Blog barnaclínic


14 desembre, 2023

barnaclínic+ col·labora amb la XVI Jornada Anual de la Direcció Infermera

XVI Jornada Enfermera 2023

El passat 30 de novembre es va celebrar una nova edició de la Jornada Anual de la Direcció d’Infermeria, que amb aquesta ha assolit la seva dissetena edició, consolidant-se com a espai per a la difusió i discussió dels treballs científics realitzats pels professionals d’aquesta direcció. L’esdeveniment busca, a més, la creació d’un espai de debat sobre les millores en els cuidats als pacients i en els processos assistencials, ajudant d’aquesta manera a reforçar la cohesió dins de la comunitat professional. En aquesta ocasió, l’esdeveniment s’ha celebrat en format en línia, amb 730 inscrits. En el marc de la celebració, un any més, es van lliurar els Premis Càpsules Innovadores barnaclínic+, uns premis finançats per barnaclínic+ i pensats per potenciar la recerca i la innovació en infermeria del Clínic.

Gemma Martínez, directora d’Infermeria de l’Hospital Clínic Barcelona, va inaugurar la jornada agraint a tots els presents el seu interès i els seus esforços en la contribució a què el Clínic basi la seva atenció de cura en l’evidència i en les investigacions fetes pels propis professionals.
La Dra. Carme Hernández, responsable d’innovació Infermera, va presentar els Premis Càpsules Innovadores barnaclínic+, uns premis dirigits a tots aquells grups de treball de l’Hospital Clínic que hagin desenvolupat alguna idea innovadora donant valor a la pràctica assistencial dins de la institució i la seva dotació econòmica corre a càrrec de barnaclínic+. Nuria Bea, infermera i 1r premi Innovació el 2021, i Elies Guillén, infermer i 1r premi Càpsules Innovadores el 2022, l’acompanyaven com a moderadors.

Premis Càpsules Innovadores 2023

Aquest any es van presentar 39 propostes als Premis Càpsules Innovadores, que van ser avaluats per la Comissió d’Investigació i Innovació de la Direcció d’Infermeria, formada per un representant de cada institut, centre i àrea. Durant la jornada, els assistents van votar pel seu finalista preferit, i l’entrega de premis va ser a càrrec de Gemma Martínez i Carles Loran, gerent de barnaclínic+.
El primer premi d’aquesta edició, amb una dotació de 1.500 euros, va ser per a Carlos Benito, infermer de l’Institut Clínic de Neurociències (ICN), pel seu projecte “Implementació progressiva de la realitat virtual a la unitat d’aguts de psiquiatria”. Teresa Marco, infermera de pràctica avançada (EPA) en cefalea de l’ICN, va aconseguir el segon premi, de 1.200 euros, gràcies al projecte “Migragile”. El tercer premi, dotat amb 1.000 euros, va correspondre a Andrea Pitarch, infermera del Donor Center, pel seu projecte “Disseny d’un Chatbot per a l’avaluació de donants de teixits”.

A més d’aquests premis, també es va fer l’entrega de dos accèssits. El primer d’ells, de 700 euros, va ser per a Silvia Pérez-Ortega, infermera coordinadora de l’Institut Clínic Cardiovascular (ICCV), pel seu projecte “Equip atenció parada cardio respiratòria a la UCCA”. El segon accèssit, de 500 euros, va ser per a Marc Pañero, infermer de la Direcció d’Infermeria, pel seu projecte “Monitorització contínua de glucosa al pacient crític. Un assaig controlat aleatori a les unitats de cures intensives”.

Presentació de tres tesis doctorals i taules rodones

Després de l’entrega dels Premis Càpsules Innovadores, la jornada va continuar amb la presentació de tres tesis doctorals de la Direcció d’Infermeria de l’hospital, les quals van ser defensades en l’últim any. Aquesta taula va ser coordinada per Gemma Gallardo, cap d’Urgències. La Dra. Isabel Manzanares, EPA en Epilèpsia, va presentar “El rol de la infermera de pràctica avançada en epilèpsia: Empoderament del pacient i satisfacció amb les cures”. Després, el Dr. Sergi Sánchez, podòleg, va presentar “Estudi comparatiu de l’eficàcia de la tècnica en V invertida i la tècnica H en el bloc anestèsic del primer dit del peu”. I, finalment, la Dra. Mercè González, infermera coordinadora, va presentar “La col·laboració interprofessional a les unitats de cures intensives: Un abordatge mixt”.
Els assistents a la jornada també van poder gaudir de tres taules rodones, on es van compartir diferents investigacions de la Direcció d’Infermeria, amb l’ajuda de les caps d’infermeria Swagatika Salo de l’Institut Clínic Respiratori (ICR), Ana Alicarte, de l’Institut Clínic de Especialitats Mèdiques i Quirúrgiques (ICMEQ) i Nuria Seijas adjunta de la Direcció d’Infermeria, com a moderadores de les tres taules respectivament.

Totes les ponències van ser molt ben acollides, aportant resultats positius per als pacients des de l’aplicació de nous dispositius, noves tecnologies, nous processos i noves intervencions. Finalment, les conclusions van ser a càrrec d’Ana Pérez-Perdomo, infermera de suport a la recerca i docència de la Direcció d’Infermeria, que va assenyalar el que és interessant “veure com a l’hospital tanta gent esforça per millorar i fer coses noves”.

La clausura va ser a càrrec de la Dra. Adelaida Zabalegui, subdirectora d’investigació i docència Infermera de la Direcció d’Infermeria del Clínic, que va destacar la millora del nivell científic de totes les ponents i va agrair la contribució dels investigadors de la Direcció d’Infermeria per millorar l’atenció dels pacients.

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella