Blog de oftalmología

Programar visita

Blog de oftalmología

@barnaclinic
  1. 20 abril, 2020

    Cirurgia del glaucoma, és el tractament que necessito?

    Cirugía del glaucoma

    Com hem vist amb anterioritat, la cirurgia del glaucoma no sol ser el primer pas per al tractament de l’hipertensió ocular amb dany del nervi òptic. No obstant això, pot salvar la vista del pacient si altres opcions de tractament del glaucoma no funcionen. D’altra banda, els medicaments hipotensors oculars poden causar efectes secundaris i, de vegades, pot fer falta un descens tensional «immediat» . En aquests casos, la cirurgia del glaucoma és l’opció més convenient. Vegem en quins casos és recomanable l’operació del glaucoma, els diferents tipus de cirurgia de què disposem i en què consisteixen els cures postoperatòries. Llegir més…

  2. 25 juliol, 2019

    Tractament de la crisi de glaucoma agut

    Crisis del glaucoma agudo: Síntomas del glaucoma agudo, tratamiento y consecuencias

    La crisi de glaucoma agut té una presentació del tot diferent al glaucoma crònic. La principal diferència és la presència de nombrosos símptomes del glaucoma agut: dolor molt sever ocular, pèrdua de visió, fotofòbia i fins i tot, de vegades, malestar general acompanyat de nàusees i vòmits reflexos. La principal causa de crisi de glaucoma agut és el bloqueig sobtat i sever de l’humor aquós o líquid intraocular en la cambra anterior de l’ull.

    Llegir més…

  3. 16 juliol, 2019

    Cirurgia làser per al Glaucoma: La Trabeculoplàstia làser selectiva (SLT)

    Trabeculoplastia láser selectiva (SLT), cirugía láser para el glaucoma

    La Trabeculoplàstia Làser selectiva (selective làser trabeculoplasty, SLT) és una alternativa eficaç i segura per al tractament del glaucoma. Així doncs, aquest tipus de cirurgia làser per al glaucoma, es pot oferir com a primera línia de tractament a pacients amb aquesta patologia i / o amb hipertensió ocular. En lloc d’iniciar un tractament mèdic, els pacients amb intolerància als fàrmacs per al glaucoma, que presenten la superfície ocular danyada o bé que no desitgen “dependre” d’un tractament tòpic diari, poden beneficiar-se de la Trabeculoplàstia Làser selectiva.

    Llegir més…

  4. 12 juliol, 2019

    Tractament mèdic del glaucoma: Fàrmacs per baixar la pressió intraocular

    Tratamiento médico del glaucoma o bajar la presión intraocular con colirios para el glaucoma

    El tractament mèdic del glaucoma consisteix, bàsicament, en col·liris o gotes oculars. Aquests medicaments per al glaucoma vénen instil·lats a l’ull, pel pacient, una, dues o tres vegades al dia. Aquests col·liris fan baixar la pressió intraocular de manera efectiva. El rang d’efectivitat varia: des d’un 30-34% de descens tensional, els més eficaços; fins a un 15-20%, els menys potents. No obstant això, aquests col·liris per al glaucoma no estan exempts d’efectes secundaris, tant oculars com sistèmics. Per aquest motiu, és imperatiu informar el pacient de les possibles alteracions associades i preguntar pels antecedents patològics que puguin contraindicar el seu ús. Llegir més…

  5. 22 febrer, 2019

    Què esperar després de la cirurgia de cataractes?

    después de la cirugía de cataratas

    POST DEL DR. XAVIER CORRETGER

    Fa un temps, vam respondre a algunes preguntes freqüents sobre la cirurgia de cataractes. En l’entrada d’avui parlarem del post operatori, de les preguntes que poden sorgir a qui s’hagi de sotmetre a l’operació Què esperar després de la cirurgia de cataractes?

    Llegir més…

  6. 30 novembre, 2018

    Com detectar el glaucoma?

    Cómo detectar el glaucoma

    POST DEL DRA. ELENA MILLA

    La detecció primerenca del glaucoma, mitjançant exàmens oculars habituals i complets, és la clau per protegir la visió del mal que provoca aquesta malaltia. Desafortunadament, en l’actualitat se sap que un 50% de casos de glaucoma estan encara per diagnosticar i d’ells, un 10% estan ja cecs d’un ull quan es detecta. S’estima que l’any 2020 el glaucoma afectarà gairebé 80 milions de persones a tot el món. Per tant, és un problema de gran repercussió socioeconòmica ja que és la segona causa de ceguesa mundial (i la primera causa irreversible). Vegem doncs què cal fer per al seu diagnòstic precoç: com detectar el glaucoma. Llegir més…

  7. 20 novembre, 2018

    Estudi genètic del glaucoma per al diagnòstic precoç

    Estudio genético del glaucoma

    POST DEL DRA. ELENA MILLA

    Fa uns dies vam explicar que el glaucoma és hereditari, com es produeix aquesta transmissió de pares a fills i quins gens el causen. En l’actualitat, a part dels gens que presentem en l’anterior posts’estan descobrint molts altres possiblement associats al glaucoma. Aquest fet, unit a un extraordinari avenç en els mètodes de diagnòstic genètic actuals, ha fet possible detectar alteracions genètiques de manera ràpida i efectiva en els pacients afectes de glaucoma i els seus familiars. A aquest mètode de diagnòstic precoç se li coneix com a estudi genètic del glaucoma.
    Llegir més…

  8. 20 novembre, 2018

    El glaucoma és hereditari? Genètica del glaucoma

    El glaucoma es hereditario genética del glaucoma

    POST DEL DRA. ELENA MILLA

    El glaucoma és un exemple típic de malaltia multifactorial en la qual es necessita un substrat genètic o predisposició genètica sobre la qual actuen agents externs (tòxics, malalties, tractaments, hàbits de vida etc) i desencadenen l’aparició de la malaltia. Així doncs, podem dir que sí, el glaucoma és hereditari. Forma part del grup de les malalties oculars que, en moltes ocasions, s’ha pogut constatar la seva transmissió entre membres d’una mateixa família. Se sap que el fet de tenir un familiar afectat de glaucoma multiplica per deu el risc de desenvolupar aquesta malaltia. Llegir més…

  9. 31 octubre, 2018

    Miopia i glaucoma, estan relacionats?

    Relación entre miopía y glaucoma

    POST DEL DRA. ELENA MILLA

    La miopia és la forma més comuna d’error de refracció ocular, afectant aproximadament 1.600 milions de persones a tot el món (que representen aproximadament el 22% de la població) i es preveu que augmenti la seva prevalença a 2.500 milions el 2020. L’associació entre miopia i glaucoma està ben establerta, entre el 6% i el 29% dels pacients amb glaucoma primari d’angle obert presenten miopia simultàniament.

    Llegir més…

  10. 19 setembre, 2018

    Tipus de glaucoma: característiques, símptomes i causes de cada un

    Tipos de glaucoma

    POST DEL DRA. ELENA MILLA

    Fa un temps, vam explicar què és el glaucoma, com es produeix i quines són les fases d’aquesta malaltia ocular. Com vam dir llavors, en el glaucoma, l’augment de la pressió intraocular danya progressivament el nervi òptic, provocant una pèrdua de visió irreversible. En el post d’avui explicarem els diferents tipus de glaucoma, les seves característiques, símptomes i la causa cada un d’ells.

    Llegir més…