Blog barnaclínic


23 maig, 2022

barnaclínic+ reafirma el compromís amb els professionals d’infermeria del Clínic

barnaclínic+ enfermería Hospital Clínic

Un any més amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Infermera, que va tenir lloc el 12 de maig passat, l’Hospital Clínic de Barcelona ha dut a terme diferents actes a través dels quals ha volgut reconèixer la importància de la tasca d’aquests professionals, així com fer-los un homenatge pel seu compromís i esforç diari. Aquesta ocasió s’ha pogut celebrar el tradicional acte institucional, que per motiu de la Covid-19 en els darrers dos anys no s’havia pogut fer. En aquest acte s’han donat a conèixer els diferents projectes de recerca a infermeria que han rebut alguna de les beques barnaclínic+.

L’encarregat de donar la benvinguda a l’acte va ser el Dr. Josep Maria Campistol, director general de l’Hospital Clínic, que va donar la paraula de seguida a la Gemma Martínez, la directora Infermera, que va parlar sobre el paper de la infermeria a l’Hospital Clínic i com s’ofereix una atenció centrada en la persona. Abans del lliurament de les diferents beques d’aquesta edició, la infermera barcelonina Custodia Moreno va impartir una xerrada on va parlar de la mirada infermera des de l’activisme als barris, on ha desenvolupat gran part de la seva activitat professional.

Beques barnaclínic+

Un cop acabada la presentació de Custodia Moreno es va procedir a presentar els diferents projectes becats per barnaclínic+. En aquesta ocasió s’han recuperat les beques Sabàtics barnaclínic+, que a l’anterior edició no havien estat convocades i que amb aquesta assolirà la vuitena edició, a més de mantenir-se la beca d’Intensificació. Es tracta d’una iniciativa de la Direcció d’Infermeria de l’Hospital Clínic de Barcelona, que té com a objectiu la millora de l’activitat assistencial del centre mitjançant la formació dels professionals i la potenciació de la recerca en infermeria. Aquestes beques es van posar en marxa l’any 2016 i des de llavors han estat un èxit.

«Les beques barnaclínic+ són intensificacions i estades a l’estranger que permeten observar com es treballa a altres territoris i, a partir d’això, portar-ho a casa i ser innovadors»

Gemma Martínez, la directora Infermera de l’Hospital Clínic de Barcelona

A l’edició d’enguany han estat quatre els projectes seleccionats per rebre una beca Sabàtics barnaclínic+:

També es va presentar el projecte guanyador de la beca d’Intensificació barnaclínic+:

A més de les beques barnaclínic+, també es va fer entrega de la beca d’Intensificació MSD per a Marta Parellada, pel seu projecte sobre la Síndrome Coronària Aguda a la dona i de la beca d’Intensificació La Pedrera, per a Alba Cano pel seu projecte d’estudi controlat aleatoritzat sobre l’efecte de la intervenció educativa dirigida per infermeres al moment de l’ablació de fibril·lació aricular.

«Des de barnaclínic+ estem encantats de col·laborar sempre amb infermeria. De tots els recursos que barnaclínic+ destina a l’Hospital Clínic, una part important la destinem a infermeria. És un dels objectius de barnaclínic+»

Carles Loran, gerent de barnaclínic+

Exposició i música per al Dia de la Infermera

A més de l’acte institucional, durant el dia també es van fer altres activitats per homenatjar el personal d’infermeria. Així es van fer petits concerts a diferents ubicacions de l’hospital, com ara l’UCI Cardiovascular, l’Hospital de Dia d’Oncologia o la Sala d’hospitalització de pneumologia. Vuit formacions musicals hi van participar, repartits per les diferents instal·lacions de l’Hospital Clínic.

També es va procedir a la inauguració de l’exposició ‘Infermeres a la memòria: la força invisible d’una professió’, que repassa la història de la infermeria des de principis del segle XIII fins a la creació de la diplomatura universitària, l’any 1977. La mostra es podreu veure al claustre de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, ​​al Campus Clínic, fins al 30 de juny.

L´exposició està organitzada pel Clínic, l´Escola d´Infermeria de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, ​​el Col·legi Oficial d´Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) i l’Associació Febe d´Història de la Infermeria. També hi col·labora el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya. La mostra posa en valor el patrimoni tècnic, històric i artístic, tant material com immaterial, de les infermeres, a través de documents textuals i iconogràfics, i també dobjectes que han format part de la pràctica professional de les infermeres al llarg de la història.


 

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella