Blog de Otorrinolaringología

Programar visita

Blog de Otorrinolaringología

@barnaclinic

15 abril, 2019

Tumor de la glàndula salival: Causes, símptomes, diagnòstic i tractament

Tumor de la glándula salival

POST DEL DR. XAVIER AVILÉS

Els tumors de les glàndules salivals són cèl·lules anormals que creixen, o bé a la mateixa glàndula salival, o bé en els conductes que les drenen. Les glàndules salivals estan localitzades al voltant de la boca. Produeixen saliva, que humiteja els aliments per ajudar a mastegar i empassar. La saliva també ajuda a protegir les dents de les càries. El tumor de la glàndula salival és un tipus de patologia poc freqüent que normalment és benigna, de lenta evolució i de bon pronòstic.

TIPUS DE GLÀNDULES SALIVALS

Hi ha tres parells principals de glàndules salivals:

Sense deixar de recordar que també hi ha centenars de petites glàndules salivals que cobreixen la resta de la boca.

CAUSES DE L’APARICIÓ D’UN TUMOR DE LA GLÀNDULA SALIVAL

Els tumors de les glàndules salivals són poc freqüents. La inflamació de les glàndules salivals es deu principalment a:

El tipus més comú de tumor de la glàndula salival és un tumor benigne de creixement lent de la glàndula paròtida. El tumor augmenta gradualment la mida de la glàndula. Encara que es tracti d’una patologia poc freqüent, cal estar atents ja que, alguns d’aquests tumors, poden ser cancerosos malignes.

“El tipus més comú de tumor de la glàndula salival és un tumor benigne de creixement lent de la glàndula paròtida”

Dr. Xavier Avilés

QUINS SÍMPTOMES PRODUEIX UN TUMOR DE LA GLÀNDULA SALIVAL?

Els símptomes del tumor de la glàndula salival poden incloure:

DIAGNÒSTIC DEL TUMOR DE LA GLÀNDULA SALIVAL

L’Otorinolaringòleg explorarà les possibles inflamacions i, normalment, sol·licitarà algunes proves complementàries, com Ressonància magnètica i / o una punció de la lesió. No recomanem realitzar biòpsies incompletes d’aquestes lesions.

OPCIONS DE TRACTAMENT PER AL TUMOR DE LA GLÀNDULA SALIVAL

El tractament més habitual per al tumor de la glàndula salival és l’ús de cirurgia per extirpar la glàndula salival afectada. Si es tracta d’un tumor benigne, no sol necessitar cap altre tractament. En el cas de ser un tumor cancerós, es pot necessitar radioteràpia o l’ús d’una cirurgia més extensa.

Durant la cirurgia, es té controlat el nervi facial, que creua la glàndula paròtida i és el responsable de la mobilitat de la cara, i es comprova en tot moment que no es vegi afectat.

“El tractament més habitual per al tumor de la glàndula salival és la cirurgia per extirpar la glàndula afectada”

Dr. Xavier Avilés

PREVISIÓ TUMOR DE LA GLÀNDULA SALIVAL

Com hem dit, la majoria dels tumors de les glàndules salivals són benignes i de creixement lent, amb una bona previsió de curació. En aquests casos, l’extirpació del tumor amb cirurgia sol curar l’afecció i no cal seguir cap altre tractament. No obstant això, com hem dit, de manera infreqüent el tumor de la glàndula salival és maligne i es necessita tractament addicional. El seu pronòstic dependrà del tipus de tumor i de la resposta al tractament.

“La majoria dels tumors de les glàndules salivals són benignes i de creixement lent i solen curar-se a extirpar la glàndula afectada”

Dr. Xavier Avilés


VOL CONTACTAR AMB EL DR. XAVIER AVILÉS?

DEMANAR CITA

Be Sociable, Share!

    Escriu un comentari

    Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella