Blog de Rehabilitación

Programar visita

Blog de Rehabilitación

@barnaclinic

13 març, 2024

La paràlisi facial es cura, gairebé sempre

Parálisis facial

La paràlisi facial és una malaltia que produeix dèficits funcionals com la incapacitat per tancar l’ull i aixecar la cella del costat afectat, menjar, parlar, somriure, respirar adequadament pel nas, etc. Malgrat que es pot fer vida relativament normal amb paràlisi facial, la persona afectada experimentarà sensació de debilitat muscular en la meitat de la cara afectada i és possible que s’associï dolor darrere de l’oïda, alteració de la sensibilitat a la punta de la llengua i gust metàl·lic. Com veurem en aquesta entrada, en general, la paràlisi facial es cura, però de forma gradual i seguint unes fases…

Ja hem explicat les causes de la paràlisi facial anteriorment. No obstant això, com a recordatori, la paràlisi facial es produeix perquè ha patit una lesió al nervi facial, que és l’encarregat d’enviar la senyal elèctrica a tota la musculatura de la cara i part de la sensibilitat de la llengua.

Ansietat, estrès i paràlisi facial

En molts pacients no només limita la capacitat de demostrar les emocions, fins i tot es pot associar a una disminució de l’autoestima, podent arribar a necessitar tractament mèdic per ansietat o estrès per la paràlisi facial.

La paràlisi facial es cura?

El pronòstic de la paràlisi facial sol ser molt bo. Per tant, podem dir que la paràlisi facial es cura. No obstant això, la paràlisi facial no es cura de cop, és un procés gradual en què el temps de recuperació varia en cada cas. A més, existeixen diferents fases de la paràlisi facial, que ja vam explicar anteriorment en aquest bloc. En qualsevol cas, amb o sense tractament, la majoria dels pacients comença a millorar dins les 2-3 setmanes de l’inici dels símptomes. Llavors, és quan es pot fer vida normal i es pot treballar amb paràlisi facial, gairebé amb normalitat. En la majoria de pacients la paràlisi facial es cura completament, tornant a la seva funció normal dins dels 3 a 6 mesos.

Dra. Sandra Vázquez

“El pronòstic de la paràlisi facial sol ser molt bo. Per tant, podem dir que la paràlisi facial es cura, però és un procés gradual en què el temps de recuperació varia en cada cas”

Dra. Sandra Vázquez

En alguns casos, no obstant això, els símptomes poden durar més temps. Són aquells pacients que ens visiten en consulta afirmant “no em vaig recuperar de la paràlisi facial“. En aquests casos, l’extensió del dany nerviós determina l’abast de la recuperació. Inclusivament, els símptomes podrien no desaparèixer completament i quedar cert grau de dèficit, algunes seqüeles de la paràlisi facial. Inclusivament, de forma bastant infreqüent, el trastorn pot repetir-se, del mateix costat o del costat oposat de la cara. 

No em vaig recuperar de la paràlisi facial Què faig?

Si vostè és un d’aquests pacients que afirma “no em vaig recuperar de la paràlisi facial“, si no pot fer vida normal amb la paràlisi facial persistent, si pateix estrès o els símptomes són molestos o interfereixen en la

seva vida diària, ha de consultar amb un mèdic especialista en Rehabilitació. La rehabilitació el pot ajudar amb exercicis per a la paràlisi facial, diferents opcions de tractament, que van de la reeducació facial, a la infiltració de toxina botulínica, fins a la possibilitat de valorar altres procediments terapèutics.


VOLS CONTACTAR AMB LA DRA. SANDRA VÁZQUEZ?

SOL·LICITAR CITA PRESENCIAL | SOL·LICITAR VISITA TELEMÀTICA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella