Blog barnaclínic


 1. 31 maig, 2023

  barnaclínic+ introdueix el trasplantament osteocondral, una tècnica pionera per tractar lesions de cartílag

  Trasplante Osteocondral para lesiones de cartílago

  Des de fa poques setmanes, barnaclínic+ ha incorporat a la seva oferta de serveis una nova tècnica d’avantguarda per al tractament de les lesions del cartílag articular: el trasplantament osteocondral en fresc. Aquest innovador tractament quirúrgic ofereix esperança i solucions efectives per a aquells pacients que pateixen lesions al cartílag articular i busquen recuperar la funció i la qualitat de vida. Llegir més…

 2. 8 maig, 2023

  barnaclínic+ incorpora l’ablació làser per al tractament de tumors cerebrals i epilèpsia

  L’any 2021 l’hospital Clínic de Barcelona va incorporar l’ablació làser en el tractament d’alguns pacients amb tumors cerebrals o amb epilèpsia. Ara, aquesta tècnica està disponible a barnaclínic+, augmentant així la cartera de serveis que el centre ofereix i facilitant l’accés dels pacients a aquesta tecnologia. “L’ablació per làser és una tècnica mínimament invasiva amb uns resultats molt bons que redueix el risc de complicacions i permet una recuperació més precoç que la cirurgia convencional”, explica el Dr. Joaquim Enseñat, cap del Servei de Neurocirurgia de l’hospital Clínica de Barcelona i professional de barnaclínic+.

  Llegir més…

 3. 30 març, 2023

  Ciberatac al Grup Clínic Barcelona

  Des de barnaclínic+ us volem comunicar que, en data de 5 de març de 2023, l’hospital Clínic Barcelona va patir un ciberatac de tipus Ransomware que va afectar parcialment als nostres sistemes en la mesura que compartim plataformes. Des de la seva detecció, tal com informa el Clínic a la seva web s’està treballant conjuntament amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i amb el Cos de Mossos d’Esquadra.

  Aquesta situació ha estat comunicada a l’Autoritat catalana de Protecció de Dades (APDCAT) mitjançant Notificació de Violació de Seguretat el proppassat 17 de març de 2023.

  En data 30 de març de 2023, s’ha detectat la publicació a la Dark web per part dels ciberatacants de diverses dades de caràcter personal de pacients, professionals i d’entitats col·laboradores, així com de proveïdors.

  Llegir més…

 4. 29 març, 2023

  barnaclínic+ incorpora els programes de diagnòstic precoç del càncer de pròstata i el de mama

  Diagnóstico precoz del cáncer de próstata y de mama

  El càncer és una de les malalties més freqüents. Els grans avenços de la Medicina dels darrers anys han permès millorar la supervivència d’aquesta malaltia. No obstant això, actualment continua sent la principal causa de mort al món. Un dels factors decisius per a un bon pronòstic és el grau de desenvolupament del tumor. Molts casos es poden guarir si es detecten a temps i es tracten eficaçment. Per això, els programes de diagnòstic precoç del càncer són una eina molt important. barnaclínic+ compta actualment amb una nova unitat de Revisions Mèdiques, que compta amb programes de diagnòstic precoç de càncer de còlon i recte, pulmó i pell i melanoma. Ara, aquesta oferta s’amplia amb el diagnòstic precoç del càncer de pròstata, el tumor més freqüent entre els homes i del càncer de mama, el més freqüent entre les dones. Tot i que els programes en si ja existien, s’ha definit una cartera de serveis actualitzada. En aquests nous programes, com els que ja existien, els pacients rebran l’atenció dels millors professionals especialistes en aquestes àrees, que compten amb una experiència contrastada i són referents internacionals. Així mateix, es compta amb la tecnologia més avançada i precisa, que permet la identificació de les lesions tumorals en les fases més inicials.

  Llegir més…

 5. 28 març, 2023

  barnaclínic+ estreta llaços amb la República Dominicana

  barnaclínic+ en la República Dominicana

  Entre els dies 20 i 22 de març, una representació de barnaclínic+, formada per Carles Loran, el nostre gerent, el Dr. Pere Feliu, d’iberoamedical i col·laborador nostre i el Dr. Jordi Rumià, neurocirurgià que forma part de la Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment (UPTM) del Clínic de Barcelona i de barnaclínic+, va fer una visita a la República Dominicana. Aquesta visita ha estat impulsada per Maximo Corporan, un pacient de párkinson que va operar el mateix Dr. Rumià i que gràcies a la seva intervenció va millorar notablement de tots els símptomes. L’objectiu d’aquesta missió centrada a Santo Domingo no va ser cap altre que presentar els diferents serveis que ofereix barnaclínic+ per al tractament de la malaltia de Parkinson, signar un conveni de col·laboració amb l’Hospital General de la Plaza de la Salud (HGPS) i abordar possibles acords de cooperació amb diferents entitats del país.

  Llegir més…

 6. 9 març, 2023

  El Clínic de Barcelona torna a ser un dels millors hospitals del món segons la World’s Best Hospitals

  Mejores hospitales del mundo en 2023

  Què defineix que un gran hospital sigui de primera classe? Sens dubte, una atenció exquisida, investigacions pioneres i ser innovadors són tres grans pilars per a aquesta qüestió. Però hi ha una característica més que comparteixen aquests grans centres: la consistència. Els millors hospitals del món atrauen constantment els millors professionals i brinden els millors resultats per als pacients, així com ofereixen noves teràpies i realitzen importants investigacions. Fer això anualment no és una qüestió banal. Per cinquena vegada, la revista Newsweek, en col·laboració amb Statista, ha elaborat el rànquing dels millors hospitals del món, la World’s Best Hospitals 2023. I un any més, el Clínic de Barcelona ha estat entre els millors d’Espanya i del món.

  Llegir més…

 7. 2 març, 2023

  barnaclínic+ posa en marxa la seva unitat de Revisions Mèdiques

  Revisiones Médicas

  Un diagnòstic precoç sol ser sempre sinònim d’un pronòstic millor. Tant perquè la patologia no s’ha desenvolupat per causar danys irreparables com perquè en fases més primerenques és possible utilitzar tractaments menys agressius que suposin una millor i més ràpida recuperació. Les revisions mèdiques suposen una eina de gran utilitat per a tot això i per aquest motiu a barnaclínic+ s’ha posat en marxa una nova unitat de revisions mèdiques.

  Llegir més…

 8. 11 febrer, 2023

  barnaclínic+ destaca la importància de les dones en la recerca

  La recerca en la ciència ha estat fonamental per al nostre desenvolupament com a societat. Gràcies a ella s’han pogut respondre moltes preguntes i ha estat possible trobar solucions a problemes importants. Al camp de la Medicina, aquesta recerca constitueix un dels seus pilars fonamentals, juntament amb l’assistència i la docència. Per mitjà d’aquesta ha estat possible millorar en els diagnòstics i tractaments dels pacients, augmentant de manera significativa la nostra esperança i qualitat de vida. Per visibilitzar la seva importància, i amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència, barnaclínic+ ha donat veu a algunes de les principals investigadores del seu quadre mèdic, les doctores Bàrbara Vidal, Marta Sitges, Elena Millà, Elizabeth Barba, Susana Puig i Isabel Vilaseca expressen la seva opinió sobre el valor de la ciència i l’important rol de les dones a la investigació.

  Llegir més…

 9. 25 gener, 2023

  La pròtesi de penis, una solució quan fracassen la resta dels tractaments per a la disfunció erèctil

  Prótesis de pene

  La disfunció erèctil és la incapacitat per aconseguir i mantenir una erecció prou ferma com per tenir relacions sexuals. És un problema que pot tenir entre el 20 i el 50% de la població adulta, arribant a afectar un de cada dos homes més grans de cinquanta anys. Tot i ser un trastorn tan habitual, continua sent poc habitual parlar de la disfunció erèctil sobre la qual pesa encara un important tabú social. D’aquesta manera, molts homes no acudeixen a les consultes mèdiques per tractar aquest problema, per al qual hi ha diferents tipus de tractament, i la pròtesi de penis és l’últim d’ells quan opcions més conservadores han fracassat. Consisteix en la col·locació a l’interior del penis d’un dispositiu per intentar optimitzar la seva rigidesa a l’hora de mantenir relacions sexuals.

  Llegir més…

 10. 2 gener, 2023

  barnaclínic+ participa als II Premis Innovació Campus Clínic

  Premios Innovación Clínic

  Per millorar el sector salut, una de les claus fonamentals és potenciar la innovació. A través d’ella s’aconsegueix millorar l’eficiència i l’eficàcia dels processos assistencials, i es genera també riquesa en desenvolupar solucions que després es poden comercialitzar. Per aquest motiu, i per segon any, el grup Clínic Barcelona ha tornat a engegar els Premis a la Innovació Campus Clínic. Aquesta és una iniciativa que cerca ajudar a avançar l’estat de maduresa de la innovació que es desenvolupa al voltant del Campus Clínic cap al mercat. Un cop més, seguint amb el suport als projectes d’innovació i millora del Clínic Barcelona, barnaclínic+ ha estat una de les entitats que ha participat en aquests Premis, finançant-ne un.

  Llegir més…