Blog de urología

Programar visita

Blog de urología

@barnaclinic
  1. 7 setembre, 2023

    Problemes de salut del penis: múltiples solucions i tractaments

    El penis és un òrgan sexual extern masculí amb dues funcions principals: la reproducció i excreció urinària. Anatòmicament està compost per tres estructures cilíndriques de teixit esponjós i erèctil: dos cossos cavernosos i un cos esponjós, aquest darrer és el que conté la uretra per on passa l’orina i el semen. Aquest òrgan pot omplir-se de sang i tornar-se rígid, exercint un paper fonamental en la copulació. La seva salut i funció es poden veure influenciades per una varietat de condicions i malalties. Algunes d’aquestes patologies són, per exemple, la disfunció erèctil, la malaltia de Peyronie, l’hipogonadisme o els trastorns ejaculatoris o generals a nivell genital. “No obstant, és important transmetre als pacients que trobarem alguna solució al seu problema i que adoptarem aquella que sigui millor en cada cas”, explica el Dr. Josep Torremadé, responsable de la unitat d’Andrologia de l’hospital Clínic de Barcelona i professional de barnaclínic+.

    Llegir més…

  2. 9 setembre, 2020

    Cirurgia de la hiperplàsia de pròstata amb làser de Thulio: menys complicacions i millor recuperació

    El passat mes de juny, el Grup Hospital Clínic de Barcelona es va convertir en el primer centre hospitalari d’Europa en aplicar la nova tècnica de Làser de Thulio superpulsado per a la cirurgia de pròstata. Aquesta primera intervenció va ser per al tractament d’una Hiperplàsia Benigna de Pròstata i la va realitzar el Dr. Javier Sánchez, del Servei d’Urologia de l’Hospital Clínic, dirigit pel Dr. Antonio Alcaraz.

    Llegir més…

  3. 14 setembre, 2018

    Vasovasostomia assistida per robot, una bona opció si vols tenir fills de forma natural després de la vasectomia

    Vasovasostomía robótica vasectomía

    En l’actualitat, fins a un 6% dels pacients que s’han sotmès a una vasectomia sol·liciten la reversió de la mateixa, ja que volen de nou ser pares. Aquest procediment s’anomena vasovasostomia o epidídim-vasostomia, en funció del segment utilitzat. Aquest procediment consisteix a identificar els conductes deferents prèviament seccionats i tornar a unir-los a través de tècniques de cirurgia realment complexes, que necessiten habitualment la utilització de microscopi i microcirurgia. Llegir més…

  4. 30 agost, 2018

    Com s’obté un ronyó per un trasplantament de donant viu?

    Extracción de riñón

    Fa uns dies, vam explicar què és el trasplantament renal , com es realitza, els seus tipus i fases. En el post d’avui, presentem el procés d’obtenció d’un ronyó per a trasplantament quan aquest arriba d’un donant viu: les proves a què se sotmet al donant, com triar el ronyó i en què consisteix la cirurgia d’extracció del ronyó. Llegir més…

  5. 21 agost, 2018

    Trasplantament renal: Què és, tipus i fases

    trasplante renal

    El trasplantament renal és un tractament quirúrgic en el qual s’implanta un ronyó sa, obtingut d’un donant viu o donant mort, a un pacient amb malaltia renal crònica terminal, per reemplaçar les funcions realitzades pel ronyó danyat i així evitar la realització de diàlisi.

    Llegir més…