeix ​​la Dra. Josefina Castro, ha aconseguit el lloc número 75 a la classificació de Neurologia i l’Institut Clínic de Malalties Hematològiques i Oncològiques, que dirigeix ​​el Dr. Álvaro Urbano, el número 90 a Oncologia i Hematologia. Finalment, l’Institut Clínic Respiratori (ICR), al capdavant del qual hi ha el Dr. Joan Ramon Badia, va aconseguir posicionar-se com el 122 de Pneumologia.

Un rànquing que reconeix els millors hospitals del món per especialitat

Aquest rànquing que presenta els millors serveis hospitalaris del món neix de la col·laboració entre la revista Newsweek i el portal d’estadística Statista Inc. Per elaborar-lo, es van convidar més de 40.000 experts en medicina –entre ells metges, directors d’hospitals i professionals de la salut– a participar en enquestes en línia a través de les quals van poder recomanar i avaluar diversos hospitals dins de les respectives especialitats.

Els resultats d’aquesta enquesta van ser posteriorment validats per un consell mundial d’experts mèdics de renom. Actualment el rànquing inclou els 300 millors hospitals del món en Cardiologia i Oncologia, els 200 millors de Pediatria, els 150 millors de Cirurgia Cardíaca i Endocrinologia i els 125 millors de Gastroenterologia, Ortopèdia, Neurologia, Neurocirurgia, Pneumologia i Urologia.

Una menció al rànquing és un reconeixement positiu basat en recomanacions de parells i fonts de dades disponibles públicament en aquell moment. El rànquing és el resultat d’un procés elaborat que, a causa de l’interval de recopilació i anàlisi de dades, és un reflex del darrer any natural.


¿QUIERE CONTACTAR CON NUESTROS PROFESIONALES?

PEDIR CITA  | SOLICITAR TELEVISITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella