Blog barnaclínic


18 novembre, 2021

Quatre professionals de barnaclínic+ es troben entre els millors científics del món

Mejores científicos del mundo 2021

Des de l’any 2001, Clarivate Analytics publica el rànquing ‘Highly Cited Researchers’. Es tracta d’una llista en què s’identifiquen els investigadors més influents del món i per formar-ne part cal trobar-se entre l’1% dels autors més citats per camp i any a la Web of Science. És una de les classificacions de més prestigi entre la comunitat acadèmica i científica internacional. I en aquesta llista dels millors científics del món del 2021 tornen a aparèixer quatre professionals de barnaclínic+: el Dr. Josep Dalmau, el Dr. Ramon Estruch, el Dr. Francesc Graus i el Dr. Eduard Vieta.

A la llista publicada aquest any a més d’aquests professionals també figuren quatre científics més de l’Hospital Clínic – Idibaps: el Dr. Jordi Bruix, el Dr. Josep M. Llovet, el Dr. Joaquim Raduà i el Dr. Emili Ros. També hi apareixen tres investigadors de la Universidad de Barcelona: Cristina Andres-Lacueva, Rosa M. Lamuela-Raventós i Ai Koyanagi.

Una llista de gran prestigi

A la llista d’aquest any 2021 apareixen els 6.602 investigadors més rellevants del món a 21 camps de la ciència i les ciències socials. D’aquests, 3.774 figuren a la llista dels camps específics i prop de 2.828 a l’apartat Cross-Field, una categoria transversal que identifica els autors que han tingut una influència substancial en diversos camps durant l’última dècada. Al rànquing de millors científics del món d’aquest any figuren 109 investigadors que treballen en institucions espanyoles, fet que suposa l’1,7% del total i Espanya ocupa el lloc 9è entre els països amb més investigadors del rànquing, mantenint-se per quart any consecutiu al top ten de països.

En aquesta llista s’inclouen 24 guardonats amb el Premi Nobel, entre els quals n’hi ha cinc dels anunciats aquest mateix any: David Julius, de la Universitat de Califòrnia a San Francisco (Estats Units) i Ardem Patapoutian, de l’Institut de Recerca Scripps de La Jolla (Estats Units), tots dos guardonats amb el Nobel de Medicina; David. W. C. MacMillan de la Universitat de Princeton (Estats Units) amb el Nobel de Química, i David Card, de la Universitat de Berkeley (Estats Units) i Guido Imbens, de la Universitat de Stanford (Estats Units), amb el Nobel d’Economia. També s’hi inclouen 77 Clarivate Analytics Citation Laureates, persones que, a través de l’anàlisi de cites, aquesta empresa ha identificat com a investigadors “de classe Nobel” i potencials guanyadors en el futur del prestigiós guardó.

Els articles científics més citats del món

La llista de Clarivate Analytics se centra en els articles científics que es troben dins de l’1% dels més citats per camp i any a la Web of Science (els Highly Cited Papers). Aquest any s’han tingut en compte els articles publicats en un període d’11 anys comprès entre gener de 2010 i desembre de 2020. Aquesta classificació internacional és també un component clau de molts rànquings de gran projecció mundial al món universitari, com l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), més conegut com a rànquing de Xangai.

Professionals barnaclínic+ entre els millors científics del món el 2021

Dr. Josep DalmauDr. Josep Dalmau

El Dr. Josep Dalmau és especialista en neurologia, neuroimmunologia, neuroncologia, síndrome paraneoplàssiques i encefalitis autoimmunes. A més de ser especialista de Neurologia a barnaclínic+, és el director del grup de recerca de Patogènesi de les malalties neuronals autoimmunes de l’Institut de Recerca Biomèdica August Pi i Sunyer (IDIBAPS) a l’Hospital Clínic, l’objectiu del qual és l’estudi de les malalties autoimmunes/ inflamatòries del cervell com l’esclerosi múltiple, l’encefalitis autoimmune i els trastorns paraneoplàstics, entre d’altres. També és professor associat de Medicina a la Universitat de Barcelona i professor de Neurologia a la University of Pennsylvania dels Estats Units. També és investigador ICREA.

DESITJA CONTACTAR AMB EL DR. JOSEP DALMAU?

DEMANAR CITA PRESENCIALDEMANAR TELEVISITA

Dr. Ramon Estruch

El Dr. Ramon Estruch és especialista del Servei de Medicina Interna barnaclínic+ i Consultor Sènior del mateix servei a l’Hospital Clínic de Barcelona. També és el cap del grup de recerca de Risc cardiovascular, nutrició i envelliment de l’IDIBAPS. A través d’aquest grup duu a terme diversos estudis clínics que avaluen l’impacte de la dieta mediterrània a la salut i amb els quals es pretén trobar les eines per prevenir l’aparició de la malaltia cardiovascular i els factors de risc associats com la diabetis, la dislipèmia, la hipertensió o l’obesitat. També és professor associat de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

DESITJA CONTACTAR AMB EL DR. RAMON ESTRUCH?

DEMANAR CITA PRESENCIALDEMANAR TELEVISITA

Dr. Francesc GrausDr. Francesc Graus

El Dr. Francesc Graus és especialista de Neurologia a barnaclínic+ ia més és el cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Clínic. És un referent internacional en el diagnòstic i el tractament dels tumors cerebrals, les complicacions neurològiques del càncer i del trasplantament en esclerosi mútiple. També és investigador emèrit del grup de recerca dePatogènesi de les malalties neuronals autoimmunes de l’IDIBAPS que dirigeix el Dr. Josep Dalmau, juntament amb qui va desenvolupar una patent per al diagnòstic i el tractament d’una malaltia autoimmune associada a processos neurodegeneratius i d’alteració del son.

DESITJA CONTACTAR AMB EL DR. FRANCESC GRAUS?

DEMANAR CITA PRESENCIALDEMANAR TELEVISITA

Dr. Eduard VietaDr. Eduard Vieta

El Dr. Eduard Vieta forma part de l’equip de Psiquiatria barnaclínic+ i també és el cap de Servei de Psiquiatria i Psicologia de l’Hospital Clínic de Barcelona. A més, és l’investigador principal del grup de Trastorns bipolars i depressius de l’IDIBAPS. La investigació realitzada en aquest grup s’orienta cap a la comprensió dels trastorns bipolars i depressius i la millora corresponent a la pràctica clínica. El grup ha contribuït a incrementar la disponibilitat de nous fàrmacs per als trastorns bipolars i depressius mitjançant el disseny i la realització d’assajos clínics que han facilitat la introducció de nous enfocaments per al tractament farmacològic d’aquestes malalties.

DESITJA CONTACTAR AMB EL DR. EDUARD VIETA?

DEMANAR CITA PRESENCIALDEMANAR TELEVISITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella