Blog barnaclínic


22 març, 2022

L’Hospital Clínic, un any més entre els millors hospitals del món a la World’s Best Hospitals

Mejores hospitales del mundo

Un any més la revista Newsweek, en col·laboració amb Statista, ha elaborat el seu rànquing dels millors hospitals del món, la World’s Best Hospitals, sent així la quarta vegada que es fa aquesta classificació. I un any més, l’Hospital Clínic ha estat entre els millors hospitals del món i d’Espanya. En aquesta ocasió el centre ha ocupat la segona posició del top 3 espanyol, només darrere de l’Hospital Universitari La Paz, mentre que l’Hospital Universitari 12 d’octubre completava el pòdium en tercera posició. Pel que fa al rànquing mundial, l’Hospital Clínic ha ocupat la posició número 63.

En la preparació d’aquest rànquing s’ha tingut en compte el context difícil que travessen els centres hospitalaris des de l’inici de la pandèmia de Covid-19. Això ha significat que molts han hagut d’aprendre a adaptar-se ràpidament als nous desafiaments, però també als existents d’abans, i improvisar moltes vegades sobre la marxa per a aconseguir superar tots aquests obstacles. Per dur a terme aquesta classificació amb els millors hospitals del món s’ha tingut en compte l’opinió de més de 80.000 experts sanitaris, com ara metges, gerents i altres professionals de l’àmbit de la salut, a més de la satisfacció dels pacients i indicadors clínics.

Els 150 millors hospitals del món de més de 21 països

En aquesta ocasió s’han avaluat més de 2.200 hospitals de 27 països, incorporant-se com a novetat a la llista els hospitals de Colòmbia, Aràbia Saudita i Unió dels Emirats Àrabs. Entre els 150 millors hospitals del món hi ha representants de 21 països diferents, demostrant així l’excel·lència arreu del món. Els Estats Units, amb 33 hospitals, lideren el rànquing, seguits d’Alemanya amb 14, França i Itàlia amb 10 cadascun i Corea del Sud amb 8. El pòdium mundial una vegada més ha estat copat per hospitals nord-americans. La Clínica Mayo, l’Hospital de Cleveland i l’Hospital de Massachusetts per aquest ordre han encapçalat la llista.

Espanya per part seva ha aconseguit incloure fins a set centres entre els 150 millors hospitals del món. A més de l’Hospital Universitari La Paz (52), l’Hospital Clínic (63) i l’Hospital Universitari 12 d’Octubre (66), també s’hi han inclòs l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón (75), l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (81 ), la Clínica Universidad de Navarra (86) i l’Hospital Universitari Ramón y Cajal (141).

A partir del lloc 150 i fins al 250, el rànquing està ordenat alfabèticament i s’hi poden trobar 7 centres espanyols: Hospital Clínico San Carlos, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Hospital Ruber Internacional, Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz, Hospital Universitario Puerta de Hierro, Hospital Universitario Virgen del Rocío i l’Hospital Universitario y Politécnico la Fe.

L’Hospital Clínic de Barcelona, referent a Espanya

L’Hospital Clínic de Barcelona, amb més de 100 anys d’història, és un centre de salut referent a la ciutat de Barcelona, a Catalunya i al món, amb una clara voluntat d’excel·lència a les seves tres àrees d’acció principals: l’assistència, la investigació i la docència.

El Clínic abasta la pràctica totalitat de les especialitats mèdiques i quirúrgiques i lidera aliances amb diverses institucions sanitàries per oferir una assistència de màxima qualitat. Té una llarga tradició en recerca que el situa com a institució de referència, tant a nivell nacional com a internacional. La majoria de les activitats de recerca es vehiculen mitjançant l’Instituto de Investigaciones Biomédicas August Pi i Sunyer (IDIBAPS). Té una llarga tradició en recerca que el situa com a institució de referència, tant a nivell nacional com a internacional.


VOLS CONTACTAR AMB ELS NOSTRES PROFESSIONALS?

DEMANAR CITA  | SOL·LICITAR TELEVISITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella