Blog barnaclínic


22 maig, 2024

Neix la Unitat del Dolor de barnaclínic+ per donar solució a pacients amb qualsevol tipus de dolor

El dolor crònic és una experiència complexa i debilitant que afecta milions de persones a tot el món. A diferència del dolor agut, que és una resposta temporal del cos a una lesió o malaltia, el dolor crònic persisteix durant setmanes, mesos o fins i tot anys, desafiant la qualitat de vida i generant una càrrega significativa tant per als individus com per a la societat en general. La nova Unitat del Dolor de barnaclínic+ té com a objectiu explorar en profunditat aquesta condició multifacètica, abordant-ne les causes, manifestacions clíniques, impacte biopsicosocial i estratègies de maneig. En comprendre millor la naturalesa complexa del dolor, els professionals de la salut estaran més ben equipats per proporcionar una cura integral i personalitzada a aquells que el pateixen.

El dolor crònic es pot curar

“El dolor crònic és aquell dolor que es perllonga en el temps més enllà de tres mesos. Afecta totes les dimensions de la qualitat de vida d’una persona, la funció física, la capacitat de relació social, lestat mental. No necessàriament ha de ser per a tota la vida. El dolor crònic també es pot curar”, explica el Dr. Christian Dürsteler, del Servei d’Anestesiologia de l’hospital Clínic i Especialista en Maneig del Dolor de barnaclínic+.

Dr. Christian Dürsteler

“El dolor crònic és aquell dolor que es perllonga en el temps més enllà de tres mesos. No necessàriament ha de ser per a tota la vida. El dolor crònic també es pot guarir”

Dr. Christian Dürsteler, del Servei d’Anestesiologia de l’hospital Clínic i Especialista en Maneig del Dolor de barnaclínic+

Especialistes en casos complexos de pacients amb dolor

La nova Unitat del Dolor neix per donar resposta als casos més complexos de pacients amb tota mena de dolor, que han estat visitats per altres especialistes, però els tractaments dels quals han fracassat o no han respost satisfactòriament. “Estem especialitzats en aquells casos més complexos de dolor postquirúrgic persistent, de dolor neuropàtic i fins i tot de dolor oncològic”, prossegueix el Dr. Düsteler, que incideix en com el dolor crònic afecta múltiples esferes de la vida dels pacients, afectant no només a la seva funció física, sinó tenint repercussions també en la salut mental i la capacitat de relació social de les persones.

Dr. Christian Dürsteler

“Estem especialitzats en aquells casos més complexos de dolor postquirúrgic persistent, de dolor neuropàtic i fins i tot de dolor oncològic

Dr. Christian Dürsteler, del Servei d’Anestesiologia de l’hospital Clínic i Especialista en Maneig del Dolor de barnaclínic+

“Estem preparats per poder solucionar tots els tipus de problemes de dolor que persisteixen després d’un traumatisme, d’un accident o d’una cirurgia”, assenyala el Dr. Guilherme Ferreira dos Santos, especialista sènior de l’hospital Clínic i de la Unitat del Dolor de barnaclínic+.

Dr. Guilherme Ferreira dos Santos

“Estem preparats per poder solucionar tots els tipus de problemes de dolor que persisteixen després d’un traumatisme, d’un accident o d’una cirurgia”

Dr. Guilherme Ferreira dos Santos, especialista sènior de l’hospital Clínic i de la Unitat del Dolor de barnaclínic+

Diferents tipus de dolor i tipus de pacients

El dolor crònic més freqüent és el musculoesquelètic, que alhora es pot dividir en diferents tipus, com el mal d’ossos, dolor lumbar o mal de cervicals. El dolor lumbar, que es localitza habitualment a la part baixa de l’esquena, de vegades pot irradiar la zona de la natja i fins i tot la cama. “En aquests casos, cal descartar que no hi hagi una afectació de l’arrel per una hèrnia discal”, explica el Dr. Dürsteler, que afegeix que en aquest cas el tractament és molt diferent, amb fàrmacs més dirigits i fins i tot pot precisar tècniques intervencionistes com a infiltracions a l’esquena.

La nova Unitat del Dolor, a més, podrà tractar una gran varietat de pacients, com aquells que s’han sotmès a una intervenció o també els que han patit traumatismes o accidents, dels quals persisteixen seqüeles de dolor lumbar, cervical o articular.

Àmplia varietat de tractaments del dolor

La nova unitat té diferents tipus de tractament del dolor, que s’adapten a les necessitats de cada pacient. Entre aquests hi ha els tractaments de neuromodulació, que inclouen l’administració intratecal de fàrmacs – una manera especial de donar medicaments que es fa servir quan cal que arribin directament al cervell o la medul·la espinal– o l’estimulació elèctrica. “Aquestes teràpies ofereixen la millor alternativa per almenys alleujar parcialment el dolor crònic dels pacients”, continua explicant el Dr. Christian Dürsteler.

Així mateix, a la nova unitat també estaran disponibles tècniques de medicina regenerativa. “Parlem de productes que es preparen després d’una extracció de la sang del pacient i de la qual es poden preparar múltiples productes per infiltrar directament en articulacions o tendons o al voltant de nervis”, assenyala el Dr. Guilherme Ferreira dos Santos.

“Tenim també múltiples tècniques percutànies, parlem de diferents tipus de tècniques de radiofreqüència o de rizòlisi que utilitzem, per exemple, en problemes relacionats amb dolor crònic lumbar, dolor crònic cervical o dolor crònic radicular, és a dir, com la ciàtica, per exemple” , prossegueix el Dr. Ferreira dos Santos. Són tècniques poc invasives en què es fan servir petites agulles per tractar problemes de pinçaments de nervis. “En termes de resultats, aquestes tècniques permeten prolongar l’efecte de disminució del dolor quan comparem, per exemple, amb infiltracions sense l’addició de la rizòlisi o la radiofreqüència”, prossegueix l’expert.

“A més de les teràpies clàssiques farmacològiques o les tècniques intervencionistes, també oferim un programa d’Atenció Integral al Pacient amb Dolor Crònic“, afegeix el Dr. Dürsteler. Aquest programa consisteix en una sèrie de sessions grupals en què apoderem el pacient en l’autogestió del seu dolor, fent èmfasi en l’educació terpèutica, en el suport psicològic, en les tècniques de mindfulness, en l’educació en neurociències del dolor, la medicina física i rehabilitació i en l’exercici físic dirigit.


VOL CONTACTAR AMB ELS NOSTRES PROFESSIONALS DE LA UNITAT DEL DOLOR?

DEMANAR CITA  | SOL·LICITAR TELEVISITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella