Blog barnaclínic


13 octubre, 2023

barnaclínic+ incorpora l’ecografia cutània i el làser de CO2 al seu servei de dermatologia

Ecografía cutánea y láser de CO2 en dermatología

La pell, l’òrgan més gran del nostre cos, compleix un paper fonamental en protegir-nos contra amenaces externes, regular la nostra temperatura i transmetre estímuls sensorials. Mantenir una pell saludable és essencial no sols per raons estètiques, sinó també per garantir el nostre benestar general. Amb el ferm compromís de brindar als nostres pacients l’atenció dermatològica més avançada, en aquest article us presentem dos nous serveis que hem incorporat a barnaclínic+: l’ecografia cutània i el làser de CO2. Es tracta de dues tècniques que no només permeten un diagnòstic més precís de problemes cutanis, sinó que també ofereixen tractaments efectius i menys invasius per a diverses afeccions dermatològiques. Descobreix com aquestes eines ens permeten oferir als nostres pacients millor atenció mèdica i cura de la pell.

L’ecografia cutània: Diagnòstic poc invasiu i molt més

L’ecògraf cutani, també conegut com a ultrasò dermatològic o ecografia cutània, que ha adquirit rellevància en la dermatologia i la cirurgia plàstica, opera emetent ones sonores que, en penetrar a la pell, reboten en les estructures internes. Les ones reflectides es recullen novament i es converteixen en imatges. A diferència dels ultrasons tradicionals per examinar òrgans més interns, els ecògrafs cutanis usen freqüències més altes, aconseguint imatges d’alta resolució de les capes més superficials de la pell i teixits adjacents. “Gràcies a aquest ecògraf és possible veure des dels primers mil·límetres fins als últims centímetres del greix subcutani amb un detall que no s’aconsegueix amb cap altra tècnica d’imatge”, explica la Dra. Priscila Giavedoni, dermatòloga del Servei de Dermatologia de l’Hospital Clínic i professional de barnaclínic+.

Dra. Priscila Giavedoni

«Amb l’ecografia cutània és possible veure des dels primers mil·límetres fins als darrers centímetres del greix subcutani amb un detall que no s’aconsegueix amb cap altra tècnica d’imatge»

Dra. Priscila Giavedoni, dermatòloga del Servei de Dermatologia de l’Hospital Clínic i professional de barnaclínic+

L’ecografia cutània té múltiples aplicacions, entre les quals destaca el diagnòstic, ajudant a identificar i caracteritzar lesions cutànies, tumors i quists, entre d’altres. Així mateix, també serveix per poder fer-ne un seguiment i veure la resposta als tractaments. “Es tracta d’un examen complementari a la biòpsia que ens ofereix en alguns casos imatges tan característiques que podem dir quin tipus de tumor es tracta”, afegeix la Dra. Giaveloni, que apunta com en tumors cutanis grans és possible saber també si prop del tumor hi ha artèries, nervis o tendons per facilitar la feina dels cirurgians.

A més, l’ecografia cutània és molt útil en les malalties inflamatòries, on la biòpsia té la limitació de ser agressiva en necessitar tallar la pell i a més només es pot estudiar escassos centímetres de la pell. “Amb l’ultrasò dermatològic podem fer estudis molt més complets de tota la lesió en poc temps, sent un procediment molt ràpid i amb molt de valor diagnòstic”, continua explicant la Dra. Giaveloni.

Finalment, l’experta destaca que també serveix com a guia en procediments com la infiltració de materials de rebliment en els procediments de medicina estètica i per valorar els pacients abans i després. “En pacients que ja han estat infiltrats prèviament es corre risc quan es fan nous procediments d’injecció. Amb l’ecografia cutània és possible saber exactament on és aquest material i fins i tot de quin tipus és, a més de donar-nos dades importants de l’anatomia del pacient per fer més segura la intervenció”, afegeix la dermatòloga.

VOLS SOL·LICITAR INFORMACIÓ O T’INTERESSA EL SERVEI D’ECOGRAFIA CUTÀNIA?

DEMANAR CITA  | SOL·LICITAR TELEVISITA

El làser de CO2: Una eina versàtil

L’altre servei que ha incorporat barnaclínic+ és el làser de CO2, un tipus de tecnologia que utilitza diòxid de carboni com a mitjà per generar un feix de llum a l’espectre infraroig, amb una longitud d’ona específica de 10.600 nanòmetres. Aquesta longitud d’ona és absorbida especialment per l’aigua, un component principal de les cèl·lules humanes. Quan el feix làser impacta a la pell, vaporitza instantàniament les cèl·lules superficials en evaporar l’aigua continguda, permetent una eliminació precisa i controlada de les capes de la pell.

Hi ha dues maneres de fer servir l’equip, com explica la Dra. Alba Català, dermatòloga del Servei de Dermatologia de l’Hospital Clínic i professional de barnaclínic+:

Una de les principals indicacions de l’ús del làser de CO2 és el tractament dels nevus exofílics, és a dir, una piga que presenta una projecció o elevació per sobre de la superfície cutània. Aquests nevus poden tenir diverses aparences, des de petits bonys fins a lesions més grans i projectades. “En aquests casos utilitzem el làser per rebaixar el nevus fins a deixar-lo pla, amb un resultat estètic molt satisfactori”, comenta la Dra. Catalá.

Dra. Alba Català

«Davant dels nevus exofílics, el làser de CO2 permet rebaixar-los fins a deixar-los plans, amb un resultat estètic molt satisfactori»

Dra. Alba Català, dermatòloga del Servei de Dermatologia de l’Hospital Clínic i professional de barnaclínic+

El làser de CO2 també és molt útil en el tractament de les cicatrius deixades per l’acne. “En aquests casos s’aconsegueix estimular els fibroblasts, unes cèl·lules que produeixen col·lagen que ajuda a emplenar els buits que deixen aquestes cicatrius de l’acne“, continua explicant l’experta, que apunta la necessitat de fer una correcta avaluació dels pacients, ja que no totes les cicatrius són iguals.

VOLS SOL·LICITAR INFORMACIÓ O T’INTERESSA EL SERVEI DE LÀSER DE CO2?

DEMANAR CITA  | SOL·LICITAR TELEVISITA

Diagnòstic dermatològic, prevenció i tractament

Amb el pas del temps i l’exposició a diversos factors ambientals, la pell pot patir danys, alteracions i malalties que, si no fossin tractades adequadament, podrien tenir conseqüències serioses per a la nostra salut. Per això, és essencial que comptem amb les eines i tecnologies més avançades per a la cura i el tractament. En aquest sentit, barnaclínic+ compta amb una Unitat de Diagnòstic Dermatològic, dirigida per la Dra. Susana Puig i el Dr. Josep Malvehy, que ofereix les darreres opcions disponibles actualment no només per al diagnòstic de les malalties cutànies sinó també per als seus tractaments . Ara, amb la incorporació de l’ecografia cutània i el làser de CO2, a barnaclínic+ ampliem la nostra oferta en prevenció, diagnòstic, tractament i cura de les patologies de la pell.

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella