Blog barnaclínic


 1. 13 July, 2021

  La cirurgia oncològica ginecològica extraperitoneal assistida per robot té menys complicacions quirúrgiques

  cirugía oncológica ginecológica robótica

  En els últims anys la cirurgia mínimament invasiva està aconseguint fer-se un buit en molts quiròfans i no és una excepció la cirurgia oncològica ginecològica. Amb la cirurgia robòtica s’aconsegueixen reduir les complicacions quirúrgiques i s’aconsegueix una millor recuperació de la pacient. No obstant això, hi ha diferents enfocaments possibles per fer aquestes intervencions. Ara, per primera vegada, un estudi explora les diferències entre tots ells per a la realització de la dissecció dels nodes limfàtics paraaòrtics. Es tracta d’un procediment habitual en els càncers ginecològics per saber si les cèl·lules canceroses s’han propagat.

  Leer más…

 2. 15 June, 2021

  El Grup Hospital Clínic és el primer centre d’Espanya en disposar d’una gammacàmera digital

  Gammacámara digital

  En l’estudi de les malalties, les proves per imatge tenen un gran valor. Tant en el diagnòstic com després a l’hora de planificar intervencions, saber com és exactament la morfologia d’un òrgan o la seva funcionalitat és clau. Per això en els últims anys hi ha hagut un gran esforç tecnològic per aconseguir una major precisió d’aquestes proves. Una de les últimes tecnologies és la gammacàmera digital, un equip que acaba de ser incorporat als serveis del Grup Hospital Clínic, pioner en l’ús d’aquest tipus de tecnologia a tot Espanya.

  Leer más…

 3. 31 May, 2021

  L’Hospital Clínic està un any més entre els tres centres públics amb millor reputació d’Espanya

  Hospital Clínic de Barcelona

  Després d’un any molt complicat, en què la pandèmia de la COVID-19 va posar contra les cordes a bona part dels centres hospitalaris de tot el món, hi havia interès per saber els resultats del rànquing que des de fa set anys elabora Merco, el Monitor de Reputació Sanitària. L’Hospital Clínic ha tornat a ser un dels centres destacats d’aquesta classificació, aconseguint un any més situar-se al top tres dels centres públics amb millor reputació d’Espanya, només superat per l’Hospital Universitario La Paz de Madrid i per davant de l’Hospital General Universitario Gregorio Marañón. És el setè any consecutiu que l’Hospital Clínic aconsegueix la segona posició de el rànquing.

  Leer más…

 4. 25 May, 2021

  barnaclínic+ incorpora un nou sistema de làser per a cirurgia refractiva

  Cirugía Refractiva con láser

  La cirurgia refractiva amb làser és una de les opcions més conegudes i comunament realitzades per corregir problemes de visió i pot ser una alternativa a l’ús d’ulleres o lents de contacte. Ara, el servei d’Oftalmologia de barnaclínic+, per dur a terme aquest tipus d’intervencions ha incorporat a les seves instal·lacions un nou sistema de dos tipus de làser: el làser de femtosegon per fer un tall precís en forma de finestra a la còrnia – la part transparent en forma de cúpula de la part anterior de l’ull – i el làser excímer per modificar la seva curvatura.

  Gràcies al nou equip serà possible dur a terme dos procediments quirúrgics. D’una banda, la tècnica coneguda com FEMTO-LASIK (les sigles en anglès de queratomileusi in situ assistida per làser) i per un altre la PRK (sigles en anglès de queratectomia fotorefractiva). “Gràcies a aquestes tècniques podrem corregir tant miopia com hipermetropia o astigmatisme. Es tracten totes elles de patologies en les que hi ha una malformació en la longitud del globus ocular o a la forma de la corba que amb el làser és possible corregir”, explica el Dr. Jorge Peraza, oftalmòleg expert en cirurgia refractiva de barnaclínic+.

  Leer más…

 5. 21 May, 2021

  barnaclínic+ segueix apostant per la tasca de recerca dels professionals d’infermeria

  Investigación en enfermería

  El passat 12 de maig l’Hospital Clínic va celebrar com és habitual un acte per commemorar el Dia Internacional de la Infermera. En aquesta ocasió, i a causa de la situació de la pandèmia de la COVID-19, aquest va ser retransmès en streaming a través del seu canal de YouTube. Aquest acte va servir per donar a conèixer els diferents projectes de recerca en infermeria que han rebut una Beca d’Intensificació, que són finançades per barnaclínic+.

  Es tracta d’una iniciativa de la Direcció d’Infermeria de l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​que té com a objectiu la millora de l’activitat assistència de centre mitjançant la formació de les i els professionals i la potenciació de la recerca en infermeria. Tenen una durada d’entre 3 i 6 mesos i es concedeixen a un grup de professionals que són seleccionats seguint una sèrie de criteris. Aquestes beques es van posar en marxa l’any 2016 i des de llavors han estat un èxit, motiu pel qual barnaclínc + segueix apostant per elles.

  Leer más…

 6. 20 May, 2021

  L’Hospital Clínic és el primer centre espanyol en realitzar 1.000 trasplantaments de ronyó de donant viu

  Primer hospital 1000 Trasplantes de donante vivo

  L’Hospital Clínic és un centre de referència a Espanya en el que es refereix a trasplantaments de ronyó. El 27 de juliol de 1965, els doctors Josep Maria Gil-Verat i Antoni Caralps completaven el primer trasplantament renal d’Espanya. En tot el temps transcorregut des de llavors s’han realitzat al centre 5.000 intervencions de trasplantament, de les quals 1.000 ha estat de donant viu, sent el primer centre del nostre país en aconseguir aquesta xifra. Uns números que serveixen sens dubte per posar en relleu el paper transcendental que el centre té a casa nostra pel que fa a trasplantaments renals.

  Leer más…

 7. 29 April, 2021

  El Grup Hospital Clínic pioner a Espanya en l’ús d’una nova tècnica de cirurgia laparoscòpica en ginecologia

  Cirugía laparoscópica en ginecología

  Per primera vegada a Espanya s’ha dut a terme una intervenció emprant una nova tècnica de cirurgia laparoscòpica en ginecologia que fusiona la reproducció d’imatges 3D i 4K. Gràcies a aquesta nova tècnica s’aconsegueix una major precisió gràcies a la seva millor qualitat d’imatge, la qual cosa redunda en més seguretat per al pacient. L’operació ha estat realitzada pel Servei de Ginecologia del Grup Hospital Clínic que dirigeix el Dr. Francisco Carmona. Leer más…

 8. 25 March, 2021

  El Grup Hospital Clínic, pioner i referent en cirurgia robòtica

  Cirugía Robótica en barnaclínic+ Grup Hospital Clínic

  Major precisió en la cirurgia i menors riscos i complicacions durant les intervencions es tradueixen en millors resultats per als pacients. Això és el que aporta la cirurgia robòtica, un dels grans avenços que el desenvolupament tecnològic ha permès en els últims anys en la medicina. Un dels centres que més decididament ha apostat per aquest tipus de cirurgia és el Grup Hospital Clínicbarnaclínic+.

  Leer más…

 9. 12 March, 2021

  Un any més el Clínic és el millor hospital d’Espanya a la World’s Best Hospitals

  Mejor hospital de España - Millor hospital d'Espanya

  Per tercer any consecutiu la revista Newsweek, en col·laboració amb Statista, ha elaborat una llista amb els millors hospitals del món: la World’s Best Hospitals. En aquesta ocasió, a l’igual que l’any passat, l’Hospital Clínic ha estat elegit el millor hospital d’Espanya. En el rànquing mundial el centre ha ocupat la posició número 38.

  Leer más…

 10. 9 March, 2021

  La cirurgia robòtica de pròtesis de genoll aconsegueix una major precisió i personalització

  Cirugía Robótica de prótesis de rodilla

  El Grup Hospital Clínic ha incorporat un nou robot que permet realitzar cirurgia robòtica de pròtesi de genoll. Aquest nou equip permet tant una planificació prèvia més adaptada a cada cas particular, com una ajuda durant la intervenció que millora la seva precisió i exactitud. Gràcies a aquesta major personalització i precisió, la recuperació dels pacients és millor i més ràpida i la durabilitat de les pròtesis també es veu incrementada.

  Leer más…