Blog de Cirugía Ortopédica y Traumatología

Programar visita

Blog de Cirugía Ortopédica y Traumatología

@barnaclinic

15 desembre, 2021

Una cirurgia ortopèdica cada cop més personalitzada

El gran desenvolupament tecnològic i de recerca realitzat en els darrers anys ha permès implementar cada cop més una medicina personalitzada, a la mida de cada pacient. Un enfocament que ajuda a millorar els resultats obtinguts. La cirurgia ortopèdica és un dels camps en què aquest desenvolupament ha estat més notable. A barnaclínic+ es compta tant amb grup de professionals de primer nivell, així com de la més alta tecnologia, que permeten oferir a tots els seus pacients els serveis més adaptats a les seves necessitats. La cirurgia ortopèdica personalitzada.

La tecnologia ajuda a millorar els resultats

Sens dubte, un dels àmbits en què aquest desenvolupament tecnològic ha avançat més és en la tecnologia 3D. “Es tracta d’alguna cosa que és molt important en la nostra especialitat i des de fa anys estem treballant en la seva aplicació per aconseguir fer una medicina molt més personalitzada”, explica el Dr. Pere Torner, cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i un dels professionals de barnaclínic+, que reconeix un interès especial als programes d’innovació com és l’aplicació de la tecnologia 3D.

Gràcies a l’ús d’aquesta nova tecnologia, és possible poder planificar molt millor les intervencions quirúrgiques, fent que la cirurgia sigui molt més precisa i específica per a cada pacient en concret. D’aquesta manera es poden fer estudis anatòmics precisos del pacient abans de la intervenció perquè sobre aquests models els cirurgians puguin discutir i planificar les millors vies d’accés i els procediments més adequats. Aquesta tecnologia 3D també ajuda a la visualització durant les intervencions, permetent que zones que difícilment serien visibles per al cirurgià que duu a terme l’operació siguin ara més accessibles.

Dr. Pere Torner“Per mi és un orgull que hàgim estat el primer hospital del país a fer servir aquesta tecnologia per implantar una pròtesi total de genoll”

Dr. Pere Torner, cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i especialista de barnaclínic+

Però no només la tecnologia 3D està canviant la manera doperar. Sens dubte, un dels grans avenços en aquest sentit és el de la cirurgia robòtica. “Per mi és un orgull que hàgim estat el primer hospital del país a utilitzar aquesta tecnologia per implantar una pròtesi total de genoll”, explica el Dr. Torner, que assenyala a més com els robots són unes eines excepcionals que permeten dur a terme operacions extraordinàriament a més d’ajudar també en la planificació de les intervencions. Així mateix, els robots de cirurgia també són uns excel·lents aliats a l’hora de poder adaptar les pròtesis de la manera més específicament possible a cadascun dels pacients.

La importància de l’equip multidisciplinar en traumatologia

No només la tecnologia explica els bons resultats obtinguts pel servei que dirigeix el Dr. Pere Torner. També cal valorar la feina feta pel seu equip. Un equip multidisciplinari integrat tant per cirurgians com per anestesistes, professionals d’infermeria i fisioterapeutes que des de fa deu anys treballen al Programa de Recuperació Ràpida. “Es tracta d’un programa per a pacients amb pròtesis de maluc i genoll. Així, gràcies a la feina conjunta de tots aquests professionals, és possible que els pacients operats puguin aixecar-se i caminar el mateix dia de la intervenció i necessitin només estar ingressats un o dos dies”, explica el Dr. Torner.

Dr. Pere Torner

“Gràcies al Programa de Recuperació Ràpida, pacients operats puguin aixecar-se i caminar el mateix dia de la intervenció i necessitin només estar ingressats un o dos dies”

Dr. Pere Torner, cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i especialista de barnaclínic+

A més, en aquest Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia també s’investiga per continuar millorant i avançant per aconseguir no només millorar els resultats de les seves intervencions, sinó també reduir al màxim les molèsties que puguin generar en els pacients. Així, per exemple, han modificat el protocol per al tractament de les infeccions causades per una pròtesi, una de les possibles complicacions que poden aparèixer.

El tractament més habitual en aquests casos consisteix en una intervenció per treure la pròtesi, dur a terme posteriorment un tractament amb antibiòtics que pot durar entre un i tres mesos, i quan el pacient recuperat de la infecció se li torna a implantar una nova pròtesi . “Nosaltres hem vist que en alguns casos, quan es donen unes circumstàncies favorables, és possible fer el recanvi amb una única operació, reduint així les molèsties i també els riscos que suposa realitzar dues intervencions”, finalitza expliquen el Dr. Pere Torner.


VOL CONTACTAR AMB L’EQUIP DEL DR. PERE TORNER?DEMANAR CITA PRESENCIALSOL·LICITAR TELEVISITA

Be Sociable, Share!

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella