Blog barnaclínic


29 abril, 2022

barnaclínic+ posa en marxa la seva Unitat de Diagnòstic Dermatològic

Diagnóstico cáncer de piel y melanoma

El càncer de pell és el tumor més freqüent i s’estima que un 20% de les persones el desenvoluparan al llarg de la vida. Només a Espanya aquesta malaltia afecta 300 persones de cada 100.000 cada any. El melanoma maligne per la seva banda és un tumor que es produeix per un creixement anòmal d’algunes cèl·lules de la pell, la incidència dels quals en els últims anys augmenta possiblement en relació amb els hàbits d’exposició al sol. Com que aquests tumors cutanis apareixen de forma externa són més fàcils de detectar i si el seu diagnòstic es fa en fases inicials té una alta possibilitat de curació. A causa d’aquesta importància del diagnòstic precoç, barnaclínic+ ha engegat la seva Unitat de Diagnòstic Dermatològic.

Professionals de prestigi amb àmplia experiència en el diagnòstic i tractament del càncer de pell

Aquesta unitat estarà dirigida per la Dra. Susana Puig i el Dr. Josep Malvehy. Tots dos tenen més de 20 anys d’experiència en el diagnòstic i tractament del càncer de pell, el melanoma, els tumors cutanis i la cirurgia dermatològica. A més, el Servei de Dermatologia de barnaclínic+ compta amb altres professionals de reconegut prestigi que, tots ells, formen part de l’Hospital Clínic de Barcelona.

La Unitat de Diagnòstic del Càncer de Pell i Melanoma de barnaclínic+ està dirigida per la Dra. Susana Puig i el Dr. Josep Malvehy, que tenen més de 20 anys d’experiència en el diagnòstic i tractament de tumors cutanis

A més de comptar amb grans professionals, la nova unitat disposarà així mateix de la darrera tecnologia del mercat en diagnòstic dermatològic i del càncer cutani. Així, per exemple, els professionals dirigits per la Dra. Puig i el Dr. Malvehy són experts en l’ús de la Microscòpia confocal, una tècnica de diagnòstic no invasiu de lesions cutànies amb resolució cel·lular, semblant a la histologia convencional però que es realitza en temps real i de manera indolora. Gràcies a aquesta tecnologia és possible visualitzar les diferents capes de la pell i estudiar-ne l’estructura.

Nou robot Vectra360, la darrera tecnologia en diagnòstic dermatològic

En línia amb aquesta aposta per la tecnologia més innovadora, la Unitat de Diagnòstic Dermatològic comptarà també amb el robot Vectra360, sent un dels dos únics centres d’Espanya a disposar d’un. Aquest robot és un dispositiu que combina imatges en 3D i imatges de dermoscòpia digital seqüencial per rastrejar de forma no invasiva tant melanomes com càncers cutanis no melanoma.

barnaclínic+ comptarà amb el robot Vectra360, essent un dels dos únics centres d’Espanya a disposar-ne un. Aquest robot permet rastrejar de forma no invasiva tant melanomes com càncers cutanis no melanoma

Es tracta d’un equip que està dotat de 98 càmeres i un entramat d’il·luminació de polarització creuada –que evita les brillantors i permet veure millor les lesions cutànies– capaces de capturar imatges de tota la superfície de la pell i oferir als especialistes una visió tridimensional del pacient. En menys d’un segon, el nou robot és capaç de prendre les imatges de tot el cos del pacient en tres dimensions, amb les quals és possible confeccionar un mapa dermatològic complet.

“Això té aplicació en molts àmbits de la Dermatologia, però sobretot és molt útil en els pacients amb alt risc de melanoma i càncer cutani, en què serà possible identificar les lesions que presenten, localitzar-les de forma encertada i comparar entre diferents visites els canvis que es produeixen”, explica la Dra. Susana Puig.

Dra. Susana Puig - Cáncer de Piel y Melanoma«El Vectra360 és molt útil en els pacients amb alt risc de melanoma i càncer cutani, en què serà possible identificar les lesions que presenten, localitzar-les de forma encertada i comparar entre diferents visites els canvis que es produeixen»

Dra. Susana Puig , dermatòloga

Aquesta anàlisi fotogràfica que realitza Vectra360 permet accedir a una visió global de la superfície de la pell extraordinàriament detallada, a la qual en el futur serà possible aplicar tècniques de diagnòstic basades en la intel·ligència artificial. “Estem vivint una revolució digital a la medicina. Ara estem desenvolupant diferents projectes que esperem es tradueixin en innovacions que en el futur ens permetin millorar el diagnòstic precoç del càncer de pell”, va apuntar el Dr. Josep Malvehy.

«Estem vivint una revolució digital a la medicina. Ara estem desenvolupant diferents projectes que esperem es tradueixin en innovacions que en el futur ens permetin millorar el diagnòstic precoç del càncer de pell»

Dr. Josep Malvehy, dermatòleg

Possibilitats de tractament del càncer de pell i el melanoma

La nova Unitat de Diagnòstic Dermatològic no se centrarà únicament a identificar la malaltia, sinó que localitzarà també altres patologies cutànies i oferirà així mateix els diferents tractaments disponibles actualment, que solen iniciar-se amb l’extirpació quirúrgica del tumor. La dificultat d’aquesta intervenció dependrà del tipus de tumor, la mida i la localització, però en la majoria dels casos es podrà fer de manera ambulatòria, sense necessitat d’ingressar a l’hospital.

A més del tractament quirúrgic, també s’oferiran altres alternatives com ara la radioteràpia, la crioteràpia, la quimioteràpia o la immunoteràpia, a més de teràpia fotodinàmica i imiquimod, un tractament d’alguns casos de càncer de pell a base de preparats tòpics.


VOLS CONTACTAR AMB ELS PROFESSIONALS DE LA UNITAT DE DIAGNÒSTIC DERMATOlÒGIC?

DEMANAR CITA  | SOL·LICITAR TELEVISITA


Imatge i vídeoo: Hospital Clínic de Barcelona

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella