Blog de Otorrinolaringología

Programar visita

Blog de Otorrinolaringología

@barnaclinic

20 juliol, 2020

Rinoplàstia ultrasònica: major precisió, millor recuperació i resultat estètic

La rinoplàstia ultrasònica és una tècnica quirúrgica de remodelat nasal en la qual s’utilitzen serres i llimes ultrasòniques d’alta precisió. Aquesta tècnica ha permès un major control a l’hora de modelar i tallar els ossos nasals. A més, possibilita al cirurgià conservar estructures vitals del dors nasal amb la intenció d’obtenir resultats naturals (rinoplàstia preservadora). Tot això permet obtenir un millor resultat estètic i una recuperació més ràpida i amb menys complicacions en el postoperatori.

QUÈ SIGNIFICA “ULTRASÒNICA”?

El sistema ultrasònic utilitza una eina anomenada piezotomo que genera energia ultrasònica, molt concretada en les estructures dures, sense danyar els teixits tous. Gràcies a això, l’ultrasò de cap manera crema ni lesiona la pell.

QUAN S’UTILITZA LA RINOPLÀSTIA ULTRASÒNICA?

La tecnologia ultrasònica es pot utilitzar per a qualsevol tipus de rinoplàstia. Sobretot perquè s’han desenvolupat diferents tipus de serres molt especialitzades per a cada tipus de nas. Com hem dit, s’utilitza, sobretot, en aquelles intervencions en què volem preservar el màxim les estructures. L’objectiu de conservar estructures vitals és el de donar l’aparença més natural possible a la fi de la cirurgia.

Cristobal Langdon

“La tecnologia ultrasònica es pot utilitzar per a qualsevol tipus de rinoplàstia”

Dr. Cristobal Langdon

EN QUÈ CONSISTEIX LA INTERVENCIÓ?

La rinoplàstia ultrasònica es realitza sota anestèsia general. Es fa d’aquesta manera per comoditat, tant delcirurgià com del pacient. La intervenció dura aproximadament entre dues hores i mitja i tres hores.

COM ÉS EL POSTOPERATORI I LA RECUPERACIÓ DE LA RINOPLÀSTIA ULTRASÒNICA?

Després de la rinoplàstia ultrasònica i durant els primers tres dies, pot generar-se inflor de la cara. No obstant això, es produirà menys morat al voltant dels ulls que a la rinoplàstia convencional i, passat aquest temps, la cara recuperarà pràcticament el seu aspecte natural. Així doncs, aquesta tècnica permet un postoperatori i una recuperació més suportables per al pacient que, en poc temps, podrà tornar a l’activitat habitual. Així doncs, la recuperació serà més ràpida, tant pel que fa a el resultat estètic com a la tornada a l’activitat. Això es deu al fet que, a l’generar menor trauma durant la cirurgia, el pacient generarà menor estrès.

Cristobal Langdon

“La rinoplàstia ultrasònica permet un postoperatori i una recuperació més suportables per al pacient que, en poc temps, podrà tornar a l’activitat habitual”

Dr. Cristobal Langdon

Cal recordar que, el pacient, ha d’estar els primers dies en repòs relatiu a casa. Pot sortir a fer una passejada curt i fer una vida pràcticament normal. Només ha de mantenir durant unes setmanes el tamponament nasal i la fèrula. Evidentment, durant aquest temps, haurà d’evitar realitzar activitats que puguin posar en risc el resultat per un cop al nas.

COM SÓN ELS RESULTATS DE LA RINOPLÀSTIA ULTRASÒNICA?

En mans expertes, els resultats de la rinoplàstia ultrasònica són similars als de la tècnica convencional. No obstant això, en generar un tall més precís, la cicatrització serà “més dirigida”. La millor cicatrització permetrà un millor resultat final, ja que reduïm al màxim la possibilitat d’obtenir una cicatrització aberrant, que requeriria algun retoc postoperatori.

¿LA RINOPLÀSTIA ULTRASÒNICA, TÉ ALGUN RISC?

Els riscos de la rinoplàstia ultrasònica són mínims i similars als de la tècnica convencional. En general, el major risc de la rinoplàstia és un resultat no satisfactori per al pacient.


AVANTATGES DE LA RINOPLÀSTIA ULTRASÒNICA

  1. Major precisió a l’esculpir el nas . Remodelar de forma més precisa l’os del nas evitant fractures indesitjades fins i tot en els ossos fràgils inestables.
  2. Menor trauma dels teixits: Un menor trauma es tradueix en l’aparició de menys edema, inflamació i equimosis facial (morats a la cara). Aquests efectes secundaris apareixen freqüentment en la rinoplàstia convencional i són un dels seus principals inconvenients.
  3. Resultats més estables i naturals. Es poden realitzen canvis estructurals amb menys asimetries i irregularitats, assegurant així canvis permanents en el temps.
  4. Recuperació molt més ràpida . A l’existir menys traumatisme, els pacients s’incorporen en un termini molt més curt de temps a la seva vida habitual.

VOL CONTACTAR AMB EL DR. CRISTOBAL LANGDON?

DEMANAR CITA SOL·LICITAR TELEVISITA

Be Sociable, Share!

    Escriu un comentari

    Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella