Blog de Otorrinolaringología

Programar visita

Blog de Otorrinolaringología

@barnaclinic
  1. 31 març, 2021

    Què és la feminització de la veu i com s’aconsegueix?

    La feminització de la veu engloba tots els processos necessaris per obtenir una veu amb característiques atribuïbles a la d’una dona, que s’apliquen en el trànsit de la confirmació de gènere. La feminització de la veu s’obté mitjançant procediments quirúrgics i logopèdia. Aquest procés sol estar dirigit per un equip conformat per otorinolaringòlegs i logopedes. La veu en la dona transgènere resulta essencial per connectar de forma coherent l’aspecte exterior amb la seva personalitat.

    Llegir més…

  2. 30 juliol, 2020

    Cordomes de la base del crani: Què són i en què consisteix el tractament?

    tumores de la base del craneo

    Els cordomes són un tipus rar de tumor que passa en els ossos de la base de crani i la columna vertebral. Aquests tumors sorgeixen de les restes del notocordi, una estructura flexible en forma de vareta que brinda suport a l’embrió durant el seu desenvolupament Els cordomes són tumors molt complexos de tractar atès que on s’originen existeixen estructures crítiques com el tronc encefàlic, la medul·la espinal, i nervis i artèries vitals. Al voltant del 30 per cent de tots els cordomes es formen dins el centre del cap en una àrea anomenada base del crani, generalment en un os anomenat clivus. Els cordomes de la base del crani de vegades es consideren tumors cerebrals perquè poden créixer i comprimir el cervell.

    Llegir més…

  3. 20 juliol, 2020

    Rinoplàstia ultrasònica: major precisió, millor recuperació i resultat estètic

    La rinoplàstia ultrasònica és una tècnica quirúrgica de remodelat nasal en la qual s’utilitzen serres i llimes ultrasòniques d’alta precisió. Aquesta tècnica ha permès un major control a l’hora de modelar i tallar els ossos nasals. A més, possibilita al cirurgià conservar estructures vitals del dors nasal amb la intenció d’obtenir resultats naturals (rinoplàstia preservadora). Tot això permet obtenir un millor resultat estètic i una recuperació més ràpida i amb menys complicacions en el postoperatori.

    Llegir més…

  4. 20 maig, 2020

    Pèrdua de l’olfacte i COVID-19: Què en sabem, símptomes, diagnòstic i tractament

    Com ja gairebé tothom sabrà, la SARS-CoV-2 és un tipus de coronavirus que afecta les persones i és el responsable de la COVID-19. Aquesta malaltia es caracteritza per una sèrie de problemes respiratoris, majoritàriament amb simptomatologia lleu (el 80% dels casos). De vegades, aquests símptomes respiratoris vénen acompanyats d’altres afectacions. En concret, segons els últims estudis, fins a un 88% dels pacients amb COVID-19 presenten una pèrdua de l’olfacte i del gust. La majoria d’aquests pacients (80%) recuperarà l’olfacte i el gust de forma espontània amb el pas del temps. Per aquells que no recuperen l’olfacte o que no ho fan en la seva totalitat, ara mateix només hi ha una opció, l’entrenament olfactori.

    Llegir més…

  5. 15 abril, 2019

    Tumor de la glàndula salival: Causes, símptomes, diagnòstic i tractament

    Tumor de la glándula salival

    POST DEL DR. XAVIER AVILÉS

    Els tumors de les glàndules salivals són cèl·lules anormals que creixen, o bé a la mateixa glàndula salival, o bé en els conductes que les drenen. Les glàndules salivals estan localitzades al voltant de la boca. Produeixen saliva, que humiteja els aliments per ajudar a mastegar i empassar. La saliva també ajuda a protegir les dents de les càries. El tumor de la glàndula salival és un tipus de patologia poc freqüent que normalment és benigna, de lenta evolució i de bon pronòstic.

    Llegir més…

  6. 7 febrer, 2019

    Cirurgia reconstructiva: Què és, tipus i com decidir-se per una o altra

    POST DEL DR. XAVIER AVILÉS

    Els tractaments per al càncer de cap i coll de vegades fan malbé la funció o l’aparença d’aquesta part del cos. La cirurgia reconstructiva ajuda a reparar el dany produït. La cirurgia reconstructiva és habitualment necessària després d’alguns tipus de cirurgia per extirpar el càncer. Per exemple, tornar a col·locar teixit per permetre la deglució després d’una cirurgia oncològica. Llegir més…

  7. 1 febrer, 2019

    Càncer de cap i coll: Què és, tipus, símptomes i diagnòstic

    Cáncer de cabeza y cuello

    POST DEL DR. XAVIER AVILÉS

    El terme “càncer de cap i coll” descriu una sèrie de diferents tipus de càncer que es desenvolupen en o al voltant del coll, laringe, nas, sins paranasals i boca. Aquests càncers comencen quan les cèl·lules sanes en aquestes àrees canvien i creixen fora de control, formant una massa anomenada tumor.
    Llegir més…

  8. 17 gener, 2019

    Què són els tumors de la base del crani?

    POST DEL DR. CRITOBAL LANGDON

    La base del crani és l’àrea que es troba entre els ulls, darrere del nas fins arribar al cervell i la medul·la espinal. És una de les àrees més complexes de l’anatomia humana ja que múltiples nervis a més dels principals vasos sanguinis del cervell, el cap i el coll passen a través d’ella. Els tumors de la base del crani són rars i afecten a menys de 1/100 000 persones per any. Són histològicament un grup divers de tumors i potencialment plantegen problemes de maneig a causa de la seva proximitat amb l’òrbita i la cavitat intracranial.

    Llegir més…

  9. 4 gener, 2019

    Com tractar la perforació del septe nasal

    La perforació del septe nasal o perforació de l’envà nasal és l’aparició d’un orifici anormal que comunica les dues fosses nasals, provocant símptomes molestos com obstrucció nasal, mucositat, crostes nasals i sagnats nasals freqüents.  Les causes que poden provocar un envà nasal perforat solen estar relacionades amb cirurgies nasals prèvies. No obstant això, també és comú trobar-nos casos d’envà nasal perforat per drogues o per un traumatisme. A la nostra unitat som experts en el diagnòstic i tractament d’aquest tipus de patologia, a més de ser els primers a desenvolupar una cirurgia de reparació total de l’envà nasal. Vegem com… Llegir més…