Blog barnaclínic


1 febrer, 2021

Un nou test molecular detecta alteracions genètiques en els tumors i millora el diagnòstic i tractament personalitzat del càncer

Test molecular diagnostico del cancer

Al Grup Hospital Clínic comptem amb una nova opció per al diagnòstic molecular del càncer avançat. Es tracta d’un nou test basat en tecnologia de Next Generation Sequencing (NGS) que, mitjançant l’anàlisi de l’ADN i ARN del tumor, detecta múltiples alteracions genètiques en 52 dels seus gens. Aquesta nova prova de diagnòstic de càncer permet personalitzar encara més el tractament. A més, millora els tests actuals per al diagnòstic de càncer de pulmó, de còlon i recte i de melanoma.

Pioners en la utilització de tests genètics per al diagnòstic de càncer

El Grup Hospital Clínic és pioner en la implementació i utilització de tests genètics i moleculars per al diagnòstic de càncer. En 2016, va introduir la utilització de forma rutinària d’un test genètic de 22 gens per al diagnòstic de càncer de pulmó, de còlon i recte i de melanoma. Amb aquesta nova prova s’analitzaran 52 gens per als quals hi ha un tractament específic aprovat o que obriran les portes a la participació en un assaig clínic.

Millora el tractament personalitzat del càncer

Aquest nou test molecular detecta totes les alteracions genètiques tractables actualment, però també les que poden ser-ho en el futur. Ampliar el panell de gens analitzat, assegura la detecció de encara més alteracions genètiques amb tractament potencial, conegut o futur. Com afirma el Dr. Aleix Prat, cap de Servei d’Oncologia Mèdica del Clínic i oncòleg de barnaclínic+, “aquest nou test genètic per al diagnòstic de càncer ens ofereix una imatge més completa de la biologia del tumor. Gràcies a això, podem oferir un tractament més adequat per a cada cas “.

D’altra banda, l’aplicació rutinària d’aquesta nova prova permetrà adquirir més experiència amb la tecnologia de diagnòstic, que fan a millorar la tècnica i aspirar a nivells superiors de qualitat assistencial.

Aleix Prat

“Aquest nou test genètic per al diagnòstic de càncer ens ofereix una imatge més completa de la biologia del tumor. Gràcies a això, podem oferir un tractament més adequat per a cada cas “

Dr. Aleix Prat, Oncología Médica

El Grup Hospital Clínic, a l’avantguarda en el diagnòstic molecular del càncer

Amb la implementació d’aquest nova prova, el Servei d’Oncologia Mèdica del Grup Hospital Clínic es posiciona a l’avantguarda de l’aplicació clínica de la diagnosi molecular del càncer. La tecnologia utilitzés, el nombre de gens analitzats i els tipus de càncer estudiats de forma rutinària (càncer de pulmó, mama, colon i recte, melanoma, via biliar, pàncrees, tiroides, glàndules salivals i bufeta) el situen al capdavant en el panorama nacional.


DESITJA MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL DIAGNÒSTIC MOLECULAR DEL CÀNCER O VOL CONTACTAR AMB EL SERVEI D’ONCOLOGIA MÈDICA??

DEMANAR CITA PRESENCIALSOL·LICITAR TELEVISITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella