Blog barnaclínic


 1. 12 setembre, 2022

  Un nou sistema innovador guia el personal durant l’obtenció de mostres

  ProTube - sistema obtención de muestras

  Amb l’objectiu de minimitzar els possibles errors en la presa de mostres dels pacients i a més garantir-ne la traçabilitat, al Grup Hospital Clínic s’ha començat a utilitzar un sistema innovador: Protube. Mitjançant aquest sistema s’ajuda el personal d’infermeria durant tot el procés d’obtenció de mostres, des de la identificació inequívoca del pacient mitjançant la lectura d’un codi de barres fins a la selecció dels contenidors i l’ordre d’ompliment, a més de permetre la traçabilitat de les mostres en temps real.

  Llegir més…

 2. 21 juliol, 2022

  L’Hospital Clínic fa el segon trasplantament d’úter d’Espanya

  Trasplante de útero

  Un any i mig després d’haver fet el primer trasplantament d’úter d’Espanya, l’Hospital Clínic ha tornat a fer aquesta operació el mes d’abril passat. Una mare va donar el seu úter perquè la seva filla pogués quedar embarassada en una intervenció que ha estat liderada pel Dr. Francisco Carmona, cap del Servei de Ginecologia de l’Hospital Clínic i cirurgià ginecològic de barnaclínic+, i el Dr. Antonio Alcaraz, cap del Servei d’Urologia i de Trasplantament renal de l’Hospital Clínic i de cirurgià urològic i de trasplantament de barnaclínic+.

  Llegir més…

 3. 20 juliol, 2022

  Sabàtics, una iniciativa per ajudar en la formació dels professionals mèdics

  Permisos Sabàtics - Formación Hospital Clínic

  La formació en medicina és una cosa que no s’atura mai. La contínua innovació i recerca fan necessari que els professionals mèdics dediquin part del seu temps a mantenir i millorar la seva competència professional, per adaptar-se a les noves demandes i requeriments que es generen per l’evolució de la medicina, del sistema sanitari i de la societat en general. Pensant precisament en ajudar en aquesta formació mèdica continuada, l’Hospital Clínic de Barcelona va crear als anys 80 uns ajuts per fer aquesta formació en centres d’excel·lència de l’estranger, els Permisos Sabàtics. Posteriorment, el 2015, barnaclínic+ es va unir a aquesta iniciativa permetent finançar més temps de formació.

  Llegir més…

 4. 12 juliol, 2022

  Una nova tècnica quirúrgica millora l’extracció de pedres del ronyó

  Piedras del riñon o litiasis renal

  La litiasi renal és una malaltia que consisteix en la formació de càlculs o pedres als ronyons o de les vies urinàries. Quan aquests càlculs són petits, és possible que el pacient els extregui de manera natural. Però quan excedeixen certes dimensions, cal un tractament medicoquirúrgic, ja que durant la seva expulsió poden quedar-se a les vies urinàries, bloquejar el flux d’orina i causar un gran dolor i complicacions. A la línia d’aposta per la innovació que caracteritza el Grup Hospital Clínic, el centre ha incorporat als seus serveis una nova tècnica per al tractament de la litiasi renal. D’aquesta manera s’ha convertit en el primer hospital d’Espanya i del Sud d’Europa en utilitzar-la i així millorar els resultats de l’extracció de pedres del ronyó amb l’actual Nefrolitotomia percutània o NLP.

  Llegir més…

 5. 1 juliol, 2022

  Els millors experts en urologia es tornen a donar cita a l’Uroforum

  Uroforum

  Un any més, Barcelona s’ha convertit durant uns quants dies en el centre d’atenció de la urologia amb la celebració d’una nova edició de l’Uroforum, una trobada que ha reunit durant tres dies els millors especialistes de la disciplina del món i que ha estat dirigit pel Dr. Antonio Alcaraz, cap del Servei d’Urologia i Trasplantament Renal de l’Hospital Clínic de Barcelona i professional de barnaclínic+.

  Llegir més…

 6. 28 juny, 2022

  Femoroplàstia, una innovació pionera per resoldre problemes de pròtesis de maluc

  El Grup Hospital Clínic és pioner a Espanya en l’ús de la femoroplàstia, una tècnica innovadora mitjançant la qual s’injecta ciment sanitari al voltant de la pròtesi de maluc, dins del fèmur, per aconseguir recuperar estabilitat i així aconseguir que millori el dolor i recuperar la mobilitat del pacient. El Dr. Jenaro Fernández-València, cap de la Secció de Maluc del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i professional de barnaclínic+, és un dels responsables del disseny del protocol i la introducció d’aquesta tècnica.

  Llegir més…

 7. 23 maig, 2022

  barnaclínic+ reafirma el compromís amb els professionals d’infermeria del Clínic

  barnaclínic+ enfermería Hospital Clínic

  Un any més amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Infermera, que va tenir lloc el 12 de maig passat, l’Hospital Clínic de Barcelona ha dut a terme diferents actes a través dels quals ha volgut reconèixer la importància de la tasca d’aquests professionals, així com fer-los un homenatge pel seu compromís i esforç diari. Aquesta ocasió s’ha pogut celebrar el tradicional acte institucional, que per motiu de la Covid-19 en els darrers dos anys no s’havia pogut fer. En aquest acte s’han donat a conèixer els diferents projectes de recerca a infermeria que han rebut alguna de les beques barnaclínic+.

  Llegir més…

 8. 10 maig, 2022

  El Grup Hospital Clínic es consolida com un referent a les cirurgies robòtiques de genoll

  cirugías robóticas de rodilla

  Al grup Hospital Clínic hi ha sempre una clara aposta per disposar de les últimes tecnologies per oferir als seus pacients sempre la millor atenció possible. Per aquest motiu, el desembre del 2021 es va incorporar a les seves instal·lacions el robot ROSA (Robotic Surgical Assitant), de la companyia Zimmer Biomet. Des d’aleshores, i en 16 mesos, ja s’han realitzat les primeres 100 cirurgies robòtiques de pròtesis de genoll. Això consolida el Grup Hospital Clínic com a referent d’aquest tipus d’operació.

  Llegir més…

 9. 29 abril, 2022

  barnaclínic+ posa en marxa la seva Unitat de Diagnòstic Dermatològic

  Diagnóstico cáncer de piel y melanoma

  El càncer de pell és el tumor més freqüent i s’estima que un 20% de les persones el desenvoluparan al llarg de la vida. Només a Espanya aquesta malaltia afecta 300 persones de cada 100.000 cada any. El melanoma maligne per la seva banda és un tumor que es produeix per un creixement anòmal d’algunes cèl·lules de la pell, la incidència dels quals en els últims anys augmenta possiblement en relació amb els hàbits d’exposició al sol. Com que aquests tumors cutanis apareixen de forma externa són més fàcils de detectar i si el seu diagnòstic es fa en fases inicials té una alta possibilitat de curació. A causa d’aquesta importància del diagnòstic precoç, barnaclínic+ ha engegat la seva Unitat de Diagnòstic Dermatològic.

  Llegir més…

 10. 8 abril, 2022

  El Dr. Manuel Bernal ha estat reconegut als Premis Nacionals de Visió i Audiologia 2022

  Premio Manuel Bernal Sprekelsen

  Divendres passat 1 d’abril es va celebrar a Madrid la primera edició dels Premis Nacionals de Visió i Audiologia. Aquest esdeveniment, impulsat per El Suplemento, ha nascut amb l’objectiu de reunir professionals de primer nivell que treballen cada dia en la investigació, innovació i avenç de la Tecnologia i la Medicina necessària per al perfecte funcionament de dos sentits que són fonamentals per a les persones: la vista i l’oïda. En aquesta primera edició, entre els diferents premiats, s’ha trobat el Dr. Manuel Bernal Sprekelsen, que ha estat distingit a la categoria d’Otorinolaringologia.

  Llegir més…