Blog de Cirugía Ortopédica y Traumatología

Programar visita

Blog de Cirugía Ortopédica y Traumatología

@barnaclinic
 1. 28 desembre, 2022

  Cirurgia d’espatlla, solució definitiva per recuperar la funcionalitat i reduir les molèsties

  L’espatlla és molt més que una articulació. Es tracta d’un complex sistema articular pel qual el braç s’uneix al tronc. Està format per la conjunció dels extrems de tres ossos: la clavícula, l’escàpula i l’húmer; així com per músculs, lligaments i tendons. Es tracta de l’articulació amb més amplitud de moviments del cos, però té una baixa estabilitat relativa i, per això, les parts toves juguen un paper estabilitzador important. Degut precisament a aquesta inestabilitat és possible produir-se lesions d’espatlla fàcilment, que van des de torçades i distensions fins a fractures, ruptures del maniguet rotador, tendinitis o artritis. El primer tractament per als problemes de l’espatlla és el repòs, el gel, la compressió i l’elevació –mètode RICE, en anglès. També és possible emprar exercici i medicaments per reduir el dolor i la inflor. Tot i això, al final, gairebé sempre és necessària la cirurgia d’espatlla per reparar les lesions, recuperar la funcionalitat i reduir les molèsties.

  Llegir més…

 2. 22 novembre, 2022

  Pròtesis de genoll, una solució segura i eficient per recuperar la mobilitat

  El genoll és una articulació amb una importància fonamental per a la mobilitat. Hi ha múltiples causes que poden ocasionar un dany al genoll, com l’artritis reumatoide, els traumatismes, la gota o fins i tot infeccions que poden afectar els teixits que la componen. En molts casos, aquestes lesions del genoll es poden recuperar amb fisioteràpia i altres tractaments conservadors. Tot i això, quan la destrucció de l’articulació és més severa, l’única opció que queda és una cirurgia de reemplaçament de genoll. Col·locar una pròtesi de genoll que serveixi per recuperar la mobilitat reduïda i el dolor que produeix el desgast o dany del genoll. Aquest tipus de cirurgia es coneix com a artroplàstia i és una operació que implica la substitució dels teixits danyats, desgastats o malalts del genoll.

  Llegir més…

 3. 5 abril, 2022

  Cirurgia mínimament invasiva per a lesions de peu i turmell que no responen a tractaments conservadors

  Les lesions del peu i el turmell són una cosa molt freqüent. Entre els esportistes es produeixen de forma habitual, però també a la vida diària es poden arribar a ocasionar aquest tipus de lesions. En molts casos, amb un tractament conservador és suficient per aconseguir recuperar aquestes lesions, però en un petit percentatge de casos això no és així. El dolor pot persistir i fins i tot es veu afectada la funcionalitat de l’articulació. En aquests casos, la cirurgia ofereix una alternativa i en els darrers anys gràcies a abordatges mínimament invasius, com l’artroscòpia, s’està aconseguint més confort i una millor recuperació dels pacients.

  Llegir més…

 4. 15 desembre, 2021

  Una cirurgia ortopèdica cada cop més personalitzada

  El gran desenvolupament tecnològic i de recerca realitzat en els darrers anys ha permès implementar cada cop més una medicina personalitzada, a la mida de cada pacient. Un enfocament que ajuda a millorar els resultats obtinguts. La cirurgia ortopèdica és un dels camps en què aquest desenvolupament ha estat més notable. A barnaclínic+ es compta tant amb grup de professionals de primer nivell, així com de la més alta tecnologia, que permeten oferir a tots els seus pacients els serveis més adaptats a les seves necessitats. La cirurgia ortopèdica personalitzada. Llegir més…

 5. 28 novembre, 2019

  Planificació preoperatòria de pròtesis de maluc i genoll amb impressió 3D

  Planificación preoperatoria de prótesis de cadera y rodilla con impresión 3D

  La cirurgia de recanvi d’una pròtesi de maluc o genoll és una cirurgia complexa, que es converteix en encara més complexa quan hi ha defectes ossis importants. L’estratègia quirúrgica i els models protèsics són completament diferents en funció de les deformitats òssies existents i, per tant, la planificació preoperatòria és bàsica per a l’èxit de la cirurgia. Gràcies a la tecnologia d’impressió 3D, el cirurgià pot planificar de manera avançada l’escenari de la intervenció. Vegem en què consisteix i els avantatges de la planificació preoperatòria amb impressió 3D. Llegir més…

 6. 26 febrer, 2018

  Infecció de pròtesi de genoll o maluc: Diferències entre infecció aguda i crònica

  Infección de prótesis de cadera o de rodilla

  La infecció de pròtesis articular és una de les complicacions més importants després de la col·locació d’una pròtesi articular. La incidència és d’entre el 1 i el 3% en pròtesis primàries i pot assolir valors del 10-15% en cirurgies de revisió. En aquest post explicarem les diferències bàsiques entre la infecció aguda i crònica d’una pròtesi de genoll o maluc.

  Llegir més…

 7. 17 febrer, 2017

  Pròtesi total de maluc: La intervenció del segle

  Prótesis total de cadera

  La intervenció de segle és com va anomenar The Lancet, una de les revistes mèdiques més prestigioses de món, a la cirurgia de pròtesi total de maluc. Abans dels anys 50, el pacient que desenvolupava una artrosi de maluc tenia molt poques opcions terapèutiques; disminuir les activitats quotidianes i prendre analgèsics indefinidament, de manera que la seva qualitat de vida disminuïa dràsticament. En la dècada dels anys 50, John Charnley va introduir i va popularitzar l’ús de la pròtesi total de maluc cementada a la Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia . Aquest fet, va revolucionar el tractament dels pacients que presentaven artrosi de maluc, ja que, amb la cirurgia de col·locació d’una pròtesi de maluc, la qualitat de vida d’aquests pacients va millorar tant a curt com a llarg termini.

  Llegir més…