Blog barnaclínic


20 juliol, 2022

Sabàtics, una iniciativa per ajudar en la formació dels professionals mèdics

Permisos Sabàtics - Formación Hospital Clínic

La formació en medicina és una cosa que no s’atura mai. La contínua innovació i recerca fan necessari que els professionals mèdics dediquin part del seu temps a mantenir i millorar la seva competència professional, per adaptar-se a les noves demandes i requeriments que es generen per l’evolució de la medicina, del sistema sanitari i de la societat en general. Pensant precisament en ajudar en aquesta formació mèdica continuada, l’Hospital Clínic de Barcelona va crear als anys 80 uns ajuts per fer aquesta formació en centres d’excel·lència de l’estranger, els Permisos Sabàtics. Posteriorment, el 2015, barnaclínic+ es va unir a aquesta iniciativa permetent finançar més temps de formació.

“Aquesta és una gran oportunitat per a nosaltres, els professionals de la salut, per continuar formant-nos i millorar així els nostres coneixements i, així, l’atenció al pacient. Gràcies a aquesta positiva i esplèndida iniciativa per part de barnaclínic+ tinc el privilegi de poder treballar a l’estranger, estar al dia de les darreres novetats al meu camp i poder posar-les en pràctica en el futur millorant així la qualitat assistencial de la nostra institució”, explica la Dra. Ana María Otero, una de les participants en aquest programa de formació. La Dra. Otero és especialista en Cirurgia Gastrointestinal i oncològica de l’Hospital Clínic Barcelona i de barnaclínic+.

Dra. An“Sabàtics es una gran oportunidad para seguir formándonos y mejorar así nuestros conocimientos y, con ello, la atención al paciente. Gracias a esta espléndida iniciativa de barnaclínic+ tengo el privilegio trabajar en el extranjero, estar al día de las últimas novedades en mi campo y poder ponerlas en práctica en el futuro mejorando la calidad asistencial de nuestra institución”

Dra. Ana María Otero, Especialista en Cirurgia Gastrointestinal i oncològica de l’Hospital Clínic Barcelona i de barnaclínic+

El Dr. Borja de Lacy havia de realitzar el Sabàtics de 2022 però finalment ho ha posposat, ocupant el seu lloc el Dr. Adrian Tellez, de Medicina Interna. Tot i això, el Dr. de Lacy destaca la importància de la formació continuada: “Les estades a l’estranger són bàsiques tant per al professional com per a l’Hospital Clínic, però malauradament cal un suport econòmic per viure a la majoria dels llocs i més si no es fan guàrdies. Així que barnaclínic+ dugui a terme i financi aquest tipus de projectes em sembla perfecte i demostra el seu interès en la formació professional”.

Dr. Borja de Lacy“Les estades a l’estranger són bàsiques tant pel professional com per l’Hospital Clínic (…) que barnaclínic+ dugui a terme i financi aquest tipus de projectes em sembla perfecte i demostra el seu interès en la formació professional”

Dr. Borja de Lacy, Especialista en Cirurgia Gastrointestinal i oncològica de l’Hospital Clínic Barcelona i de barnaclínic+

‘Permisos Sabàtics’, per millorar la formació i crear sinergies

Gràcies a aquesta iniciativa, els professionals del Grup Hospital Clínic tenen la possibilitat de conèixer de primera mà centres de referència en les respectives especialitats i això és una cosa que el Dr. Francesc Balaguer valora de manera molt positiva. “Els permisos Sabàtics per fer estades a l’estranger són una oportunitat única que ofereix el nostre hospital per poder completar i potenciar la nostra carrera assistencial i de recerca. Aquests permisos són claus per visitar centres capdavanters del món i crear sinergies estratègiques que sovint porten a millores en l’assistència i en projectes de recerca”.

Dr. Francesc Balaguer“Els permisos Sabàtics per fer estades a l’estranger són claus per visitar centres capdavanters del món i crear sinergies estratègiques que sovint porten a millores en l’assistència i en projectes de recerca”

Dr. Francesc Balaguer, Cap del Servei de Gastroenterologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i especialista en Aparell Digestiu de barnaclínic+

Poder conèixer de primera mà com es treballa a altres centres és important per entendre que hi hagi maneres diferents d’abordar problemes similars, com destaca el Dr. Borja de Lacy. “Ja durant la residència em vaig adonar de la importància de rotar fora i obrir la ment. El poder anar-me’n durant un any a aprendre cirurgia oncològica i de carcinomatosi peritoneal a un dels centres referents mundials suposa una oportunitat indescriptible que no penso desaprofitar”.

D’una manera semblant opina la Dra. Ana Otero. “En el meu cas, estic fent una estada a la Cleveland Clínic. Es tracta d’un centre d’alta reputació a nivell mundial al camp de la malaltia inflamatòria intestinal, que brinda una atenció integral a aquest tipus de pacients, amb un enfocament multidisciplinari, mitjançant els darrers avenços tant en tractament com en diagnòstic. A més compta amb un ampli projecte de recerca, en què estan duent a terme diversos estudis actualment, podent participar-hi i posteriorment podré aplicar tots aquests nous coneixements al nostre medi”.

També la Dra. Anna Goncé valora molt positivament aquests programes. “Ha estat una experiència molt interessant i motivadora. He aprofundit en un tema que m’interessa molt i del que tenen molta experiència al centre on he fet l’estada. També a nivell personal ha estat molt enriquidor canviar de país i hàbitat. Sens dubte recomanaria a altres col·legues que participin en aquesta iniciativa”.

Els ‘Permisos Sabàtics’ concedits per barnaclínic+

Aquests han estat els diferents seleccionats a les diferents convocatòries de ‘Permisos Sabàtics‘ realitzades fins ara.


 

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella