Blog barnaclínic


25 novembre, 2019

Primera cirurgia ginecològica complexa assistida per robot del Grup Hospital Clínic

El passat 31 d’octubre, la Dra. Berta Diaz-Feijoo i el Dr. Aureli Torné, tots dos professionals de Ginecologia barnaclínic+, van realitzar la primera cirurgia robòtica ginecològica complexa del Grup Hospital Clínic de Barcelona. Amb aquesta intervenció, com afirma al vídeo la Dra. Diaz-Feijoo, “la carrera per la cirurgia robòtica no ha fet més que començar”.

Cirurgia del càncer d’endomeri assistida per robot

Aquesta primera cirurgia robòtica ginecològica realitzada al Clínic, es va dur a terme al quiròfan Optimus, el més segur i un dels més avançats i moderns de el món, i amb el robot Da Vinci, l’únic autoritzat per aquest tipus d’intervenció. La pacient intervinguda estava afectada de càncer d’endometri inicial i se li va realitzar una cirurgia d’estadificació. Aquest tipus de cirurgia és molt habitual a l’Hospital Clínic, es realitzen més de 60 a l’any.

Beneficis de la cirurgia robòtica ginecològica

L’ús del robot Da Vinci en intervencions ginecològiques ofereix diversos beneficis. Entre les millores d’aquest tipus de cirurgia destaquen: la visió tridimensional i la possibilitat d’introduir instruments robòtics dins de l’abdomen de la pacient amb set graus de moviment. Així doncs, aquestes millores ofereixen major precisió, que suposa menys dolor post-operatiori i menys complicacions, sobretot en cirurgies ginecològiques complexes. En aquests casos, al requerir la cirurgia robòtica menys incisions, gairebé no hi ha risc de sagnat. Proporcionant una recuperació més ràpida i suportable i un temps d’hospitalització molt menor.

Dra. Berta Diaz Feijoo“La cirurgia robòtica ofereix una sèrie de millores que permeten una major precisió en la intervenció quirúrgica. Millores que, encara que són subtils, poden marcar la diferència “

Dra. Berta Diaz-Feijoo

Quin tipus de cirurgies es beneficien de l’ús del robot Da Vinci?

Totes les cirurgies laparoscòpiques ginecològiques poden ser assistides per robot. Tot i així, la cirurgia robòtica ginecològica ofereix major benefici davant intervencions quirúrgiques complexes. És a dir: cirurgia de la histerectomia radical, cirurgia de càncer d’endometri, càncer d’ovari inicial o càncer de cèrvix. Una altra de les principals indicacions és davant pacients amb obesitat. En aquests casos, el robot facilita molt la realització de la cirurgia, gràcies a la millor visibilitat i a la precisió dels moviments robòtics.

Dra. Berta Diaz Feijoo

“Totes les cirurgies laparoscòpiques ginecològiques poden ser assistides amb robot. No obstant això, la cirurgia robòtica ginecològica ofereix major benefici en les intervencions complexes “

Dra. Berta Diaz-Feijoo


VOL CONTACTAR AMB LA DRA. BERTA DIAZ-FEIJOO?

DEMANAR CITA PRESENCIALDEMANAR TELEVISITA

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella