-
7 setembre, 2023
Problemes de salut del penis: múltiples solucions i tractaments
El penis és un òrgan sexual extern masculí amb dues funcions principals: la reproducció i excreció urinària. Anatòmicament està compost per tres estructures cilíndriques de teixit esponjós i erèctil: dos cossos cavernosos i un cos esponjós, aquest darrer és el que conté la uretra per on passa l’orina i el semen. Aquest òrgan pot omplir-se de sang i tornar-se rígid, exercint un paper fonamental en la copulació. La seva salut i funció es poden veure influenciades per una varietat de condicions i malalties. Algunes d’aquestes patologies són, per exemple, la disfunció erèctil, la malaltia de Peyronie, l’hipogonadisme o els trastorns ejaculatoris o generals a nivell genital. “No obstant, és important transmetre als pacients que trobarem alguna solució al seu problema i que adoptarem aquella que sigui millor en cada cas”, explica el Dr. Josep Torremadé, responsable de la unitat d’Andrologia de l’hospital Clínic de Barcelona i professional de barnaclínic+.
-
9 setembre, 2020
Cirurgia de la hiperplàsia de pròstata amb làser de Thulio: menys complicacions i millor recuperació
El passat mes de juny, el Grup Hospital Clínic de Barcelona es va convertir en el primer centre hospitalari d’Europa en aplicar la nova tècnica de Làser de Thulio superpulsado per a la cirurgia de pròstata. Aquesta primera intervenció va ser per al tractament d’una Hiperplàsia Benigna de Pròstata i la va realitzar el Dr. Javier Sánchez, del Servei d’Urologia de l’Hospital Clínic, dirigit pel Dr. Antonio Alcaraz.
-
14 setembre, 2018
Vasovasostomia assistida per robot, una bona opció si vols tenir fills de forma natural després de la vasectomia
En l’actualitat, fins a un 6% dels pacients que s’han sotmès a una vasectomia sol·liciten la reversió de la mateixa, ja que volen de nou ser pares. Aquest procediment s’anomena vasovasostomia o epidídim-vasostomia, en funció del segment utilitzat. Aquest procediment consisteix a identificar els conductes deferents prèviament seccionats i tornar a unir-los a través de tècniques de cirurgia realment complexes, que necessiten habitualment la utilització de microscopi i microcirurgia. Llegir més…
-
30 agost, 2018
Com s’obté un ronyó per un trasplantament de donant viu?
Fa uns dies, vam explicar què és el trasplantament renal , com es realitza, els seus tipus i fases. En el post d’avui, presentem el procés d’obtenció d’un ronyó per a trasplantament quan aquest arriba d’un donant viu: les proves a què se sotmet al donant, com triar el ronyó i en què consisteix la cirurgia d’extracció del ronyó. Llegir més…
-
21 agost, 2018
Trasplantament renal: Què és, tipus i fases
El trasplantament renal és un tractament quirúrgic en el qual s’implanta un ronyó sa, obtingut d’un donant viu o donant mort, a un pacient amb malaltia renal crònica terminal, per reemplaçar les funcions realitzades pel ronyó danyat i així evitar la realització de diàlisi.