Blog barnaclínic


28 març, 2023

barnaclínic+ estreta llaços amb la República Dominicana

barnaclínic+ en la República Dominicana

Entre els dies 20 i 22 de març, una representació de barnaclínic+, formada per Carles Loran, el nostre gerent, el Dr. Pere Feliu, d’iberoamedical i col·laborador nostre i el Dr. Jordi Rumià, neurocirurgià que forma part de la Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment (UPTM) del Clínic de Barcelona i de barnaclínic+, va fer una visita a la República Dominicana. Aquesta visita ha estat impulsada per Maximo Corporan, un pacient de párkinson que va operar el mateix Dr. Rumià i que gràcies a la seva intervenció va millorar notablement de tots els símptomes. L’objectiu d’aquesta missió centrada a Santo Domingo no va ser cap altre que presentar els diferents serveis que ofereix barnaclínic+ per al tractament de la malaltia de Parkinson, signar un conveni de col·laboració amb l’Hospital General de la Plaza de la Salud (HGPS) i abordar possibles acords de cooperació amb diferents entitats del país.

Els primers dies de la missió es van centrar a presentar de forma detallada l’electroestimulació cerebral profunda, utilitzada al nostre centre des de fa més de 25 anys amb uns resultats, quant a eficàcia i seguretat, millors que si compara amb altres tractaments per al Pàrkinson avançat . Així, durant la visita, es van dur a terme diferents accions, tant adreçades a pacients i famílies com a professionals. D’altra banda, la missió a la República Dominicana va servir perquè el nostre centre firmés un acord de col·laboració amb l’Hospital General de la Plaza de la Salud (HGPS), un dels principals hospitals de Santo Domingo. A més, es va fer una visita al Centre de Salud MedicalNet per estudiar possibles vies de col·laboració. Finalment, la comitiva de barnaclínic+ es va reunir amb el Sr. Pablo Gómez de Olea Bustinza, cònsol espanyol a Santo Domingo, per definir i facilitar el trànsit de pacients cap a Barcelona.

A Santo Domingo gràcies a un pacient satisfet

Aquesta acció té el seu origen al Sr. Maximo Corporan, membre de la Fundació Viure amb Parkinson i de l’Associació de Pacients amb Pàrkinson de Santo Domingo. El Sr. Corporan és un pacient de párkinson que va operar el propi Dr. Jordi Rumià mitjançant electroestimulació cerebral profunda en barnaclínic+ i que, després de la intervenció, va millorar notablement de tots els seus símptomes. Gràcies a la seva mediació a través de les diferents associacions, el Dr. Rumià va poder oferir dues conferències a la capital dominicana, totes dues a la Universidad Iberoamericana de Santo Domingo. La primera va ser dirigida a pacients i familiars i l’expert neurocirurgià va explicar de manera senzilla i divulgativa les opcions que existeixen actualment per al párkinson, detallant sobretot l’electroestimulació cerebral profunda i l’ús dels ultrasons. Posteriorment, el Dr. Rumià es va dirigir a estudiants i professionals mèdics en una conferència magistral i amb un to més científic.

Dr. Jordi Rumià en la UNIBE

Aprofitant aquesta visita, el gerent de barnaclínic+, Carles Loran, també es va reunir amb la rectora i directora científica de la Universidad Iberoamericana de Santo Domingo, la Dra. Odile Camilo Vincent. En aquesta trobada tots dos van explorar la possibilitat de futures col·laboracions de formació i estades formatives dels estudiants dominicans a Barcelona.

Acord bilateral amb l’Hospital General de la Plaça de la Salut

Posteriorment, la nostra comitiva es va reunir amb la direcció de l’Hospital General de la Plaça de la Salut (HGPS) per establir les bases i signar un acord de col·laboració bilateral. En aquest acord es pretén establir vincles de cooperació per a l’assistència mèdica, promoció i desenvolupament de projectes i activitats dinterès recíproc. D’acord amb el que estableix el conveni, es desenvoluparan programes assistencials, docents, científics o de gestió, incloent-hi la prestació de suport o complement assistencial als pacients de l’HGPS a través de la segona opinió mèdica o la derivació per al seu tractament i es promourà la col·laboració professional de barnaclínic+ quant a equips diagnòstics, laboratoris, cirurgia de complexitat i hospitalització a disposició dels pacients de l’HGPS.

Carles Loran, Gerent de barnaclínic+, i el Dr. Nepomuceno Mejía, director mèdic de l’HGPS, signen l’acord de col·laboració entre les dues entitats[/caption]

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella