Blog barnaclínic


21 desembre, 2020

Nova àrea quirúrgica d’Oftalmologia de el Grup Hospital Clínic

El passat 10 de desembre es va inaugurar la nova àrea quirúrgica de l’Institut Clínic d’Oftalmologia (ICOF), del Grup Hospital Clínic de Barcelona. Es tracta d’unes instal·lacions que compten amb l’última tecnologia de l’especialitat i que permeten realitzar tractaments quirúrgics d’alta complexitat; amb millors resultats, més precisió i millor postoperatori. A més, amb la construcció del Clínic Eye Training Centre, el Servei de Oftalmologia compaginarà l’activitat quirúrgica, docent i formativa en un únic espai.

Una nova àrea quirúrgica d’oftalmologia, pensada per al confort i la comoditat dels pacients i els professionals

La nova àrea quirúrgica d’Oftalmologia compta amb quatre quiròfans repartits en més de 1.000 metres quadrats de superfície. Equipats tots ells amb l’última tecnologia, com explica el Dr. Alfredo Adán, director de l’ICOF, disposen a més amb “un disseny pensat per a la comoditat i el confort dels pacients i dels professionals”. Una àrea espaiosa, lluminosa i càlida que acollirà al voltant de 30 cirurgies al dia. En aquest sentit, com explica el Dr. Adan: “Les intervencions oftalmològiques no requereixen ingrés i el pacient oftalmològic té unes característiques concretes derivades de la seva edat. Per aquest motiu, en la nova àrea quirúrgica d’oftalmologia, era crucial cuidar el màxim el disseny i potenciar la sensació de confort: els espais són amplis, amb calidesa arquitectònica i llum natural “.

Dr. Alfredo Adán“Les intervencions oftalmològiques no requereixen ingrés i el pacient oftalmològic té unes característiques concretes derivades de la seva edat. Per aquest motiu era crucial cuidar el màxim el disseny i potenciar la sensació de confort”

Dr. Alfredo Adán

L’última tecnologia per uns millors resultats en cirurgia oftalmològica

Com hem dit, la nova àrea quirúrgica d’oftalmologia està dotada de l’última tecnologia que hi ha en l’especialitat. Les noves infraestructures permetran realitzar: cirurgia de cataractes amb làser de femtosegon, implants intraoculars d’última generació, cirurgia de microincisions de retina, trasplantament de còrnia, tractament i cirurgia del glaucoma amb microimplants … D’altra banda, compta amb tecnologia de visualització 3D amb hiperrealitat, que garanteix major precisió en la cirurgia, millor visualització i, per tant, millors resultats. Els quiròfans comptaran també amb microscopi intraoperatori amb OCT (tomografia de coherència òptica) que oferirà informació durant la cirurgia i també ajudarà a millorar la precisió, els resultats postoperatoris i la rehabilitació.

El nou bloc quirúrgic d’Oftalmologia també disposa de la tecnologia Estimtrack®, ja present a la Sala d’Hospitalització de barnaclínic+ i en altres quiròfans de l’Hospital Clínic. Es tracta d’una aplicació que ofereix informació de l’estat de la cirurgia a temps real. Gràcies a Estimtrack®, els familiars poden conèixer la situació de l’pacient en tot moment, disminuint l’ansietat durant el temps d’espera i ajudant a millorar els processos i l’eficiència de la intervenció i el bloc quirúrgic.

Nova àrea quirúrgica d’oftalmologia i Clinic Eye Training Center: assistència i formació en un únic espai

Un cop ha conclòs el projecte de construcció del nou bloc quirúrgic d’oftalmologia, es procedirà amb la nova àrea de formació i docència anomenada Clínic Eye Training Centre. D’aquesta manera, a mitjans de 2021, segons el Dr. Alfredo Adán: “El Clínic es convertirà en el primer hospital a comptar amb un espai dedicat a l’assistència, la innovació i la formació en Oftalmologia”.

La presència conjunta del bloc quirúrgic i de el nou Clínic Eye Training Centre (CETC), permetrà als alumnes realitzar pràctiques ‘in situ’ i veure en directe les cirurgies que es realitzin en el nou bloc quirúrgic. A més, la comunicació directa entre els nous quiròfans, les consultes externes i els laboratoris del CETC, permetrà crear un flux continu entre el diagnòstic, la primera assistència i el tractament quirúrgic.


VOL CONTACTAR AMB EL SERVEI  D’OFTALMOLOGIA?

DEMANAR CITA PRESENCIALSOL·LICITAR TELEVISITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella