Blog sobre diagnóstico y tratamiento del CÁNCER

Programar visita

Blog sobre diagnóstico y tratamiento del CÁNCER

@barnaclinic
 1. 7 febrer, 2022

  Una cirurgia del càncer cada cop menys invasiva

  El càncer és una de les malalties amb més incidència a nivell mundial. Només a Espanya es diagnostiquen més de 280.000 casos a l’any i segons l’informe de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica, en les darreres dècades ha crescut el nombre absolut de càncers diagnosticats a Espanya com a conseqüència de l’envelliment de la població, l’exposició a factors de risc i laugment de la detecció precoç. La cirurgia del càncer es fa servir per prevenir, diagnosticar, determinar l’etapa i tractar aquesta malaltia. També podeu alleujar molèsties o problemes relacionats amb el càncer. De vegades, una cirurgia oncològica pot assolir més d‟un d’aquests objectius. En altres casos, es poden necessitar diferents operacions amb el pas del temps. L’evolució de la medicina i la tecnologia, i la importància de limitar els efectes secundaris, millorar els resultats i la qualitat de vida dels pacients, ha fet que es treballi per fer una cirurgia del càncer cada vegada menys invasiva.

  Llegir més…

 2. 20 octubre, 2021

  Un diagnòstic precoç de càncer colorectal millora el seu pronòstic

  El càncer colorectal té una gran incidència en els països occidentals. A Espanya és el tumor més freqüent entre homes i dones, per sobre del càncer de pulmó i el de mama. Cada any es diagnostiquen a Espanya més de 40.000 nous casos i la tendència és que segueixi augmentant, en gran mesura per la influència de factors de risc com són l’envelliment de la població. Però l’edat no és l’únic factor que té relació amb l’aparició d’aquest tipus de tumor. També influeixen aspectes com la dieta, l’estil de vida i els antecedents familiars.

  Llegir més…

 3. 21 setembre, 2021

  Apunts sobre diagnòstic precoç i cirurgia del càncer de pulmó

  El càncer de pulmó és un dels més agressius que hi ha en l’ésser humà. És la principal causa de mort per càncer entre homes i dones. Segons dades de la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM), s’estima que a l’any 2021 es diagnostiquessin 29.549 nous casos d’aquesta malaltia, sent el tercer tipus de càncer més comú, només superat pel càncer de còlon i recte, el càncer de pròstata i el càncer de mama. No obstant això, el de pulmó és el responsable d’una major mortalitat, suposant el 20,3% de totes les morts ocasionades per un tumor.

  “Una de les causes que motiva que el càncer de pulmó tingui tan mal pronòstic és el seu diagnòstic tardà. En vuit de cada deu pacients diagnosticats amb un càncer de pulmó, el tumor serà localment avançat o presentarà metàstasi. Això vol dir que només en dos de cada deu pacients es podrà realitzar una intervenció quirúrgica”, explica el Dr. Laureano Molins, cap de Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Clínic de Barcelona i cirurgià de barnaclínic+.

  Llegir més…

 4. 6 setembre, 2021

  Tractament del càncer adaptat a cada fase

  El càncer és una de les principals causes de mortalitat en l’home. Als països més desenvolupats la seva incidència està en augment, conseqüència entre altres coses de l’augment de l’esperança de vida. En alguns països ja està superant als accidents cardiovasculars com a principal causa de mort. Per això, en les últimes dècades s’està fent un gran esforç en el camp de la investigació que permeti el desenvolupament de nous tractaments del càncer que ajudin a curar aquesta malaltia.

  Llegir més…

 5. 29 agost, 2019

  La biòpsia líquida, diagnòstic del càncer no invasiu, tractament personalitzat i seguiment

  La biòpsia líquida o biòpsia de fluid, és una nova tècnica de diagnòstic i seguiment del càncerConsisteix en una anàlisi de sang que permet confirmar o descartar la presència de cèl·lules tumorals a la sang i, d’estar presents, analitzar l’ADN de les mateixes per personalitzar o adaptar el tractament.

  Llegir més…

 6. 18 juny, 2019

  Què és la medicina de precisió i quin és el futur de l’oncologia?

  La medicina de precisió o medicina individualitzada o personalitzada, consisteix en l’anàlisi biològica molecular del tumor que pateix el pacient. Es tracta d’un dels principals avenços en medicina i és una de les camps que marcarà el futur de l’oncologia i ajudarà, finalment, a disminuir la mortalitat per càncer.

  Llegir més…

 7. 9 gener, 2019

  Nou test genètic per a detecció de risc de càncer barnaclínic+, diagnòstic precoç i prevenció

  Des de fa uns dies, barnaclínic+ ofereix la possibilitat de realitzar un test genètic per detecció de risc de càncer. Es tracta d’una prova de detecció precoç del risc de desenvolupar alguns tipus de càncer i, sobretot, el que es coneix com a càncer hereditari.
  Llegir més…