Blog barnaclínic


16 novembre, 2022

HER2DX, un dels millors invents del 2022 segons la revista TIME

HER2DX, uno de los mejores inventos del 2022

Cada any, TIME elabora un llistat dels millors invents, aquells que segons la prestigiosa revista “fan el món millor, més intel·ligent i fins i tot més divertit”. En el rànquing de 2022 han inclòs, a la categoria de “Medical Care”, a HER2DX, un test genòmic que prediu la supervivència i la possibilitat de respondre als tractaments de les pacients de càncer de mama HER2 positiu en els seus estats més precoços, el primer test genòmic creat a tot el món per a aquesta malaltia.

Aquest test ha estat desenvolupat per REVEAL GENOMICS, S.L., una spin-off del Clínic Barcelona, l’IDIBAPS, la Universitat de Barcelona (UB) i el Vall d’Hebron Insituto de Oncología (VHIO). És una eina que actualment s’ofereix a les pacients de barnaclínic+ i que permet evitar tractaments innecessaris.

Com tria TIME els millors invents del 2022?

A l’hora de crear aquesta llista, la revista sol·licita nominacions als seus editors i coresponsables a tot el món i, a més, habilita la postulació en línia de candidatures. Un cop recopilades les candidatures, la publicació avalua cadascun dels invents en aspectes com impacte, originalitat, creativitat i eficàcia. Per incloure HER2DX al llistat dels millors invents de 2022, la revista TIME considera que aquesta prova diagnostica “afavoreix l’obtenció de millors resultats per a les pacients en fase inicial, però també podria conduir a enfocaments més personalitzats per als càncers de mama a fase avançada”.

Per a la Dra. Patrícia Villagrasa, cofundadora i CEO de REVEAL GENOMICS, el reconeixement de TIME “avala el nostre primer producte i ens impulsa a seguir amb la nostra visió del futur de l’oncologia de precisió. Creem REVEAL GENOMICS per desenvolupar solucions úniques amb utilitat clínica demostrada i HER2DX és l’exemple del nostre potencial. L’objectiu immediat de REVEAL GENOMICS és assegurar que HER2DX estigui disponible globalment i arribi a totes les pacients amb càncer de mama HER2+”.

El Dr. Aleix Prat, cap del grup Genòmica translacional i teràpies dirigides en tumors sòlids de l’IDIBAPS, co-fundador i CSO de REVEAL GENOMICS i oncòleg de barnaclínic+, comenta que, “el càncer de mama HER2+ és un problema de salut que afecta a més de 400.ooo dones a l’any. Fins ara, no disposàvem de cap eina que ajudés l’oncòleg i la pacient a prendre decisions terapèutiques claus per a la seva vida. En conseqüència, moltes pacients experimentaven un sobretractament o un infratractament. Per aquest motiu desenvolupem HER2DX, el primer test que ajuda a optimitzar el tractament per a aquest tipus de pacients”.

Aleix Prat“El càncer de mama HER2+ és un problema de salut que afecta més de 400.ooo dones a l’any. Fins ara, no disposàvem de cap eina que ajudés l’oncòleg i la pacient a prendre decisions terapèutiques claus per a la seva vida. En conseqüència, moltes pacients experimentaven un sobretractament o un infratractament. Per aquest motiu desenvolupem HER2DX, el primer test que ajuda a optimitzar el tractament per a aquest tipus de pacients”

Dr. Aleix Prat, cap del grup Genòmica translacional i teràpies dirigides en tumors sòlids de l’IDIBAPS, co-fundador i CSO de REVEAL GENOMICS i oncòleg de barnaclínic+

En què consisteix el test HER2DX?

HER2DX és el primer test diagnòstic del món creat específicament per al càncer de mama HER2+. Comercialitzat per REVEAL GENOMICS des del gener del 2022, l’HER2DX és una prova estandarditzada d’expressió de 27 gens per a pacients amb càncer de mama HER2+ en fase inicial.

El test proporciona un informe pronòstic i predictiu basat en dades clíniques i genòmiques. La prova integra informació clínica (la mida del tumor i l’estat dels ganglis) amb informació biològica (infiltració immune, diferenciació luminal, proliferació de les cèl·lules tumorals i expressió de l’amplicó cromosòmic HER2 17q12-21, inclòs el gen ERBB2).

HER2DX proporciona:


VOLS MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL TEST HER2DX O VOLS CONTACTAR AMB EL SERVEI D’ONCOLOGIA MÈDICA?

DEMANAR CITA PRESENCIALSOL·LICITAR TELEVISITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella