Blog barnaclínic


 1. 24 maig, 2024

  barnaclínic+ posa tot el seu afany a celebrar l’excel·lència de l’infermeria del Clínic

  Enfermería Clínic barnaclínic+

  Com cada any, l’hospital Clínic Barcelona ha celebrat una jornada molt especial, el 14 de maig, Dia Internacional de la Infermera. I igual que en ocasions anteriors, barnaclínic+ s’ha volgut sumar a la mateixa, reconeixent el paper important que desenvolupen aquests professionals en l’assistència sanitària. Com és habitual, barnaclínic+ ha finançat l’acte institucional i ha becat diferents projectes de recerca i intensificació en infermeria del Clínic, presentats durant la celebració. La jornada va tenir lloc al Paranimf de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i va poder ser seguida també en línia a través del canal de YouTube del Clínic el dimarts 14 de maig.

  Llegir més…

 2. 22 maig, 2024

  Neix la Unitat del Dolor de barnaclínic+ per donar solució a pacients amb qualsevol tipus de dolor

  El dolor crònic és una experiència complexa i debilitant que afecta milions de persones a tot el món. A diferència del dolor agut, que és una resposta temporal del cos a una lesió o malaltia, el dolor crònic persisteix durant setmanes, mesos o fins i tot anys, desafiant la qualitat de vida i generant una càrrega significativa tant per als individus com per a la societat en general. La nova Unitat del Dolor de barnaclínic+ té com a objectiu explorar en profunditat aquesta condició multifacètica, abordant-ne les causes, manifestacions clíniques, impacte biopsicosocial i estratègies de maneig. En comprendre millor la naturalesa complexa del dolor, els professionals de la salut estaran més ben equipats per proporcionar una cura integral i personalitzada a aquells que el pateixen.

  Llegir més…

 3. 15 maig, 2024

  El Clínic Barcelona és el primer hospital espanyol a assolir els 200 trasplantaments renals robòtics

  Primer hospital en llegar a los 200 cirugías de trasplante renal robótico

  En juny de 2015 es va dur a terme a Espanya el primer trasplantament renal robòtic. Aquella primera intervenció es va realitzar a l’Hospital Clínic de Barcelona i el Dr. Antonio Alcaraz, cap del servei d’Urologia i Trasplantament de Ronyó al Clínic i professional de barnaclínic+, va ser qui va liderar la intervenció. Ara, quan encara no han passat vuit anys, el Clínic aconsegueix una nova fita sent el primer hospital espanyol a realitzar 200 d’aquests trasplantaments robòtics. Un nou pas endavant en un llarg camí que es va iniciar molt abans, el 1965, quan el Dr. Gil-Vernet va realitzar el primer trasplantament de ronyó d’Espanya, també a l’Hospital Clínic.

  Llegir més…

 4. 30 abril, 2024

  La cardioneuroablació, un nou tractament per al síncope vasovagal, disponible a barnaclínic+

  La recerca continua i el desenvolupament tecnològic permeten oferir noves solucions en medicina que superin els reptes existents fins ara i que serveixin per millorar els resultats dels pacients. Una d’aquestes noves solucions és la cardioneuroablació, un procediment capaç d’abordar de manera específica i efectiva un estat mèdic que pot tenir un impacte significatiu en la qualitat de vida dels pacients: el síncope vasovagal. barnaclínic+, fidel al seu esperit d’innovació, ofereix ara aquest nou procediment.

  Llegir més…

 5. 15 abril, 2024

  barnaclínic+ ofereix una nova alternativa per a la fibril·lació auricular: l’electroporació

  electroporación

  Fins fa relativament poc, per al tractament de la fibril·lació auricular només existien dues tècniques: la radiofreqüència i la crioablació. A elles s’ha unit recentment una tercera alternativa, la electroporació. L’hospital Clínic Barcelona, referent internacional en el diagnòstic i tractament de les arítmies, és un dels pioners en l’aplicació de la electroporació, sent el primer centre de Catalunya en incorporar aquesta nova tecnologia. Així doncs, la electroporació ara també estarà disponible a barnaclínic+, en la línia seguida pel centre d’oferir als seus pacients els procediments més avançats i punteros.

  Llegir més…

 6. 8 abril, 2024

  Nova cirurgia mínimament invasiva per extirpar tumors benignes de l’oïda, ara també a barnaclínic+

  Els avenços en medicina estan permetent realitzar intervencions cada vegada més precises i menys invasives. En aquest sentit, destaca l’ús de la endoscòpia, que aprofita les obertures naturals del cos o petites incisions tant per examinar l’interior dels òrgans com per realitzar diferents procediments. L’hospital Clínic Barcelona ha estat el primer centre a Espanya en l’ús d’aquest abordatge per extirpar tumors glòmics, un tipus de tumor benign de l’oïda mitjana que creix a l’os temporal del crani, darrere del timpa. A partir d’ara, aquesta tècnica quirúrgica mínimament invasiva per extirpar tumors de l’oïda ja està disponible també a barnaclínic+.

  Llegir més…

 7. 2 abril, 2024

  barnaclínic+ amplia la cartera de serveis en cirurgia toràcica

  La cirurgia toràcica és un dels pilars fonamentals en l’atenció integral de pacients amb afeccions pulmonars i toràciques. Aquest servei a barnaclínic+ es distingeix pel seu enfocament multidisciplinari, el seu compromís amb l’excel·lència clínica i la seva capacitat per oferir solucions innovadores a pacients amb una àmplia gamma de malalties i trastorns respiratoris. En línia amb aquest compromís, s’han incorporat recentment nous professionals a aquest servei que permeten ampliar encara més els serveis que s’ofereixen en aquest àmbit de la medicina.

  Llegir més…

 8. 22 març, 2024

  El Dr. Vicente Riambau, escollit acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

  Dr. Vicente Riambau, académico de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

  El Dr. Vicente Riambau i Alonso, reconegut cirurgià vascular de barnaclínic+ i actual cap de servei d’ Angiologia i Cirurgia Vascular a l’hospital Clínic Barcelona, ha estat designat com a acadèmic electe de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya en una sessió extraordinària celebrada el passat diumenge 17 de març. Durant aquest esdeveniment, el Dr. Riambau va presentar el seu discurs titulat “La irrupció del tractament endovascular de l’aneurisma de aorta: de la relativitat a la intel·ligència artificial”, conforme als estatuts de l’acadèmia. La rèplica va ser oferida pel Dr. Laureano Fernández-Cruz i Pérez, acadèmic numerari i també professional de barnaclínic+.

  Llegir més…

 9. 15 març, 2024

  barnaclinic+ continua amb la seva expansió a la República Dominicana amb un nou acord de col·laboració amb Metge Express

  Acuerdo barnaclínic+ Clínic Barcelona y Medico Express República dominicana

  barnaclinic+, líder en innovació mèdica i excel·lència en atenció sanitària, ha donat un nou pas en el seu projecte d’expansió a la República Dominicana en signar un acord estratègic amb Médico Express San Isidro. Aquesta aliança suposa un nou avanç en la missió internacional de barnaclinic+, la qual té com a objectiu proporcionar els millors serveis de salut a qualsevol pacient del món, portant amb ella els valors i l’experiència distintiva del Clínic Barcelona.

  Llegir més…

 10. 7 març, 2024

  El Clínic Barcelona entre els millors hospitals del món del 2024

  Mejores hospitales del mundo en 2024

  Desde fa cinc anys, la revista Newsweek, en col·laboració amb Statista, realitza un rànquing per classificar els millors hospitals del món, conegut com el World’s Best Hospitals, amb l’objectiu d’oferir una eina als pacients i familiars per triar el centre més adequat per a la seva atenció. L’hospital Clínic Barcelona ha aconseguit una vegada més estar en aquest rànquing, que recull els 250 millors centres hospitalaris de tot el món del 2024, millorant en tres posicions la classificació assolida l’any passat. Així, el centre ha pogut pujar del lloc número 63 al 59. És a més també un dels millors hospitals d’Espanya, només darrere de l’Hospital Universitari La Paz i l’Hospital Universitari 12 d’Octubre.

  Llegir més…