Blog de Cirugía Ortopédica y Traumatología

Programar visita

Blog de Cirugía Ortopédica y Traumatología

@barnaclinic

28 desembre, 2022

Cirurgia d’espatlla, solució definitiva per recuperar la funcionalitat i reduir les molèsties

L’espatlla és molt més que una articulació. Es tracta d’un complex sistema articular pel qual el braç s’uneix al tronc. Està format per la conjunció dels extrems de tres ossos: la clavícula, l’escàpula i l’húmer; així com per músculs, lligaments i tendons. Es tracta de l’articulació amb més amplitud de moviments del cos, però té una baixa estabilitat relativa i, per això, les parts toves juguen un paper estabilitzador important. Degut precisament a aquesta inestabilitat és possible produir-se lesions d’espatlla fàcilment, que van des de torçades i distensions fins a fractures, ruptures del maniguet rotador, tendinitis o artritis. El primer tractament per als problemes de l’espatlla és el repòs, el gel, la compressió i l’elevació –mètode RICE, en anglès. També és possible emprar exercici i medicaments per reduir el dolor i la inflor. Tot i això, al final, gairebé sempre és necessària la cirurgia d’espatlla per reparar les lesions, recuperar la funcionalitat i reduir les molèsties.

Dr. Guillem Claret“Pràcticament totes les lesions d’espatlla, un cop esgotat aquest tractament conservador, necessiten un tractament de cirurgia d’espatlla que ajudi a recuperar la funcionalitat de l’articulació i reduir les molèsties de la lesió”

Dr. Guillem Claret, cirurgià ortopèdic i traumatòleg de barnaclínic+

L’artroscòpia, cirurgia d’espatlla mínimament invasiva

L’artroscòpia és un procediment que serveix tant per diagnosticar com per tractar problemes a les articulacions. El cirurgià insereix mitjançant una petita incisió un conducte prim que està connectat a una càmera de vídeo de fibra òptica. A través d’aquest mateix conducte es poden reparar certs tipus de danys articulars mitjançant instruments quirúrgics prims que s’insereixen en petites incisions addicionals.

“Gràcies a l’artroscòpia és possible aconseguir una funcionalitat més gran i una recuperació més ràpida de l’espatlla, ja que no es fa malbé tant a nivell extern. També és millor a nivell estètic, ja que les ferides que es fan són molt petites”, afegeix el Dr. Claret.

Dr. Guillem Claret

“Gràcies a l’artroscòpia és possible aconseguir més funcionalitat, recuperació més ràpida de l’espatlla i millor resultat estètic, ja que no es fa malbé tant, les ferides són molt petites”

Dr. Guillem Claret, cirurgià ortopèdic i traumatòleg de barnaclínic+

Lesions d’espatlla que es poden tractar amb artroscòpia

Emprant els materials adequats, l’artroscòpia permet tractar la gairebé totalitat de les lesions que es produeixen a les parts toves de l’espatlla:

Un darrer recurs, la pròtesi d’espatlla

Tot i això, l’artroscòpia no permet curar totes les lesions i complicacions de l’espatlla i en alguns casos cal recórrer a la col·locació d’una pròtesi. “Això pot ser tant per la retracció dels teixits tous com perquè s’ha perdut tant de teixit que no és possible reparar-lo per la via artroscòpica”, afegeix l’expert en ortopèdia i traumatologia.

Per col·locar una pròtesi d’espatlla cal que el pacient estigui ingressat un dia a l’hospital. Durant l’operació, el cirurgià realitzarà una substitució de l’os i parts toves malmeses amb material metàl·lic. “Gràcies a això és possible una recuperació més ràpida de la mobilitat de l’espatlla”, explica el Dr. Claret, que assenyala que després de 24-48 hores ja és possible donar-li l’alta al pacient, que haurà de fer al seu domicili exercicis de recuperació . “En uns tres mesos és possible aconseguir la recuperació completa de l’espatlla i tornar a gaudir d’una vida plena”, conclou l’expert.

Dr. Guillem Claret

“Després de la col·locació d’una pròtesi d’espatlla, en tres mesos és possible aconseguir la recuperació completa de l’articulació i tornar a poder gaudir d’una vida plena”

Dr. Guillem Claret, cirurgià ortopèdic i traumatòleg de barnaclínic+

 


VOLS CONTACTAR AMB EL DR. GUILLEM CLARET?

DEMANAR CITA PRESENCIALSOL·LICITAR TELEVISITA

Be Sociable, Share!

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella