Blog sobre diagnóstico y tratamiento del CÁNCER

Programar visita

Blog sobre diagnóstico y tratamiento del CÁNCER

@barnaclinic

21 setembre, 2021

Apunts sobre diagnòstic precoç i cirurgia del càncer de pulmó

El càncer de pulmó és un dels més agressius que hi ha en l’ésser humà. És la principal causa de mort per càncer entre homes i dones. Segons dades de la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM), s’estima que a l’any 2021 es diagnostiquessin 29.549 nous casos d’aquesta malaltia, sent el tercer tipus de càncer més comú, només superat pel càncer de còlon i recte, el càncer de pròstata i el càncer de mama. No obstant això, el de pulmó és el responsable d’una major mortalitat, suposant el 20,3% de totes les morts ocasionades per un tumor.

“Una de les causes que motiva que el càncer de pulmó tingui tan mal pronòstic és el seu diagnòstic tardà. En vuit de cada deu pacients diagnosticats amb un càncer de pulmó, el tumor serà localment avançat o presentarà metàstasi. Això vol dir que només en dos de cada deu pacients es podrà realitzar una intervenció quirúrgica”, explica el Dr. Laureano Molins, cap de Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Clínic de Barcelona i cirurgià de barnaclínic+.

Laureano Molins“En vuit de cada deu pacients diagnosticats amb un càncer de pulmó, el tumor serà localment avançat o presentarà metàstasi. Això vol dir que només en dos de cada deu pacients es podrà realitzar una intervenció quirúrgica”

Dr. Laureano Molins, cap de Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Clínic de Barcelona i cirurgià de barnaclínic+

Cirurgia del càncer de pulmó: Intervencions menys invasives

Quan el càncer de pulmó es presenta en un estat local, la intervenció quirúrgica és el tractament estàndard i amb ella el que es busca és extirpar la lesió tumoral juntament amb el lòbul pulmonar en el qual es presenta. La investigació desenvolupada en els darrers anys ha permès millorar molt aquest tractament quirúrgic del càncer de pulmó, millorant tant els seus resultats com minimitzant el dany i les molèsties ocasionades al pacient.

Al principi, la cirurgia de càncer de pulmó es realitzava a través d’una toracotomia, un tipus d’intervenció en la qual s’obre la paret toràcica per poder actuar directament sobre el pulmó. “En l’actualitat s’està optant per la cirurgia del càncer de pulmó mínimament invasiva, com la videotoracoscopia -una tècnica de gran utilitat en el diagnòstic de lesions pulmonars que permet tant la biòpsia com, en alguns casos, l’extirpació completa del tumor- i més recentment s’ha incorporat la cirurgia robòtica del cáncer de pulmó, que permet intervencions amb menys dolor per al pacient i amb una recuperació més ràpida”, assenyala el Dr. Laureano Molins.

Laureano Molins

“En l’actualitat s’està optant per la cirurgia del càncer de pulmó mínimament invasiva. Recentment s’ha incorporat la cirurgia robòtica, que permet intervencions amb menys dolor per al pacient i amb una recuperació més ràpida “

Dr. Laureano Molins

L’impacte del tabac en el càncer de pulmó

La principal causa per a desenvolupar un càncer de pulmó, tant en homes com en dones, és el consum de tabac. Fins a nou de cada deu pacients diagnosticats d’aquest tipus de tumor són fumadors o ho han estat amb anterioritat. “Hi ha una clara incidència de l’hàbit de fumar amb el desenvolupament del càncer de pulmó, molt més gran que qualsevol altre tipus de causa”, afegeix el Dr. Molins.

VOLS DEIXAR DE FUMAR?

Unitat de tabaquisme

Això no vol dir que les persones que hagin començat a fumar no puguin evitar el desenvolupament d’aquesta malaltia. Abandonar aquest hàbit també té una incidència positiva. “Tarda diversos anys a notar-se el seu efecte, però deixar de fumar ajuda a reduir la incidència d’aquest tipus de tumor. El millor és no començar, però sempre s’està a temps per deixar de fer-ho”, finalitza el Dr. Laureano Molins.

Laureano Molins

“Tarda diversos anys a notar-se el seu efecte, però deixar de fumar ajuda a reduir la incidència d’aquest tipus de tumor. El millor és no començar, però sempre s’està a temps per deixar de fer-ho”

Dr. Laureano Molins


VOLS CONTACTAR AMB EL DR. LAUREANO MOLINS O VOLS MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL DIAGNÒSTIC PRECOÇ I EL TRACTAMENT DEL CÀNCER DE PULMÓ?

DEMANAR CITA | SOL·LICITAR TELEVISITA

Be Sociable, Share!

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella