Blog de tiroides | Dr. Óscar Vidal

Programar visita

Blog de tiroides | Dr. Óscar Vidal

@barnaclinic

29 octubre, 2019

Relació metge – pacient davant d’una cirurgia de tiroide

Relación médico - paciente

Quan un pacient s’enfronta a una intervenció quirúrgica de tiroides, és normal que li sorgeixin preguntes, inquietuds i pors al respecte. Com mèdics, hem de ser capaços d’explicar els passos d’un procés tan complex, sense que això suposi un trauma, però sense amagar la realitat i complexitat del mateix. Per aquest motiu, davant d’una cirurgia de tiroides, és tan important la relació metge – pacient.

CONFIANÇA MÚTUA ENTRE METGE I PACIENT

Com hem dit, és bàsic i primordial una bona relació metge – pacient basada en la confiança mútua. D’una banda, hi ha la confiança del pacient per explicar tant els símptomes i signes de la seva malaltia, com el que sent i el que espera de l’operació. I, d’altra banda, la confiança del metge, que espera la sinceritat i transparència del seu pacient per poder emetre un judici i proporcionar un tractament precís.

De vegades, fruit de la por, de la inseguretat o del bloqueig, el pacient no pot oferir tota la col·laboració necessària. Davant d’aquesta situació, és responsabilitat del personal sanitari fer un exercici de comprensió addicional.

METGE – PACIENT, QÜESTIÓ D’EMPATIA

En la relació metge – pacient, el professional ha de ser plenament conscient de la situació de vulnerabilitat i dependència que pateix el malalt. Ha de tenir en compte la sensació de por que tots tenim al desconegut i el fet que el pacient sap que s’enfronta a una operació de la qual obtindrà benefici, però que no està exempta de efectes intrínsecs, col·laterals i possibles complicacions .

Dr. Oscar Vidal - Cirugía de tiroides

“En la relació metge – pacient, el professional ha de ser plenament conscient de la situació de vulnerabilitat i dependència que pateix el malalt”

Dr. Oscar Vidal

CLAREDAT, VERACITAT I HUMANITAT PER GENERAR CONFIANÇA

És obligació del facultatiu ser capaç d’explicar el procés amb la màxima claredat i veracitat possible, però alhora amb la humanitat imprescindible per guanyar la confiança del pacient i la seva família.

El pacient i el seu entorn, han de sortir de la nostra consulta convençuts que han dipositat la seva confiança en el millor equip en cirurgia de tiroides. Això només és possible si els proporcionem tota la informació i els vam crear l’expectativa que posarem tot el nostre coneixement, obstinació i destresa perquè tot vagi el millor possible.

Hem de ser capaços també, de transmetre que la cirurgia de tiroides és segura, protocol·litzada i controlada, però que no està exempta de riscos, que en qualsevol cas són assumibles i mínims.


VOL CONTACTAR AMB EL DR. OSCAR VIDAL?

DEMANAR CITA

Be Sociable, Share!

    Escriu un comentari

    Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella