Blog de tiroides | Dr. Óscar Vidal

Programar visita

Blog de tiroides | Dr. Óscar Vidal

@barnaclinic

25 maig, 2022

Dia Mundial de la Tiroide – 25 de maig

Día Mundial de la Tiroides

Cada 25 de maig, des de 2008, es celebra el Dia Mundial de la Tiroide, per iniciativa de la Federació Internacional de Tiroide. La data va ser promoguda, entre altres coses, per a conscienciar sobre les malalties de la tiroide, a causa de la gran quantitat de persones que es veuen afectades per aquestes patologies sense saber-ho. Les malalties de la tiroide són altament prevalents en la societat moderna, si fa anys aquesta patologia s’associava a zones geogràfiques concretes i a franges d’edat avançada, avui dia sabem que s’assenten en qualsevol zona i a més afecten persones cada vegada més joves.

Les malalties de la tiroide, en creixement

S’estima que més del 50% de la població està afectada per malalties de la tiroide i tenim dades concretes i evidents que el càncer de tiroide és una malaltia maligna que està clarament en ascens i que s’assenta en aquests tiroide que, gairebé amb total seguretat, presentaran nòduls al tiroide.

Dr. Oscar Vidal - metástasis del cáncer de tiroides

“S’estima que més de el 50% de la població està afectada per malalties de la tiroide i tenim dades concretes i evidents que el càncer de tiroide és una malaltia maligna que està clarament en ascens”

Dr. Oscar Vidal – Cirurgià expert en cirurgia endocrina i de tiroide

Què causa l’aparició de nòduls al tiroide?

A Espanya, s’estima que més del 30% de la població de el país tindrà nòduls de tiroide, i d’aquests, més del 4% seran nòduls malignes. Per tant, estem parlant d’una patologia molt freqüent. I és que, per a una població 46 milions d’habitants, més de 13 milions de persones tenen nòduls de tiroide i es calcula, per tant, que més de 500 mil pacients tindran un nòdul cancerigen en el tiroide, la majoria d’ells, sense saber-ho.

 

La importància de consultar amb un expert en malaltia tiroïdal

Per tot això, i amb motiu del Dia Mundial de la Tiroide, aprofitem per subratllar la importància d’educar la població sobre la necessitat de consultar a l’especialista davant l’aparició d’algun símptoma relacionat amb una malaltia tiroïdal. D’altra banda, també destacar la idoneïtat de realitzar estudis dirigits per revelar la naturalesa dels nòduls i del goll multinodular de tiroides, en el cas que siguin detectats.

Dr. Oscar Vidal - metástasis del cáncer de tiroides

“Amb motiu del Dia Mundial de la Tiroide aprofitem per subratllar la importància d’educar la població sobre la necessitat de consultar a l’especialista davant l’aparició d’algun símptoma relacionat amb una malaltia tiroïdal”

Dr. Oscar Vidal – Cirurgià expert en cirurgia endocrina i de tiroide

La majoria de les malalties de la tiroide, per greus que siguin, es poden controlar amb un tractament adequat i un seguiment qualificat. Fins i tot en el cas de l’aparició del càncer de tiroide, el 85% dels pacients es guariran després d’una intervenció quirúrgica realitzada per un cirurgià endocrí expert en aquest tipus de patologia.

Tractament personalitzat després d’un diagnòstic de càncer de tiroide


VOLS CONTACTAR AMB EL DR. OSCAR VIDAL?

DEMANAR CITA PRESENCIAL | SOL·LICITAR TELEVISITA

Be Sociable, Share!

    Escriu un comentari

    Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella