Blog barnaclínic


  1. 16 juliol, 2024

    barnaclínic+ segueix apostant per créixer en un any difícil

    Memoria 2023 barnaclinic

    Un any més, barnaclínic+ ha fet pública la seva Memòria Anual, en la qual s’ofereix un resum de tota l’activitat i les principals xifres de l’últim any. Els resultats del 2023 no han estat com s’esperava. La caiguda en alguns serveis sumada a les dificultats derivades del ciberatac sofert pel Clínic de Barcelona han tingut una repercussió directa en les xifres obtingudes. Així i tot, els ingressos assistencials obtinguts han aconseguit superar els 16 milions d’euros, i s’ha mantingut l’aportació econòmica anual que fa el centre cap al Clínic, ajudant en la seva estabilitat econòmica, permetent millorar instal·lacions i tecnologia.

    Llegir més…

  2. 12 juny, 2024

    El Clínic rep els diplomes pels serveis amb millor reputació d’Espanya

    Desde fa nou anys, Merco elabora el Monitor de Reputació Sanitària (MRS), un estudi independent que analitza la reputació de tota la sanitat espanyola. En aquesta classificació, el Clínic de Barcelona és un dels centres més destacats, aconseguint ser els darrers anys el segon hospital amb millor reputació d’Espanya. El passat 6 de juny va tenir lloc a la sala d’actes Farreras Valentí del Clínic el lliurament dels diplomes corresponents al 2023, tant a les especialitats i serveis amb millor reputació d’Espanya com a la Direcció General per la segona posició com hospital amb millor reputació i a l’Àrea de Comunicació, per la seva tercera posició com millor equip de comunicació.

    Llegir més…

  3. 3 juny, 2024

    El nostre equip de cirurgia cardiovascular, pioner a Europa en oferir la substitució robòtica de la vàlvula aòrtica

    Una de les grans revolucions en el camp de la cirurgia està sent la incorporació de robots que ajuden i assisteixen durant les intervencions. Gràcies a aquest nou enfocament, és possible dur a terme operacions sense necessitat de realitzar grans incisions, cosa que acaba redundant en menys complicacions i una recuperació més ràpida del pacient. L’equip de cirurgia cardiovascular del Clínic de Barcelona i de barnaclínic+ és pioner en oferir cirurgia robòtica en l’àmbit cardíac i ha incorporat recentment un nou procediment: la substitució robòtica de la vàlvula aòrtica. Llegir més…

  4. 24 maig, 2024

    barnaclínic+ posa tot el seu afany a celebrar l’excel·lència de l’infermeria del Clínic

    Enfermería Clínic barnaclínic+

    Com cada any, l’hospital Clínic Barcelona ha celebrat una jornada molt especial, el 14 de maig, Dia Internacional de la Infermera. I igual que en ocasions anteriors, barnaclínic+ s’ha volgut sumar a la mateixa, reconeixent el paper important que desenvolupen aquests professionals en l’assistència sanitària. Com és habitual, barnaclínic+ ha finançat l’acte institucional i ha becat diferents projectes de recerca i intensificació en infermeria del Clínic, presentats durant la celebració. La jornada va tenir lloc al Paranimf de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i va poder ser seguida també en línia a través del canal de YouTube del Clínic el dimarts 14 de maig.

    Llegir més…

  5. 22 maig, 2024

    Neix la Unitat del Dolor de barnaclínic+ per donar solució a pacients amb qualsevol tipus de dolor

    El dolor crònic és una experiència complexa i debilitant que afecta milions de persones a tot el món. A diferència del dolor agut, que és una resposta temporal del cos a una lesió o malaltia, el dolor crònic persisteix durant setmanes, mesos o fins i tot anys, desafiant la qualitat de vida i generant una càrrega significativa tant per als individus com per a la societat en general. La nova Unitat del Dolor de barnaclínic+ té com a objectiu explorar en profunditat aquesta condició multifacètica, abordant-ne les causes, manifestacions clíniques, impacte biopsicosocial i estratègies de maneig. En comprendre millor la naturalesa complexa del dolor, els professionals de la salut estaran més ben equipats per proporcionar una cura integral i personalitzada a aquells que el pateixen.

    Llegir més…

  6. 15 maig, 2024

    El Clínic Barcelona és el primer hospital espanyol a assolir els 200 trasplantaments renals robòtics

    Primer hospital en llegar a los 200 cirugías de trasplante renal robótico

    En juny de 2015 es va dur a terme a Espanya el primer trasplantament renal robòtic. Aquella primera intervenció es va realitzar a l’Hospital Clínic de Barcelona i el Dr. Antonio Alcaraz, cap del servei d’Urologia i Trasplantament de Ronyó al Clínic i professional de barnaclínic+, va ser qui va liderar la intervenció. Ara, quan encara no han passat vuit anys, el Clínic aconsegueix una nova fita sent el primer hospital espanyol a realitzar 200 d’aquests trasplantaments robòtics. Un nou pas endavant en un llarg camí que es va iniciar molt abans, el 1965, quan el Dr. Gil-Vernet va realitzar el primer trasplantament de ronyó d’Espanya, també a l’Hospital Clínic.

    Llegir més…

  7. 30 abril, 2024

    La cardioneuroablació, un nou tractament per al síncope vasovagal, disponible a barnaclínic+

    La recerca continua i el desenvolupament tecnològic permeten oferir noves solucions en medicina que superin els reptes existents fins ara i que serveixin per millorar els resultats dels pacients. Una d’aquestes noves solucions és la cardioneuroablació, un procediment capaç d’abordar de manera específica i efectiva un estat mèdic que pot tenir un impacte significatiu en la qualitat de vida dels pacients: el síncope vasovagal. barnaclínic+, fidel al seu esperit d’innovació, ofereix ara aquest nou procediment.

    Llegir més…

  8. 15 abril, 2024

    barnaclínic+ ofereix una nova alternativa per a la fibril·lació auricular: l’electroporació

    electroporación

    Fins fa relativament poc, per al tractament de la fibril·lació auricular només existien dues tècniques: la radiofreqüència i la crioablació. A elles s’ha unit recentment una tercera alternativa, la electroporació. L’hospital Clínic Barcelona, referent internacional en el diagnòstic i tractament de les arítmies, és un dels pioners en l’aplicació de la electroporació, sent el primer centre de Catalunya en incorporar aquesta nova tecnologia. Així doncs, la electroporació ara també estarà disponible a barnaclínic+, en la línia seguida pel centre d’oferir als seus pacients els procediments més avançats i punteros.

    Llegir més…

  9. 8 abril, 2024

    Nova cirurgia mínimament invasiva per extirpar tumors benignes de l’oïda, ara també a barnaclínic+

    Els avenços en medicina estan permetent realitzar intervencions cada vegada més precises i menys invasives. En aquest sentit, destaca l’ús de la endoscòpia, que aprofita les obertures naturals del cos o petites incisions tant per examinar l’interior dels òrgans com per realitzar diferents procediments. L’hospital Clínic Barcelona ha estat el primer centre a Espanya en l’ús d’aquest abordatge per extirpar tumors glòmics, un tipus de tumor benign de l’oïda mitjana que creix a l’os temporal del crani, darrere del timpa. A partir d’ara, aquesta tècnica quirúrgica mínimament invasiva per extirpar tumors de l’oïda ja està disponible també a barnaclínic+.

    Llegir més…

  10. 2 abril, 2024

    barnaclínic+ amplia la cartera de serveis en cirurgia toràcica

    La cirurgia toràcica és un dels pilars fonamentals en l’atenció integral de pacients amb afeccions pulmonars i toràciques. Aquest servei a barnaclínic+ es distingeix pel seu enfocament multidisciplinari, el seu compromís amb l’excel·lència clínica i la seva capacitat per oferir solucions innovadores a pacients amb una àmplia gamma de malalties i trastorns respiratoris. En línia amb aquest compromís, s’han incorporat recentment nous professionals a aquest servei que permeten ampliar encara més els serveis que s’ofereixen en aquest àmbit de la medicina.

    Llegir més…