Blog barnaclínic


8 juny, 2023

El Clínic consolida la seva posició d’avantguarda a la cirurgia toràcica robòtica

Cirugía Torácica robótica

El Servei de Cirurgia Toràcica de l’hospital Clínic de Barcelona continua consolidant la posició de lideratge en l’aplicació de les diferents tècniques de cirurgia robòtica. Amb més de 150 cirurgies robòtiques realitzades el mes d’abril passat, el Servei de Cirurgia Toràcica del Clínic confirma la seva posició de lideratge i referència en aquesta especialitat.

Avançant cap al futur: la cirurgia toràcica robòtica al Grup Clínic

La cirurgia toràcica robòtica s’ha convertit en una opció terapèutica cada cop més utilitzada al Clínic. A través d’enfocaments com la VATS (videotoracoscòpia) i la URATS (cirurgies toràciques robòtiques uniportals), l’hospital busca oferir als pacients els estàndards més alts d’atenció i els últims avenços tecnològics en cirurgia toràcica.

El Dr. Ricard Ramos, cap del servei de Cirurgia Toràcica del Clínic i cirurgià toràcic de barnaclínic+, destaca la importància de la cirurgia robòtica a la pràctica mèdica: “La cirurgia robòtica ens aporta la màxima tecnologia per realitzar tot tipus de cirurgies, cosa que ens permetrà abordar procediments cada cop més complexos amb tècniques mínimament invasives. La idea és que la robòtica sigui una eina que pugui utilitzar tot l’equip a disposició del pacient”.

“La cirurgia robòtica ens aporta la màxima tecnologia per realitzar tot tipus de cirurgies, cosa que ens permetrà abordar procediments cada cop més complexos amb tècniques mínimament invasives. La idea és que la robòtica sigui una eina que pugui utilitzar tot l’equip a disposició del pacient”

Dr. Ricard Ramos, cap del servei de Cirurgia Toràcica del Clínic i cirurgià toràcic de barnaclínic+

El Clínic a l’avantguarda en totes les tècniques de cirurgia toràcica robòtica

La VATS, utilitzada en més del 85% de les reseccions pulmonars per al tractament del càncer de pulmó al Clínic, es caracteritza pel seu enfocament mínimament invasiu. A través de petites incisions, s’aconsegueix extirpar els tumors pulmonars tant malignes com benignes. Tot i això, la VATS presenta certes limitacions, com la manca d’articulació dels instruments i la visió en dues dimensions.

En contrast, la cirurgia toràcica robòtica (RATS) ofereix més precisió i visibilitat durant les intervencions. Gràcies a la seva visió en tres dimensions d’alta definició i al seu ampli rang de moviments, la RATS millora significativament els resultats quirúrgics. A més, redueix la pressió sobre la paret toràcica i els nervis intercostals, cosa que resulta en una disminució del dolor postoperatori i una recuperació més ràpida per als pacients.

La cirurgia toràcica robòtica menys invasiva possible

El Clínic es distingeix per fer cirurgies toràciques robòtiques convencionals i també tècniques innovadores, com la URATS (cirurgies toràciques robòtiques uniportals). La URATS es caracteritza per fer intervencions amb un únic port d’entrada, cosa que redueix la invasivitat i millora els resultats quirúrgics. Aquesta tècnica permet procediments complexos amb mínimes incisions, cosa que resulta en una recuperació més ràpida, menys dolor i menys complicacions. A més, la URATS preserva la funció pulmonar i en millora l’estètica.

El Clínic continua a l’avantguarda de la innovació mèdica, oferint tècniques quirúrgiques avançades i marcant el camí cap a un futur de precisió i excel·lència en el tractament de malalties toràciques. Tot això per brindar als pacients els estàndards més alts d’atenció i els millors resultats possibles.


VOLS CONTACTAR AMB EL NOSTRE EQUIP DE CIRURGIA TORÀCICA?

DEMANAR CITA PRESENCIALSOL·LICITAR TELEVISITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella