Blog barnaclínic


28 juny, 2019

Lents esclerals, la millor opció per irregularitats cornials i ull sec, ara a Barnaclínic +

Lentes esclerales

El servei d’oftalmologia de barnaclínic+ ofereix un nou servei per a aquells pacients, usuaris de lents de contacte, els quals, per la seva patologia (queratocon, trasplantament de còrnia, síndrome d’ull sec sever), no poden fer ús de lents de contacte convencionals. Les lents de contacte de suport escleral o lents esclerals, des d’ara disponibles a barnaclínic+, són la millor opció per a aquests pacients.

Què són les lents esclerals?

Les lents de suport escleral són un tipus de lents de contacte que, pel material i la forma amb la qual estan fetes, el seu suport no està en la còrnia (part transparent de l’ull), sinó en l’escleròtica (part blanca de l’ull) . Aquest tipus de “suport escleral” evita les possibles irregularitats cornials i crea un espai entre la lent i la mateixa còrnia, que ajuda a mantenir l’ull sempre humit; millorant la visibilitat, els símptomes de l’ull sec i arribant a retardar la necessitat d’un trasplantament de còrnia.

MÉS INFORMACIÓ SOBRE LENTS DE CONTACTE DE SUPORT ESCLERAL

Qui pot beneficiar-se de l’ús de lents esclerals?

Les lents de suport escleral són lents semirígides, especialment útils en pacients que presenten irregularitats de la còrnia o en aquells en què les lents rígides no aconsegueixen centrar-se correctament.

Així doncs, les lents esclerals són la millor opció per a pacients amb queratocon, degeneració merginal pel·lúcida o ectàsies post-LASIK i / o que han estat intervinguts mitjançant queratoplàstia, amb la implantació d’un anell intracorneal o de trasplantament de còrnia. També són una òptima opció per a aquelles persones que no poden usar lents de contacte convencionals per la presència de cicatrius corneals o defectes epitelials.

D’altra banda, les persones que pateixen del Síndorme d’ull sec sever també es poden veure molt beneficiades de l’ús de lents esclerals. I és que, amb l’ús d’aquestes lents de contacte, els símptomes de l’ull sec, com la picor ocular o la coïssor, es veuran reduïts dràsticament.

Amb les lents de contacte de suport escleral, aquest tipus de pacients, tenen una opció fàcil i segura per tractar defectes refractius alts, com la miopia, la hipermetropia o l’astigmatisme.

BENEFICIS DE L’US DE LENTS ESCLERALS

Com posar les lents de contacte de suport escleral?

Per col·locar les lents de suport escleral és necessari l’ús d’una ventosa, tant per posar les lents esclerals, com per llevar-les. A més, el perfil de la lent s’ha d’ajustar i personalitzar per a cada pacient. Per aquest motiu, per explicar el seu ús i adaptar les lents, cal una primera visita oftalmològica i diverses visites amb l’optometrista. En la visita, el pacient aprendrà com posar les lents de suport escleral i com treure-les amb l’ús de la ventosa. A més, se li explicarà en què consisteix el manteniment de les mateixes i com realitzar l’ompliment de la lent esclaral amb solució salina per prevenir l’ull sec.

COM POSAR LES LENTS ESCLERALS


VOLS PARLAR AMB EL NOSTRE EQUIP D’OFTALMOLOGIA O VOLS MÉS INFORMACIÓ SOBRE LENTS DE CONTACTE DE SUPORT escleral?

M’INTERESSA!

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella