Blog de Cirugía Oral y Maxilofacial

Programar visita

Blog de Cirugía Oral y Maxilofacial

@barnaclinic
  1. 30 juny, 2022

    Implants subperiòstics. Què són i en quins casos estan indicats

    implantes subperiósticos o yuxtaóseos

    Si hi ha una tècnica de cirurgia maxil·lofacial que estigui vivint un autèntic auge, és la que fa referència als implants dentals. Els avantatges d’evitar solucions removibles per restaurar l’anatomia de les dents danyades són inqüestionables. Tot i això, el problema de la pèrdua òssia, molt generalitzat en la població, és un inconvenient per poder optar a aquesta tècnica. Els implants subperiòstics o juxtaosis són una de les opcions que cal tenir en compte en aquests casos.

    Llegir més…

  2. 12 maig, 2022

    Com es pot guarir el càncer oral?

    curar el cáncer oral

    Un diagnòstic ràpid i encertat és clau per guarir el càncer oral. Encara que els diferents tipus de càncer d’orofaringe ocupen la cinquena posició pel que fa a nivells d’incidència, la seva taxa de curació és molt elevada, especialment si es detecta a les etapes inicials. Davant els primers símptomes del càncer de boca, cal posar-se a les mans d’un equip d’especialistes. Entre ells, cal comptar amb un cirurgià maxil·lofacial, ja que la cirurgia és la protagonista en la majoria dels tractaments de càncer oral. Per a un diagnòstic precoç, la visita amb l’odontòleg almenys una vegada a l’any és molt important. També, seguir una higiene bucodental correcta i preocupar-se per la pròpia salut, fa que el pacient pugui acudir a l’especialista davant l’aparició d’una úlcera a la mucosa oral o qualsevol alteració que persisteix en el temps.

    Llegir més…

  3. 11 març, 2022

    Quin especialista fa la mentoplàstia?

    mentoplastia

    La projecció i mida de la barbeta o mentó té una incidència directa sobre el perfil facial. La mentplàstia és una intervenció quirúrgica que té com a objectiu millorar la simetria i proporcionalitat d’aquesta zona, aconseguint una cara amb més harmonia. Tot i que es tracta d’una operació generalment ambulatòria i senzilla, l’especialista que fa la mentoplàstia ha d’estar familiaritzat amb la tècnica quirúrgica, per exemple un cirurgià maxil·lofacial.

    Llegir més…

  4. 24 febrer, 2022

    Quins són els símptomes del càncer de cavitat oral?

    Cáncer orofaringeo

    La prevenció és essencial per combatre qualsevol tipus de càncer. En el cas del càncer de cavitat oral, els índexs de detecció precoç no superen el 30%. Si pensem que cada any es diagnostiquen uns 600.000 casos d’aquestes patologies tumorals de coll i cap a tot el món i unes 8.000 a Espanya, podem entendre la importància d’adoptar totes les mesures de prevenció i control possibles.

    Llegir més…

  5. 13 gener, 2022

    Què és la cirurgia ortognàtica i quan és necessària

    Cirugía ortognática

    Hi ha certs trets que influeixen de manera determinant a la imatge de les persones. Així, la simetria i la proporció són característiques que es repeteixen a les cares que considerem atractives. La cirurgia ortognàtica té un doble objectiu: per una banda corregeix discrepàncies anatòmiques pel que fa a la simetria i les proporcions facials i, per altra banda, corregeix la maloclusió dental que té l’origen en una alteració esquelètica.

    Llegir més…