Blog barnaclínic


3 novembre, 2021

Set serveis del Clínic entre els millors del món a la ‘World’s Best Specialized Hospitals’ de la revista Newsweek

Un any més la revista Newsweek ha elaborat el seu rànquing dels millors hospitals del món per especialitat, la‘World’s Best Specialized Hospitals’, i el Grup Hospital Clínic de Barcelona hi ha tingut un paper destacat. El rànquing d’aquest any 2022 tenia com a novetat que s’ampliava el nombre d’especialitats que s’analitzaven de sis a deu, i el Grup Hospital Clínic va aconseguir situar algun dels seus serveis en fins a set d’aquestes categories.

Així, l’Institut Clínic Cardiovascular (ICV), dirigit per la Dra. Marta Sitges, es va posicionar com el número 33 a Cardiologia, millorant el resultat obtingut l’any passat. Així mateix va aconseguir el lloc número 37 a la nova categoria de Cirurgia Cardíaca. L’Institut Clínic d’Especialitats Mèdiques i Quirúrgiques (ICEMEQ), al capdavant del qual hi ha el Dr. Josep Maria Segur, va aconseguir el lloc número 51 al rànquing de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia.

Per part seva, l’Institut Clínic de Malalties Digestives i Metabòliques (ICMDM), el director del qual és el Dr. Josep Vidal, va aconseguir també com l’ICV un doble reconeixement. Així va aconseguir el lloc número 55 a la categoria de Gastroenterologia i el número 58 a la d’Endocrinologia i nutrició. També ha estat destacat l’Institut Clínic de Neurociències (ICN), que dirigeix ​​la Dra. Josefina Castro, i que ha aconseguit el lloc número 74 en Neurologia. I finalment, l’Institut Clínic de Malalties Hematològiques i Oncològiques (ICMHO), al capdavant del qual hi ha el Dr. Álvaro Urbano, es va posicionar com el número 101 al rànquing d’Oncologia mèdica i Hematologia.

Un rànquing que reconeix els millors hospitals del món per especialitat

Aquest rànquing que presenta els millors serveis hospitalaris del món neix de la col·laboració entre la revista Newsweek i el portal d’estadística Statista Inc. Per elaborar-lo, es va convidar més de 40.000 experts en medicina –entre ells metges, directors d’hospitals i professionals de la salut– a participar en enquestes en línia a través de les quals van poder recomanar i avaluar diversos hospitals dins de les respectives especialitats. Els resultats d’aquesta enquesta van ser posteriorment validats per un consell mundial d’experts mèdics de renom.

Actualment el rànquing inclou els 250 millors hospitals del món en CardiologiaOncologia, els 150 millors de Cirurgia Cardíaca i Pediatria i els 125 millors d’EndocrinologiaGastroenterologiaOrtopèdiaNeurologia, Neurocirurgia i Pneumologia.

El millor hospital d’Espanya i un dels millors del món

A més d’aquest rànquing per especialitats, la revista Newsweek va publicar la ‘World’s Best Hospitals 2021’, una llista amb els millors hospitals del món. Igual que l’any passat, l’Hospital Clínic va ser elegit el millor hospital d’Espanya i va aconseguir ocupar la posició número 38 al rànquing mundial. En aquesta llista es van avaluar 2.000 hospitals de 24 països diferents. Aquest és el tercer any que es realitza aquesta classificació, en què es reconeix els 200 millors hospitals del món i sorgeix dels resultats també d’una enquesta en línia.

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella