Blog barnaclínic


31 maig, 2021

L’Hospital Clínic està un any més entre els tres centres públics amb millor reputació d’Espanya

Hospital Clínic de Barcelona

Després d’un any molt complicat, en què la pandèmia de la COVID-19 va posar contra les cordes a bona part dels centres hospitalaris de tot el món, hi havia interès per saber els resultats del rànquing que des de fa set anys elabora Merco, el Monitor de Reputació Sanitària. L’Hospital Clínic ha tornat a ser un dels centres destacats d’aquesta classificació, aconseguint un any més situar-se al top tres dels centres públics amb millor reputació d’Espanya, només superat per l’Hospital Universitario La Paz de Madrid i per davant de l’Hospital General Universitario Gregorio Marañón. És el setè any consecutiu que l’Hospital Clínic aconsegueix la segona posició de el rànquing.

El rànquing de Monitor de Reputació Sanitària també fa una avaluació de 26 diferents especialitats. Aquí l’Hospital Clínic va aconseguir situar-se com el centre amb millor reputació en fins a sis d’elles: Aparell Digestiu, Cirurgia general i de l’aparell digestiu, Hematologia, Ginecologia i Obstetrícia, Pneumologia i Urologia. En les restants vint especialitats, el centre sempre va estar entre els 15 primers hospitals.

També és de destacar com l’Hospital Clínic va aconseguir bons resultats en altres rànquings que no avaluen directament especialitats clíniques, sinó el maneig de la gestió de centre. Així, el rànquing va col·locar a l’Hospital Clínic com el segon hospital amb un millor equip de gestió i també el segon amb una millor direcció d’infermeria.

En aquesta ocasió a més s’incloïa un nou apartat per valorar quins havien estat els hospitals amb un millor abordatge clínic de la pandèmia de la COVID-19. L’Hospital Clínic es va situar en la vuitena posició, sent al top tres d’aquesta categoria el format per l’Hospital General Universitario Gregorio Marañón, l’Hospital Universitario La Paz de Madrid i l’Hospital Universitario Fundació Jiménez Díaz.

El Monitor de Reputació Sanitària (MRS) és un estudi independent que analitza la reputació de tota la sanitat espanyola, i a través del qual s’ha avaluat als actors de sistema sanitari a partir de tres valoracions: la primera, la valoració realitzada pels professionals metges (2.248 especialistes hospitalaris i 301 metges de medicina familiar i comunitària); la segona la valoració de 259 gerents i responsables d’hospitals, 251 gestors infermers, 2.758 infermers, 72 directius d’empreses farmacèutiques, 72 responsables de farmàcia hospitalària, 549 responsables d’associacions de pacients, així com 163 periodistes i informadors de la salut basant-se 16 variables de reputació per als serveis clínics; i, finalment, totes aquestes valoracions es complementen amb el tercer anàlisi de més de 2.853 indicadors objectius específics de 2.704 serveis clínics.

Per a més informació sobre el rànquing de Monitor de Reputació Sanitària, poden consultar el següent enllaç.

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella