Gender Identity Blog

Gender Identity Blog

26 de març de 2024

Cirurgia total d’afirmació de gènere: una solució integral per aconseguir com més aviat millor la vida que desitges

Cirugía total de afirmación de género

En la recerca d’alinear el cos amb la identitat de gènere, la cirurgia total d’afirmació de gènere emergeix com un procés complet que implica múltiples intervencions quirúrgiques. A través de procediments com la vaginoplastia, la feminització facial i la glotoplastia, entre d’altres, es busca oferir a les persones transgènere l’oportunitat de viure de manera autèntica i satisfactòria. No obstant això, abans d’embarcar-se en aquest viatge transformador, és crucial comprendre tant els beneficis com els riscos associats amb aquesta decisió, així com buscar els llocs adequats per dur a terme aquestes intervencions.

Intervencions i procés de la cirurgia total d’afirmació de gènere

La cirurgia total d’afirmació de gènere comprèn una sèrie d’intervencions quirúrgiques dissenyades per ajustar el cos a la identitat de gènere de la persona. Des de la vaginoplastia, passant per la cirurgia de feminització corporal i facial, fins a la glotoplastia, aquestes intervencions busquen oferir una coherència estètica i una major satisfacció amb la imatge corporal.

El procés pot variar segons les necessitats individuals del pacient, però típicament implica una sèrie d’intervencions realitzades en un període de temps relativament curt. Per exemple, una pacient pot sotmetre’s primer a una vaginoplastia, seguida de procediments addicionals de feminització corporal, després a la feminització facial i, finalment, a la cirurgia de la veu.


Beneficis i riscos de la cirurgia total d’afirmació de gènere

Realitzar totes les intervencions en un període de temps concentrat pot tenir beneficis significatius. Des de consolidar el procés de transició fins a reduir el temps d’espera i l’estrès emocional, la cirurgia total d’afirmació de gènere ofereix una ruta més eficient cap a l’autenticitat de gènere. No obstant això, també comporta riscos, com una recuperació prolongada, un major risc de complicacions i pressió financera. Veiem amb més detall de què estem parlant i per què dur a terme la cirurgia total d’afirmació de gènere és una bona idea…

“Realitzar totes les intervencencions en un període de temps concentrat pot tenir beneficis significatius per a la pacient. Des de consolidar el procés de transició i oferir un millor resultat estètic, fins a reduir el temps d’espera i l’estrès emocional. No obstant això, també comporta riscos que la pacient ha de conèixer…”

Dr. Mauricio Raigosa

6 beneficis de la cirurgia total d’afirmació de gènere

  1. Tot en el mateix centre, amb el mateix equip

    La cirurgia total d’afirmació de gènere suposa l’oportunitat de dur a terme totes les intervencions en poc temps, en un mateix centre. Normalment, per seguir el procés d’afirmació de gènere complet, cal visitar més d’un centre, posar-se en mans de diversos equips, desplaçar-se i esperar molt de temps. La cirurgia total d’afirmació de gènere de barnaclínic+ permet dur a terme totes les intervencions en poc temps, coordinades pel mateix equip multidisciplinari de professionals, sense haver de desplaçar-se ni gestionar ingrés en diferents centres.

  2. Consolidació del procés

    Realitzar totes les intervencions en un període de temps concentrat pot permetre que la persona completi la seva transició de gènere de manera més ràpida i eficient, la qual cosa pot ser emocionalment gratificant.

  3. Menor temps d’espera

    La persona pot reduir el temps total que passa esperant i preparant-se per a cada procediment individualment.

  4. Reducció de l’estrès emocional

    Per a algunes persones, la possibilitat de completar totes les intervencions en un temps relativament curt pot reduir l’estrès emocional associat amb el procés de transició de gènere.

  5. Coherència estètica

    En realitzar múltiples intervencions en un curt període de temps, és possible aconseguir una aparença facial i corporal més coherent i harmònica, ja que els canvis s’integren de manera més efectiva.

  6. Reducció de costos i temps

    En agrupar diverses intervencions en un sol període quirúrgic, és possible reduir els costos i el temps associats amb múltiples procediments quirúrgics per separat.

4 riscos associats a la cirurgia total d’afirmació de gènere

  1. Recuperació prolongada

    Realitzar múltiples intervencions en poc temps pot resultar en un període de recuperació prolongat durant el procés concentrat. Això pot augmentar el risc de complicacions postoperatories i afectar la qualitat de vida durant el període de recuperació. No obstant això, realitzar totes les intervencions a barnaclínic+ permetrà una comunicació més efectiva entre equips i entre el pacient i els professionals, a més de reduir els desplaçaments.

  2. Major risc de complicacions

    L’acumulació de múltiples procediments quirúrgics pot augmentar el risc de complicacions intraoperatories i postoperatories, com infeccions, hematomes, cicatrització deficient, entre altres. D’altra banda, si es realitza la cirurgia total d’afirmació de gènere en un sol centre, la gestió d’aquestes complicacions serà més fàcil, amb professionals de diferents especialitats implicats i es podran abordar abans i millor.

  3. Fatiga física i emocional

    La realització de diverses cirurgies transgènere en un curt període de temps pot ser físicament esgotadora i emocionalment desafiadora per a la persona. La fatiga i l’estrès acumulatius poden afectar negativament la recuperació i el benestar general. No obstant això, també cal tenir en compte que es reduiran els desplaçaments, el cost total i es podrà aconseguir l’objectiu desitjat molt abans, amb tot el que això comporta de positiu per a la tranquil·litat emocional de la pacient.

  4. Pressió financera

    Realitzar múltiples intervencions en poc temps pot ser econòmicament exigent, ja que els costos associats amb la cirurgia, l’hospitalització i la recuperació es poden sumar ràpidament. Tot i que es aconsegueixi un estalvi en el cost total de totes les intervencions, fer-les totes d’una vegada pot posar pressió financera en la persona i els seus sistemes de suport. En aquest sentit, és important tenir en compte què suposa econòmicament realitzar una cirurgia transgènere, t’ho expliquem AQUÍ.

On dur a terme la cirurgia total d’afirmació de gènere?

No tots els centres mèdics estan equipats per oferir una cirurgia total d’afirmació de gènere. És fonamental buscar centres amb experiència i especialització en cirurgia d’afirmació de gènere, que comptin amb un enfocament multidisciplinari i protocols d’atenció sensibles al gènere.

Heus aquí les condicions que ha de complir un centre per realitzar aquest tipus de cirurgies:

A barnaclínic+ complim amb tots aquests requisits, el nostre equip destaca per la seva experiència i dedicació en cirurgia d’afirmació de gènere. Comptem amb especialistes referents internacionals, altament capacitats, instal·lacions de vanguardia i un enfocament multidisciplinari que garanteix una atenció integral.

En 24h pots parlar amb el que serà el teu cirurgià.

 

PARLEM?

Per què triar realitzar totes les intervencions d’afirmació de gènere en poc temps?

La decisió de realitzar totes les intervencions en un període de temps relativament curt és personal i pot variar segons les necessitats individuals del pacient. No obstant això, hi ha diverses raons per les quals una pacient podria considerar la cirurgia total d’afirmació de gènere:


Deixa que barnaclínic+ et acompanyi en aquest viatge. Posem a la teva disposició el nostre equip d’experts en cirurgia total d’afirmació de gènere.

CONTACTA’NS

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella