Blog de Otorrinolaringología

Programar visita

Blog de Otorrinolaringología

@barnaclinic

1 febrer, 2019

Càncer de cap i coll: Què és, tipus, símptomes i diagnòstic

Cáncer de cabeza y cuello

POST DEL DR. XAVIER AVILÉS

El terme “càncer de cap i coll” descriu una sèrie de diferents tipus de càncer que es desenvolupen en o al voltant del coll, laringe, nas, sins paranasals i boca. Aquests càncers comencen quan les cèl·lules sanes en aquestes àrees canvien i creixen fora de control, formant una massa anomenada tumor.

Els factors de risc més habituals del càncer de cap i coll són: el consum de tabac, alcohol i el virus del papil·loma humà (VPH)

Tipus de càncer de cap i coll

Podem parlar de 4 principals tipus de càncer de cap i coll:

  1. Càncer de laringe i hipofaringe: És aquell que afecta les cordes vocals i/ o la part de faringe que l’envolta, on comença l’esòfag
  2. Càncer oral i orofaringi: És aquell localitzat a la boca, llengua o en la meitat de la gola.
  3. Càncer de la cavitat nasal i dels sins paranasals: És el que es desenvolupa darrere del nas, per on passa l’aire en el seu camí cap a la gola oa les àrees plenes d’aire que envolten la cavitat nasal. El càncer nasofaringi afecta el conducte d’aire a la part superior de la gola darrere del nas.
  4. Càncer de glàndula salival: Comença en una glàndula salival, que estan sota el mentó, com les glàndula submaxil·lars o en els costats de la cara, com les glàndules paròtides.

Símptomes del càncer de cap i coll

El diagnòstic precoç és fonamental per millorar les probabilitats de curació del càncer de cap i coll.

Hem de consultar al Otorrinolaringòleg si presentem un o diversos d’aquests símptomes:

Diagnòstic del càncer de cap i coll

Per al diagnòstic del càncer de cap i coll, l’especialista realitzarà l’exploració endoscòpica i les proves d’imatge (TAC, Ressonància magnètica principalment) així com la biòpsia si cal. Un cop realitzades totes les exploracions, li proposarà el tractament més adequat, que pot ser quirúrgic i / o ràdio-quimioteràpia.


VOL CONTACTAR AMB EL DR. XAVIER AVILÉS?

DEMANAR CITA

Be Sociable, Share!

    Escriu un comentari

    Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella