Blog barnaclínic


16 octubre, 2023

L’equip de cirurgia toràcica inicia formacions en cirurgia robòtica per a professionals internacionals

Cirugía torácica robótica uniportal (URATS)

Des del Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Clínic de Barcelona s’han iniciat formacions especialitzades en cirurgia robòtica per tècnica uniportal per a professionals internacionals. Aquestes formacions, batejades com a “immersions” pel Dr. Ricard Ramos, cap de Servei de Cirurgia Toràcica del Clínic i cirurgià de barnaclínic+, tenen com a objectiu compartir i expandir els coneixements i tècniques avançades que practiquen els professionals del nostre equip de cirurgia toràcica.

Des dels EUA per conèixer la cirurgia URATS

La primera d’aquestes immersions va comptar amb la presència del Dr. Ardeshir Hakami-Kermani, un prestigiós cirurgià toràcic del reconegut Mount Sinai de Nova York. L’objectiu principal del Dr. Hakami-Kermani era conèixer de prop la tècnica URATS (sigles en anglès de cirurgies toràciques robòtiques uniportals) i aprendre dels professionals del nostre equip, referents i pioners en aquest tipus d’intervenció.

Durant la seva estada, que va durar dos intensos dies, el Dr. Hakami-Kermani va poder presenciar en viu la realització de cinc intervencions de cirurgia robòtica, totes executades mitjançant la tècnica uniportal. Aquests procediments, duts a terme pel mateix Dr. Ramos, la Dra. Anna Ureña i la resta de l’equip de cirurgia toràcica, van estar orientats al tractament de pacients amb càncer de pulmó i tumor de mediastí.

El Dr. Ramos, en reflexionar sobre aquesta primera experiència i la sol·licitud del cirurgià americà, va expressar: “La tècnica uniportal és habitual al nostre servei per al tractament de neoplàsies pulmonars i mediastíniques. La sol·licitud per part del Dr. Hakami-Kermani de conèixer com vam fer la cirurgia robòtica URATS, ens va motivar a organitzar aquests dos dies intensius d’intervencions”, va explicar el Dr. Ramos.

“La tècnica uniportal és habitual al nostre servei per al tractament de neoplàsies pulmonars i mediastíniques. La sol·licitud per part del Dr. Hakami-Kermani de conèixer com vam fer la cirurgia robòtica URATS, ens va motivar a organitzar aquests dos dies intensius d’intervencions”

Dr. Ricard Ramos, cap de Servei de Cirurgia Toràcica del Clínic i cirurgià de barnaclínic+

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de barnaclínic+ (@barnaclinic)

Amb l’objectiu d’expandir el coneixement

El cap de Servei de Cirurgia Toràcica ha assenyalat a més que la intenció de l’Hospital Clínic és continuar amb aquestes formacions: “La nostra intenció és que cada dos o tres mesos realitzem aquestes immersions quirúrgiques per a un nombre reduït de cirurgians”.

L’equip de Cirurgia Toràcica del Grup Hospital Clínic, amb aquestes iniciatives, no només reforça la seva posició com a referent a l’àmbit quirúrgic, sinó que també mostra el seu compromís a compartir i expandir el coneixement a nivell global. La perspectiva és clara: formar més professionals amb tècniques d’avantguarda, cosa que sens dubte beneficiarà pacients de tot el món.


VOLS CONTACTAR AMB EL NOSTRE EQUIP DE CIRURGIA TORÀCICA?

DEMANAR CITA PRESENCIALSOL·LICITAR TELEVISITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella