Blog barnaclínic


4 novembre, 2022

barnaclínic+ torna a donar suport un any més a la Jornada Anual de la Direcció Infermera

Jornada Dirección Enfermera 2022

Com és habitual per aquestes dates, la Direcció Infermera del Clínic Barcelona ha celebrat una vegada més la seva Jornada Anual de Professionals d’Infermería, que en aquesta ocasió va aconseguir la quinzena edició. Amb un format híbrid, l’esdeveniment va comptar amb més de 800 participants (presencials i per streaming) que van poder conèixer els treballs científics dels professionals de la direcció i crear un ambient de debat entre els assistents. En el marc d’aquesta celebració es va fer entrega dels Premis Càpsules Innovadores, els finalistes dels quals van ser presentats per la Dra. Marta Farré, infermera de consultes externes de dermatologia. Es tracta d’uns premis dirigits a tots aquells grups de treball de l’Hospital Clínic que hagin desenvolupat alguna idea innovadora donant valor a la pràctica assistencial dins de la institució i amb una dotació econòmica a càrrec de barnaclínic+.

Premis Càpsules Innovadores 2022

A l’edició d’enguany dels Premis Càpsules Innovadores es van presentar un total de 19 propostes que van ser avaluades per la Comissió de Recerca i Innovació de la Direcció Infermera, format per un representant de cada institut, centre i àrea del grup Clínic Barcelona. Durant la jornada els assistents van poder votar la seva proposta favorita, per seleccionar finalment cinc premis el lliurament dels quals va anar a càrrec de la directora infermera, Gemma Martínez, i el gerent de barnaclínic+, Carles Loran.

El primer premi, dotat amb 1.500 euros, va ser per a Elías Guillem, infermer especialista en salut mental pel seu projecte “Impacte de la teràpia assistida amb gossos dins del funcionament d’hospital de dia infantil de Salut Mental”. El segon premi, de 1.200 euros, va correspondre a Ana María Díaz, infermera de la Unitat de Cirurgia Cardiovascular, pel seu projecte “Teràpia mirall en pacients amputats unilaterals amb dolor del membre fantasma: Estudi pilot”. Gemma Yago, infermera de pràctica avançada del Dispositiu Transversal de la Unitat de Diabetis, va aconseguir el tercer premi, amb una dotació de 1.000 euros, pel projecte “Programa de continuïtat assistencial dirigit a pacients de sales d’hospitalització d’alt risc cardiovascular. Paper de la infermera de pràctica avançada en risc cardiovascular”.

A més d’aquests tres premis, també es van concedir dos accèssits. El primer accèssit, dotat amb 700 euros, va ser per al projecte “Maneig Integral Transversal i Multidisciplinari de l’Estenosi Valvular Aòrtica (MITMEVA) a l’Hospital de Dia a Domicili”, de Begoña Ibáñez, infermera de pràctica avançada del Dispositiu Transversal d’Hospitalització a Domicili . El segon accèssit, amb una dotació de 500 euros, va ser per a Patricia Calderón, infermera de gestió de cobertures, amb el projecte “Nou mètode d’estimació del volum vesical mitjançant ultrasons”.

Premiados Cápsulas Innovadoras - Jornada Enfermería 2022

Gemma Martínez i Carles Loran posen amb els guanyadors dels premis ‘Càpsules Innovadores 2022’

La Jornada Anual de la Direcció Infermera

Abans de tot això, la jornada va començar amb unes paraules de Gemma Martínez, directora Infermera del Clínic, que va voler agrair a tots els professionals que treballen a l’hospital el seu esforç i dedicació, sense oblidar el compromís amb la investigació i la innovació com a eines per a millorar a la pràctica clínica i assistència dels pacients. També va posar en valor el programa de la Jornada que incorporava investigació, innovació, accions properes, intel·ligents, pioneres i sostenibles, en línia amb el pla estratègic del Clínic.

La jornada també va acollir la presentació de dues tesis doctorals de la Direcció Infermera de l’hospital. La Dra. Cecilia Cuzco, infermera de l’àrea de vigilància intensiva de l’ICMID del Clínic, va presentar “Impacte d’una intervenció infermera centrada en l’apoderament del pacient crític a l’alta de la unitat de cures intensives”. Seguidament, el Dr. Miguel Ángel Giménez, coordinador d’infermeria d’arítmies i hemodinàmica del Clínic, va presentar “Adequació d’un sistema de Prescripció Informatitzada per a infermeres de la Unitat de Cures Intensives”.

Al llarg de la jornada es van fer tres taules rodones, on es van compartir experiències de la direcció infermera des de les diferents categories professionals: infermeres, TCAI, nutricionistes, fisioterapeutes, etc.

La cloenda va anar a càrrec de la Dra. Adelaida Zabalegui, subdirectora de Recerca i Docència d’Infermeria del Clínic, que va destacar la qualitat dels treballs presentats i l’alta participació a la jornada. “Estem demostrant que el talent existeix. Formem part d’una institució que cultiva el talent i la participació, i això ens fa sentir orgullosos de formar-ne part”, va concloure.

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella