Blog barnaclínic


21 maig, 2021

barnaclínic+ segueix apostant per la tasca de recerca dels professionals d’infermeria

Investigación en enfermería

El passat 12 de maig l’Hospital Clínic va celebrar com és habitual un acte per commemorar el Dia Internacional de la Infermera. En aquesta ocasió, i a causa de la situació de la pandèmia de la COVID-19, aquest va ser retransmès en streaming a través del seu canal de YouTube. Aquest acte va servir per donar a conèixer els diferents projectes de recerca en infermeria que han rebut una Beca d’Intensificació, que són finançades per barnaclínic+.

Es tracta d’una iniciativa de la Direcció d’Infermeria de l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​que té com a objectiu la millora de l’activitat assistència de centre mitjançant la formació de les i els professionals i la potenciació de la recerca en infermeria. Tenen una durada d’entre 3 i 6 mesos i es concedeixen a un grup de professionals que són seleccionats seguint una sèrie de criteris. Aquestes beques es van posar en marxa l’any 2016 i des de llavors han estat un èxit, motiu pel qual barnaclínc + segueix apostant per elles.

Cinc projectes de recerca en infermeria seleccionats

En l’edició d’aquest any han estat cinc els projectes de recerca en infermeria que s’han seleccionat per a aquestes Beques d’intensificació. Aquests han estat:

La importància del personal d’infermeria

Aquest últim any ha estat marcat sens dubte per la pandèmia de la COVID-19. Han estat uns mesos molt complicats que han posat en relleu la importància i transcendència dels professionals sanitaris. Entre ells, per descomptat, el personal d’infermeria. El Grup Hospital Clínic compta amb gairebé 2.000 infermeres i infermers, que acumulen més de 27.000 anys d’experiència. El perfil és el d’una dona (1 86,7%) amb una edat mitjana de 40 anys.

Encara que la seva tasca assistencial és la que més visibilitat pot tenir, no s’ha d’obviar que també aquest personal realitza una important activitat de recerca en infermeria. Mostra d’això són els 135 projectes en l’àmbit de la infermeria duts a terme durant l’any 2020 o les més de 200 publicacions i els 157 pòsters i comunicacions realitzades en congressos en aquest mateix període.

Precisament, per intentar potenciar aquesta tasca, és pel que s’han creat aquestes Beques d’intensificació de barnaclínic+, per ajudar a aprofundir al personal d’infermeria en la seva activitat investigadora.

Les cares del personal d’infermeria

Aquest any també des del Grup Hospital Clínic s’ha volgut tenir un reconeixement més especial en el Dia Internacional de la Infermera. Per aquest motiu s’han realitzat una sèrie de retrats de les infermeres i infermers del Clínic a on ells mateixos han explicat les raons, motivacions i emocions que els porten a gaudir de la seva professió. Aquests retrats s’han convertit en una exposició que es pot visitar a la planta 3 (escales senars) de l’hospital.

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella