Blog de enfermería

Programar visita

Blog de enfermería

@barnaclinic

4 maig, 2018

Caminar cada dia, millor salut i prevenció de malalties

Caminar cada día

El sedentarisme és una de les causes principals de patir malalties cròniques com: obesitat , hipertensió , malalties cardíaques , diabetis , osteoporosi , entre d’altres. Per prevenir aquestes malalties, hem de realitzar activitat física, que inclou les activitats realitzades en treballar, en les tasques domèstiques i en les activitats recreatives. Caminar és una opció d’activitat física molt recomanable si no tens temps o no t’agrada l’esport i pot ajudar-te a prevenir aquest tipus de malalties.

ACTIVITAT FÍSICA ≠ EXERCICI

No hem de confondre “activitat física”: qualsevol moviment corporal produït pels músculs esquelètics, amb el consegüent consum d’energia; amb “exercici”: “subcategoria d’activitat física” que és planejada, està estructurada, és repetitiva i té com a objectiu millorar o mantenir un o més components de l’estat físic.

CAMINAR, UNA BONA ALTERNATIVA A L’ESPORT

L’esport és la millor opció, però no sembla convèncer a tots, ja sigui per falta de temps, per l’estrès de la vida quotidiana… Però tenim una alternativa per a les persones que amb prou feines tenen temps o no els agrada l’esport: Caminar.

En caminar posem en moviment 200 dels 650 músculs totals del cos, és a dir un 30%. D’aquí que sigui una activitat molt recomanable no només per mantenir-se en forma, sinó també per combatre problemes de circulació, malalties del cor, sobrepès o osteoporosi.

“En caminar posem en moviment 200 dels 650 músculs totals del cos, és a dir un 30%”

QUANT HE CAMINAR?

Perquè una persona es consideri activa, ha de realitzar almenys entre 10.000 i 12.500 passos al dia. Considerant sedentària si aquesta xifra no arriba als 5.000 passos diaris.

Com podem comptabilitzar els passos? L’opció més fàcil avui en dia és amb el telèfon mòbil, gairebé tothom té un mòbil on pot descarregar una aplicació de compte passos. També podem mesurar-los amb polseres d’activitat física, o amb un simple podòmetre.

“Perquè una persona es consideri activa, ha de realitzar almenys entre 10.000 i 12.500 passos al dia”

L’OMS (Organització Mundial de la Salut) proposa caminar 10.000 passos al dia. Caminar 10.000 diaris comporta l’enfortiment dels músculs del maluc, cuixes i cames; regulació de la pressió sanguínia i reducció de l’estrès.

Beneficios de caminar cada día

¿COM PUC ARRIBAR A L’OBJECTIU DE CAMINAR 10.000 PASSOS AL DIA?


AUTORA: VANESA CUNILL

Be Sociable, Share!

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella