Blog de Cirugía Oral y Maxilofacial

Programar visita

Blog de Cirugía Oral y Maxilofacial

@barnaclinic

30 juny, 2022

Implants subperiòstics. Què són i en quins casos estan indicats

implantes subperiósticos o yuxtaóseos

Si hi ha una tècnica de cirurgia maxil·lofacial que estigui vivint un autèntic auge, és la que fa referència als implants dentals. Els avantatges d’evitar solucions removibles per restaurar l’anatomia de les dents danyades són inqüestionables. Tot i això, el problema de la pèrdua òssia, molt generalitzat en la població, és un inconvenient per poder optar a aquesta tècnica. Els implants subperiòstics o juxtaosis són una de les opcions que cal tenir en compte en aquests casos.

Què és un implant subperiòstic?

Els implants dentals subperiòstics són aquells que es caracteritzen perquè, en lloc d’inserir-se dins de l’os maxil·lar, ho fan a la superfície mitjançant una estructura customitzada (personalitzada) que els suporta. Es tracta d’una tècnica de cirurgia maxil·lofacial que pot ser una alternativa als implants zigomàtics i a les grans regeneracions òssies.

Els implants juxtaosis venen a resoldre les dificultats de les persones amb significatives atròfies en els ossos maxil·lars que, altrament, no podrien optar als implants dentals.

Dr. Samir Aboul-Hosn

“Els implants subperiòstics en lloc d’inserir-se dins de l’os maxil·lar ho fan a la seva superfície mitjançant una estructura customitzada i són la solució per a pacients amb atròfies als ossos maxil·lars que, d’una altra manera, no es podrien posar implants dentals”

Dr. Samir Aboul-Hosn, cirurgià oral i maxil·lofacial

La tècnica de l’implant subperiòstic

Els implants subperiòstics no són part d’una cirurgia recentment descoberta. De fet, és una pràctica quirúrgica que es va començar a realitzar a la dècada dels 40-50 del segle passat. El gran avenç i protagonisme que han experimentat actualment s’explica perquè, gràcies a les noves tecnologies, el procediment s’ha simplificat i ha perdut complexitat. Ara són implants dentals molt més precisos i dins del que es coneix com a medicina personalitzada, gràcies a la planificació 3D i la impressió digital.

1. Realització d’un escàner helicoïdal

Aquests escàners o TAC permeten obtenir una definició molt precisa de les estructures òssies del pacient, en què apareixen amb nitidesa fins a les més petites irregularitats dels ossos maxil·lars.

2. Disseny personalitzat dels implants

Tota la informació obtinguda de l’escàner se superposa i s’afegeix a un programa informàtic específic que la utilitza per dissenyar un implant subperiòstic totalment individualitzat i a mida. Aquests implants es fabriquen amb titani, que és el material que ha demostrat tenir més biocompatibilitat, més durabilitat i que propicia un òptim procés d’osteointegració.

3. Cirurgia de l’implant subperiòstic

Finalment, quan es compta amb la pròtesi i l’estructura, totes dues fabricades mitjançant un disseny exclusiu ia mida per a cada pacient, es procedeix a la intervenció quirúrgica que permet col·locar-les simultàniament. Per tant, amb una única cirurgia, el pacient surt del quiròfan amb les noves dents obtingudes mitjançant implants subperiòstics o juxtaosis.

4. Postoperatori dels implants subperiòstics

En principi, les cures després d’un implant dental subperiòstic són similars a les que s’han de proporcionar a qualsevol altre tipus d’implant. En qualsevol cas, serà el teu cirurgià qui decideixi si necessites alguna mesura específica, tenint en compte les característiques del teu cas.


VOLS CONTACTAR AMB EL DR. SAMIR ABOUL-HOSN CENTENER?

DEMANAR CITA PRESENCIAL | SOL·LICITAR TELEVISITA

Be Sociable, Share!

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella