Blog barnaclínic


25 novembre, 2022

La llista dels millors investigadors del món inclou tres professionals de barnaclinic+

Mejores investigadores del mundo 2022

Clarivate Analytics ha fet públic el seu rànquing de 2022 dels científics més citats, el ‘Highly Cited Researchs’, en la qual s’identifiquen els millors investigadors del món. Per poder formar-ne part cal trobar-se entre l’1% dels autors més citats per camp i any a la Web of Science. I hi apareixen tres professionals de barnaclinic+: el Dr. Josep Dalmau, el Dr. Francesc Graus i el Dr. Eduard Vieta, tots ells ja presents al llistat de l’any passat.

Amb ells també hi ha cinc investigadors més del Clínic Barcelona – IDIBAPS, cosa que converteix aquesta en la institució mèdica d’Espanya amb més investigadors entre els més citats. Aquests cinc investigadors més són el Dr. Jordi Bruix, el Dr. Josep Maria Llovet, el Dr. Julià Panés, el Dr. Joaquim Raduà i el Dr. Albert Saiz. A la llista també apareixen els investigadors de la Universitat de Barcelona: Cristina Andres-Lacueva, José Luís Araus, José Luís Molinuevo i Josep M. Haro.

Una llista d’excel·lència

A la llista dels millors investigadors del món d’aquest any apareixen un total de 6.938 investigadors classificats a 21 camps de la ciència i les ciències socials. Al rànquing del 2022 figuren en total 97 investigadors que treballen en institucions espanyoles.

La llista de Clarivate Analytics se centra en els articles científics que es troben dins de l’1% dels més citats per camp i any a la Web of Science (els Highly Cited Papers). Aquest any s’han tingut en compte els articles publicats entre gener de 2011 i desembre de 2021. Aquesta classificació internacional és també un component clau de molts rànquings de gran projecció mundial al món universitari, com l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), més conegut com a rànquing de Xangai.

Professionals de barnaclínic+ entre els millors investigadors del món del 2022

Dr. Josep Dalmau

Dr. Josep Dalmau

El Dr. Josep Dalmau és especialista en neurologia, neuroimmunologia, neuroncologia, síndrome paraneoplàssiques i encefalitis autoimmunes. A més de ser especialista de Neurologia a barnaclínic+, és el director del grup de recerca de Patogènesi de les malalties neuronals autoimmunes de l’Institut de Recerca Biomèdica August Pi i Sunyer (IDIBAPS) al Clínic Barcelona, l’objectiu del qual és l’estudi de les malalties autoimmunes/ inflamatòries del cervell com l’esclerosi múltiple, l’encefalitis autoimmune i els trastorns paraneoplàstics, entre d’altres. També és professor associat de Medicina a la Universitat de Barcelona i professor de Neurologia a la University of Pennsylvania dels Estats Units. També és investigador ICREA.

VOLS CONTACTAR AMB EL DR. JOSEP DALMAU?

DEMANAR CITA PRESENCIAL | SOL·LICITAR TELEVISITA

Dr. Francesc Graus

Dr. Francesc Graus

El Dr. Francesc Graus és especialista de Neurologia a barnaclínic+ i a més és el cap del Servei de Neurologia del Clínic Barcelona. És un referent internacional en el diagnòstic i el tractament dels tumors cerebrals, les complicacions neurològiques del càncer i del trasplantament en esclerosi mútiple. També és investigador emèrit del grup de recerca de Patogènesi de les malalties neuronals autoimmunes de l’IDIBAPS que dirigeix el Dr. Josep Dalmau, juntament amb qui va desenvolupar una patent per al diagnòstic i el tractament d’una malaltia autoimmune associada a processos neurodegeneratius i d’alteració del son.

VOLS CONTACTAR AMB EL DR. FRANCESC GRAUS?

DEMANAR CITA PRESENCIAL | SOL·LICITAR TELEVISITA

Dr. Eduard Vieta

Dr. Eduard Vieta

El Dr. Eduard Vieta forma part de l’equip de Psiquiatria barnaclínic+ i també és el cap de Servei de Psiquiatria i Psicologia del Clínic Barcelona. A més, és l’investigador principal del grup de Trastorns bipolars i depressius de l’IDIBAPS. La investigació realitzada en aquest grup s’orienta cap a la comprensió dels trastorns bipolars i depressius i la millora corresponent a la pràctica clínica. El grup ha contribuït a incrementar la disponibilitat de nous fàrmacs per als trastorns bipolars i depressius mitjançant el disseny i la realització d’assajos clínics que han facilitat la introducció de nous enfocaments per al tractament farmacològic d’aquestes malalties.

VOLS CONTACTAR AMB EL DR. EDUARD VIETA?

DEMANAR CITA PRESENCIAL | SOL·LICITAR TELEVISITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella