Blog barnaclínic


2 gener, 2023

barnaclínic+ participa als II Premis Innovació Campus Clínic

Premios Innovación Clínic

Per millorar el sector salut, una de les claus fonamentals és potenciar la innovació. A través d’ella s’aconsegueix millorar l’eficiència i l’eficàcia dels processos assistencials, i es genera també riquesa en desenvolupar solucions que després es poden comercialitzar. Per aquest motiu, i per segon any, el grup Clínic Barcelona ha tornat a engegar els Premis a la Innovació Campus Clínic. Aquesta és una iniciativa que cerca ajudar a avançar l’estat de maduresa de la innovació que es desenvolupa al voltant del Campus Clínic cap al mercat. Un cop més, seguint amb el suport als projectes d’innovació i millora del Clínic Barcelona, barnaclínic+ ha estat una de les entitats que ha participat en aquests Premis, finançant-ne un.

Qui ha participat als II Premis Innovació Campus Clínic?

En aquesta 2a edició dels Premis Innovació Campus Clínic s’ha pogut presentar qualsevol professional que treballi al Clínic, no podent fer-ho projectes en desenvolupament a empreses ja constituïdes de més de dos anys d’antiguitat. El criteri per a l’elegibilitat dels projectes va ser que les innovacions presentades havien de tenir un potencial de comercialització i puguin abraçar diferents nivells de maduresa tecnològica.

Un total de 19 experts que provenen dels diversos camps del sector de la salut i vinculats a l’activitat del Campus Clínic van ser els encarregats d’avaluar les propostes presentades. En total n’hi ha hagut catorze que han arribat a la final i d’aquests, vuit han resultat guanyadors, cadascun dels quals ha rebut una ajuda de 25.000 euros.

Per donar a conèixer les propostes finalistes i anunciar els guanyadors finals, el 13 de desembre passat es va celebrar una jornada híbrida, que es va poder seguir tant de forma presencial com a través de streaming. La jornada també va servir per difondre i visualitzar tots els projectes d’innovació del Clínic.

barnaclínic+ recolza la innovació del Clínic Barcelona

barnaclínic+, en la seva línia de donar suport al desenvolupament dels professionals que treballen al grup, ha estat una de les entitats que han donat suport a aquests II Premis Innovació Campus Clínic, aportant els diners per a un dels vuit projectes seleccionats. En concret, el projecte que ha rebut el Premi barnaclínic+ ha estat el presentat per Alberto Di Somma, “Retractor per a cirurgia endoscòpica transorbitària”.

El guanyador del Premi barnaclínic+ va ser Alberto Di Somma, amb el seu projecte: ‘Retractor per a cirurgia endoscòpica transorbitària’

Premios Innovación Clínic

Alberto Di Somma rep el Premi barnaclínic+ de mans del Dr. Jaume Balust, Director Assistencial de barnaclínic+

A més d’aquest premi, també es van lliurar dos Premis hospital Clínic Barcelona, per al projecte impulsat per Mireia Pascual, “Dispositius d’alimentació individualitzats per al prematur” i el d’Elisenda Eixarch, “Sistema de segellat per prevenir ruptura iatrogènica de membranes amniòtiques”. Els altres premis concedits van ser el Premi Fundació Vila Casas, per al projecte liderat per Carla Cases, “Disc de centrat per a la millora en l’aplicació del tractament de radioteràpia intraoperatòria de la mama”, el Premi iVascular, per a Victoria Aldecoa i el seu projecte “Videolaringoscopi per a nadons prematurs”, el Premi Fundació “la Caixa” per al projecte “PATAPAM” de Xavier Fernàndez-Busquests i els Premis CATE per a Aida Niñerola pel seu projecte “Sistema d’integració d’imatge diagnòstica prequirúrgica a quiròfan” i per a Ana Requena per el projecte “ISMiHealt”.

La Jornada, més enllà dels Premis Innovació

Els projectes finalistes als premis es van presentar prèviament a dues taules rodones, moderada la primera per Maria Fernández, cap de Desenvolupament de la Innovació del Clínic i Teresa Lloret, directora de l’Oficina de Transferència de Tecnologia i Coneixement de l’IDIBAPS i la segona per Lina Williamson, cap d’Emprenedoria del Clínic i Marina Espriu, cap de Transferència de Tecnologia, Coneixement i Emprenedoria d’ISGlobal.

La jornada també va comptar amb una conferència impartida pel Hak Salih, responsable de Sector Públic, Capital Risc i Start-ups a Healthcare EMEA BD Lead, d’Amazon Web Services (AWS), que va explicar el projecte AWS Healthcare Accelerator amb què es busca abordar les disparitats sanitàries. Després va ser el torn de Luis M. Lasalvia, director mèdic de Siemens Healthineers, que va impartir va parlar sobre com la intel·ligència artificial està ajudant a millorar l’atenció oncològica. La primera conferència va estar moderada per Lluís Donoso, director de l’Institut de Tecnologies Clíniques Avançades (CATI) i la segona per Laura Sampietro-Colom, subdirectora d’Innovació i cap d’Avaluació de Tecnologies Sanitàries del Clínic Barcelona.

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella