Blog de Cirugía Oral y Maxilofacial

Programar visita

Blog de Cirugía Oral y Maxilofacial

@barnaclinic

12 maig, 2022

Com es pot guarir el càncer oral?

curar el cáncer oral

Un diagnòstic ràpid i encertat és clau per guarir el càncer oral. Encara que els diferents tipus de càncer d’orofaringe ocupen la cinquena posició pel que fa a nivells d’incidència, la seva taxa de curació és molt elevada, especialment si es detecta a les etapes inicials. Davant els primers símptomes del càncer de boca, cal posar-se a les mans d’un equip d’especialistes. Entre ells, cal comptar amb un cirurgià maxil·lofacial, ja que la cirurgia és la protagonista en la majoria dels tractaments de càncer oral. Per a un diagnòstic precoç, la visita amb l’odontòleg almenys una vegada a l’any és molt important. També, seguir una higiene bucodental correcta i preocupar-se per la pròpia salut, fa que el pacient pugui acudir a l’especialista davant l’aparició d’una úlcera a la mucosa oral o qualsevol alteració que persisteix en el temps.

Tractaments del càncer oral

El millor i més efectiu tractament per a guarir el càncer oral és, sens dubte, la prevenció. En aquest sentit, sempre és un bon moment per recordar el paper primordial de les revisions odontològiques regulars i la supervisió d’un cirurgià maxil·lofacial davant de qualsevol sospita de tumoració.

Dr. Samir Aboul-Hosn

“El millor i més efectiu tractament contra el càncer oral és, sens dubte, la prevenció. En aquest sentit, sempre és un bon moment per recordar el paper primordial de les revisions odontològiques regulars i la supervisió d’un cirurgià maxil·lofacial davant de qualsevol sospita

Dr. Samir Aboul-Hosn, cirurgià oral i maxil·lofacial

Un cop realitzat un diagnòstic clínic-radiològic i anatomopatològic, cal catalogar el tumor segons l’estadi on es troba. Això defineix el tractament i el pronòstic del mateix. Llevat de casos molt avançats, el primer pas en els tractaments per a guarir el càncer oral sol ser una cirurgia. El seu objectiu és eliminar tot el teixit afectat més un marge adjacent mínim de teixit sa, de manera que es garanteixi una zona sana i es redueixi al mínim la possibilitat que el tumor recidivi.

El tractament quirúrgic es complementa, segons l’estadi del tumor, amb radioteràpia en alguns casos i menys freqüentment amb quimioteràpia. A més, per les característiques funcionals i estètiques dels òrgans d’aquesta zona, hi ha pacients que necessiten una cirurgia maxil·lofacial reconstructiva per millorar-ne la qualitat de vida, reduint o eliminant aspectes com:

Quin és el millor tractament per al càncer oral?

Abordatge quirúrgic dels diferents tipus de càncer de boca

La cirurgia d’un càncer oral es planifica depenent de l’estadi on es trobi i de la seva localització concreta. De manera general, un càncer es classifica en quatre estadis, numerats en ordre de menor a més gravetat (I, II, III, IV). Cadascú requereix un estudi personalitzat per decidir quin tractament realitzar i com reconstruir el defecte que l’extirpació que el tumor provoca.

Recuperació i maneig del dolor després d’una cirurgia de càncer oral

Una preocupació compartida per tots els pacients que se sotmeten a una cirurgia de càncer oral és, sens dubte, la que fa referència a la recuperació; especialment, la preocupació sobre si genera molt de dolor el post operatori. Si bé és veritat, no hi ha una resposta única i contundent, ja que depèn de dos factors determinants: el llindar del dolor de cada pacient i el tipus d’intervenció realitzada.

Això no obstant, es pot afirmar que les actuals tècniques d’abordatge minimitzen les complicacions i, com a conseqüència, el dolor. Per descomptat, abans de sortir de l’hospital, es proporcionen les instruccions adequades sobre la cura i la medicació òptima per pal·liar el dolor i la inflamació, prevenir infeccions i evitar l’aparició de complicacions.

A barnaclínic+ proporcionem els tractaments de càncer oral més innovadors i efectius, sempre amb un enfocament de màxima personalització. Els nostres equips integrals inclouen professionals especialitzats en Cirurgia Maxil·lofacial, com el Dr. Samir Aboul-Hosn.


VOLS CONTACTAR AMB EL DR. SAMIR ABOUL-HOSN CENTENERO?

DEMANAR CITA PRESENCIAL | SOL·LICITAR TELEVISITA

Be Sociable, Share!

Escriu un comentari

Si desitgeu ser informats sobre els nostres productes i serveis, marqueu aquesta casella